ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୬୭.୭୨କୋଟିକୁ ବୃଦ୍ଧି
ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟାରେ ୫୮ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି
ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୭.୪୫ ପ୍ରତିଶତ
ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୪୨,୬୧୮ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ୪, ୦୫, ୬୮୧ ରହିଛି,
ସର୍ବମୋଟ ମାମଲାର ୧. ୨୩ ପ୍ରତିଶତ
ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର (୨.୬୩ ପ୍ରତିଶତ) ଗତ ୭୧ ଦିନରେ ତିନି ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍
04 SEP 2021 9:29AM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ସକାଳ ସାତଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୫୮, ୮୫, ୬୮୭ ଟିକାକରଣ ସହିତ ଦେଶର ସର୍ବମୋଟ ଟିକାକରଣ ୬୭.୭୨କୋଟି(୬୭,୭୨,୧୧, ୨୦୫)କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଟିକାକରଣର ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ୭୦, ୮୮,୪୨୪ ଅଧିବେଶନ ମାଧ୍ୟମରେ ହାସଲ କରାଯାଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ସାତଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ସର୍ବମୋଟ ଟୀକାକରଣର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ହୋଇଛି:
HCWs
1st Dose
1,03,60,248
2nd Dose
84,49,196
FLWs
1st Dose
1,83,28,477
2nd Dose
1,34,55,994
Age Group 18-44 years
1st Dose
26,70,05,166
2nd Dose
3,20,99,433
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,52,11,337
2nd Dose
5,70,43,478
Over 60 years
1st Dose
8,89,60,985
2nd Dose
4,62,96,891
Total
67,72,11,205
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ତଥା ଏହାର ପରିସରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ।
ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୬, ୩୮୫ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟଲାଭ ହେବା ଫଳରେ ଦେଶରେ ସର୍ବମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୩, ୨୧, ୦୦, ୦୦୧କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
(ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ)
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ୯୭.୪୩ ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର, ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ନିରନ୍ତର ଏବଂ ସହଯୋଗାତ୍ମକ ପ୍ରଚେଷ୍ଟାର ପରିମାଣ ସ୍ୱରୂପ ଗତ ୬୯ଦିନରେ ଲଗାତାର ଭାବେ ଦୈନିକ ୫୦,୦୦୦ରୁ କମ୍ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହେଉଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୪୨, ୬୧୮ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୪, ୦୫, ୬୮୧ ଅଟେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦେଶର ସର୍ବମୋଟ ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ୧. ୨୩ ପ୍ରତିଶତ ଅଟେ ।
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଛି । ଦେଶରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୭, ୦୪, ୯୭୦ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଭାରତରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସର୍ବମୋଟ ୫୨.୮୨ କୋଟିରୁ ଅଧିକ (୫୨,୮୨,୪୦,୦୩୮) ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଇସାରିଛି ।
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଏପଟେ କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତାରେ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଥିବାବେଳେ, ସେପଟେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୨.୬୩ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି, ଯାହା ଗତ ୭୧ ଦିନରେ ୩ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍ ଅଟେ । ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୨. ୫୦ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି । ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଲଗାତାରା ୮୯ ଦିନରେ ୫ପ୍ରତିଶତରୁ ତଳେ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 67.72 Cr
More than 58 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.43%
42,618 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (4,05,681) is 1.23% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.63%) less than 3% for last 71 days
04 SEP 2021 9:29AM by PIB Delhi
With the administration of 58,85,687vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 67.72Cr (67,72,11,205) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 70,88,424sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,60,248
2nd Dose
84,49,196
FLWs
1st Dose
1,83,28,477
2nd Dose
1,34,55,994
Age Group 18-44 years
1st Dose
26,70,05,166
2nd Dose
3,20,99,433
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,52,11,337
2nd Dose
5,70,43,478
Over 60 years
1st Dose
8,89,60,985
2nd Dose
4,62,96,891
Total
67,72,11,205
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 36,385 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,21,00,001.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.43%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 69 consecutive days now.
42,618 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently4,05,681. Active cases presently constitute 1.23% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,04,970tests being conducted. India has so far conducted over 52.82 Cr (52,82,40,038) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.63% remains less than 3% for the last 71 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.50%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 89 consecutive days now.