Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah launched the Green Sohra Afforestation Campaign at Sohra (Cherrapunji) on the second day of his Meghalaya visit today
Shri Amit Shah also inaugurated the Greater Sohra Water Supply Scheme
Shri Amit Shah gave the slogan "Evergreen Northeast", underlining the importance of afforestation and tree plantation
This afforestation campaign will be run by the Meghalaya Government with the help of Assam Rifles, this will greatly benefit eco-tourism and will also boost tourism in the state
Our country is intact due to the paramilitary forces deployed to protect the borders of the country, since last two years they are also shouldering the responsibility of improving the environment
Today theworld is fighting against global warming and climate change
Shri Narendra Modihas done the work of reducing carbon emissions by distributing a large number of cooking gas cylinders across the country and today India is at the forefront in hydropower and solar power sectors
With the proposed action plan of Shri Modi at the Paris Agreement, the whole world is fighting against global warming and carbon emissions
The battle we are going to fight cannot be successful without the cooperation of the general public at the district and taluka panchayat levels. Home Minister calls upon all panchayats to cooperate in tree plantation programmes being carried out by paramilitary forces at various places
As part of the Prime Minister's ambitious project Jal Jeevan Mission, the Ministry of DoNER and the Government of Meghalaya, under the North-East Special Infrastructure Scheme, the Greater Sohra Water Project costing ₹ 25 crore, will provide pure drinking water through taps to every household
If source of water is not pure then people will not be healthy, therefore Shri Modi has set the target of providing pure drinking water to every household in the state of Meghalaya and the country before the completion of 75 years of Independence and 50 years of Meghalaya
The history of Assam Rifles has been to complete whatever work has been given to them in 180 years, in time with full dedication
Today, all Central Armed Police Forces (CAPFs) are planting trees across the country under the tree plantation campaign started at the initiative of the Home Minister, under which more than 16 lakh 31 thousand saplings are being planted today
25 JUL 2021 4:00PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah, on the second day of his Meghalaya visit, launched the Green Sohra Afforestation Campaign at Sohra (Cherrapunji)today. Shri Amit Shah also inaugurated the Greater Sohra Water Supply Scheme. On this occasion, Minister of DoNER, Shri G. Kishen Reddy, Minister of State for Science & Technology and Department of Space, Dr. Jitendra Singh, Minister of State (DoNER), Shri B.L. .Verma, Chief Minister of Meghalaya, Shri Conrad Sangma and senior officials of the Central and State Governments were also present.
Shri Amit Shah gave the slogan "Evergreen Northeast", underlining the importance of afforestation and tree plantation. The Home Minister said that earlier Cherrapunji used to have rains throughout the year, but due to indiscriminate harvesting in the name of development, the situation has changed. He said that an ambitious project to make Cherrapunji green again has started today. Shri Amit Shah informed that the entire area of ​​Cherrapunji is going to be adopted by Assam Riflesfor the purpose of plantation. He said that trees are cut for fuel and other uses, so 80% of the total land will be planted with traditional and long lifespan trees, the remaining 20% ​​will be used for animal feed, ornamental plants and nursery which will meet all the requirements and help reduce the felling of long lifespan trees. With this technique, multi-level farming is done and the forest grows 30 times faster and after 3 years it becomes free of maintenance. Shri Shah said eco-tourism will be greatly benefited by this, besides tourism of Meghalaya will also get a boost.
Shri Shah said that our country is intact because of the paramilitary forces deployed to protect the country's borders. Since the last two years they are also shouldering the responsibility of improving the environmentand so far have planted one crore &forty eight lakh (1.48 crore) trees, out of which one crore thirty six lakh (1.36 crore) plants are growing. He said that this year also about one crore saplings will be planted in different areas by making a strategy and in the next three years a target has been set to plant 1 million trees in 1000 hectares.
The Union Home Minister said that today the whole world is fighting against global warming and climate change. Shri Narendra Modihas done the work of reducing carbon emissions by distributing a large number of cooking gas cylinders across the country and today India is at the forefront in hydropower and solar power sectors. Shri Shah said that with the proposed action plan of Shri Modi at the Paris Agreement, the whole world is fighting against global warming and carbon emissions. Shri Shah said that the battle we are going to fight cannot be successful without the cooperation of the general public at the district panchayat and taluka panchayat levels.Shri Shah called upon all panchayats to cooperate in tree plantation programmes being carried out by the paramilitary forces at various places, join hands with them and help the paramilitary forcesin the plantation of 10 crore saplings and nurturing them.
