Ministry of Health and Family Welfare
India achieves Highest ever Single-Day Vaccination Coverage with the administration of over 1.33 Cr doses
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 65.41 Cr
Recovery Rate currently at 97.51%
41,965 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,78,181) is 1.15% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.58%) less than 3% for last 68 days
01 SEP 2021 10:13AM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India administered more than 1 Crore COVID-19 vaccine doses yesterday. This feat has been achieved twice in last 5 days. With the administration of 1,33,18,718 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 65.41 Cr (65,41,13,508) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 69,06,357 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,58,781
2nd Dose
83,94,433
FLWs
1st Dose
1,83,24,133
2nd Dose
1,32,40,353
Age Group 18-44 years
1st Dose
25,49,87,186
2nd Dose
2,87,15,564
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,21,30,747
2nd Dose
5,51,36,560
Over 60 years
1st Dose
8,75,30,680
2nd Dose
4,52,95,071
Total
65,41,13,508
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 33,964 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,19,93,644.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.51%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 66 consecutive days now.
41,965 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,78,181. Active cases presently constitute 1.15% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 16,06,785 tests being conducted. India has so far conducted over 52.31 Cr (52,31,84,293) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.58% remains less than 3% for the last 68 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.61%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 86 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ঙসি ফাওবদা নোংমদা ভারতনা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৩৩ হেন্না কাপতুনা খ্বাইদগী য়াম্না ভেক্সিন কাপ্পা ঙম্বা নুমিৎ ওইখ্রে
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৬৫.৪১ হেনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৫১%
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪১,৯৬৫ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,৭৮,১৮১) অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.১৫%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং(২.৫৮%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৮নি শুরে
01 SEP 2021 10:13AM by PIB Imphal
ঙরাং ভারতনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ কোতি ১ হেন্না কাপখি৷ হায়রিবা মশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫নি অসিদা অনিরক ফংবা ঙমখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ১,৩৩,১৮,৭১৮ কাপতুনা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৬৫.৪১(৬৫,৪১,১৩,৫০৮) লানখ্রে৷ হায়রিবা অসি সেসন ৬৯,০৬,৩৫৭তা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৮,৭৮১
অনিশুবা দোজ
৮৩,৯৪,৪৩৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৪,১৩৩
অনিশুবা দোজ
১,৩২,৪০,৩৫৩
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৫,৪৯,৮৭,১৮৬
অনিশুবা দোজ
২,৮৭,১৫,৫৬৪
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৩,২১,৩০,৭৪৭
অনিশুবা দোজ
৫,৫১,৩৬,৫৬০
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৭৫,৩০,৬৮০
অনিশুবা দোজ
৪,৫২,৯৫,০৭১
অপুনবা
৬৫,৪১,১৩,৫০৮
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৩,৯৬৪ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,১৯,৯৩,৬৪৪দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৫১% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৬৬ শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪১,৯৬৫ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৭৮,১৮১নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৫% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৬,০৬,৭৮৫ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫২.৩১ হেন্না (৫২,৩১,৮৪,২৯৩) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.৫৮% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৮নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৬১% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৬নি শুরে৷