In his address, Shri Amit Shah said that as part of the Prime Minister's ambitious project Jal Jeevan Mission, the Ministry of DoNER and the Government of Meghalaya, under the North-East Special Infrastructure Scheme, the Greater Sohra Water Project costing ₹ 25 crore, will provide pure drinking water through taps to every household. Shri Shah said that if the source of water is not pure then people will not be healthy, therefore Shri Modi has set the target of providing pure drinking water to every household in the state of Meghalaya and the country before the completion of 75 years of Independence and 50 years of Meghalaya.There is an ambitious programme to provide drinking water to 2,80,000 families in the state of Meghalaya, which is clubbed into 1874 small projects. Shri Amit Shah said the task of delivering such an ambitious project in this remote area is extremely important and challenging. The Central Government has so far allocated Rs.400 crore and as the work progresses further allocations will be made.Shri Shah said that the Assam Rifles have a history that whatever work has been given to them in the last 180 years, they have completed it in time.
All the Central Armed Police Forces (CAPFs) are planting trees across the country today as part of the tree plantation drive launched at the initiative of Home Minister Shri Amit Shah. Today more than 16 lakh and 31 thousand saplings are being planted under this campaign.
Shri Amit Shah garlanded the statue of Swami Vivekananda at Ramakrishna Mission, Sohra and participated in the prayers programme. Shri Shah also met the dignitaries of Ramakrishna Mission.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি মহাক্কী মেঘালয়গী খোঙচৎকী নিনিশুবা নুমিৎতা শোহরা (চেরাপুঞ্জী)দা গ্রীন সোহরা এফোরেস্তেসন কেম্পেন হৌদোকখ্রে
শ্রী অমিত শাহনা গ্রেতর সোহরা ৱাতর সপ্লাই স্কিমসু হৌদোকখ্রে
উমং য়োকখৎপা অমসুং উ থাবগী কান্নবা অদু ফোঙদোক্লদুনা শ্রী অমিত শাহনা “এভরগ্রীন নোর্থইস্ত”গী খোলাউ লাউখ্রে
উমং য়োকখৎপগী কেম্পেন অসি অসাম রাইফল্সকী মতেংগা লোইননা মেঘালয় সরকারনা চত্থগনি, মসিনা ইকো-তুরিজমদা চাউনা কান্নবা পুরক্লগনি অমসুং রাজ্য অসিগী তুরিজমসু থৌগৎলগনি
ঐখোয়গী ভারতকী শক্তম কাইহন্দনা থম্বা ঙম্লিবা অসি লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং ঙাকশেন্নবা পেরামিলিতরী ফোর্সশিং দিপ্লোই তৌবননি, হৌখিবা চহি অনি অসিদা মখোয়না অকোইবগী ফীভম ফগৎহন্নবা থৌদাংসু লৌখি
ঙসি মালেম পুম্বনা গ্লোবেল ৱার্মিং অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ থেংনরি
শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীনা লৈবাক অসিদা চাকথোং গ্যাস মশিং য়াম্না য়েন্থোক্তুনা কার্বোন ইমিসনশিং হন্থহন্নবা থবক পাইখৎখি অমসুং ঙসি ভারতনা হাইদ্রোপাৱর অমসুং সোলর পাৱর সেক্তরশিং অসিদা মাংজিল থারি
পেরিস এগ্রীমেন্তদা মোদীজীনা পুখৎখিবা এক্সন প্লানগা লোইননা মালেম পুম্বনা গ্লোবেল ৱার্মিং অমসুং কার্বোন ইমিসনশিং থেংনরি
ঐখোয়না শোক্নরিবা লান অসি জিলা অমসুং তালুকা পঞ্চায়তকী থাকশিংদা মীচম মীয়ামগী মতেং য়াওদনা মাই পাকপা ঙম্লোই। গৃহ ম
25 JUL 2021 4:00PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি মহাক্কী মেঘালয়গী খোঙচৎকী নিনিশুবা নুমিৎতা শোহরা (চেরাপুঞ্জী)দা গ্রীন সোহরা এফোরেস্তেসন কেম্পেন হৌদোকখ্র। শ্রী অমিত শাহনা গ্রেতর সোহরা ৱাতর সপ্লাই স্কিমসু হৌদোকখ্রে। থৌরম অসিদা দোনর মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দী, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী অমদি দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহ, দোনর মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী বি.এল. ভর্মা, মেঘালয়গী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী কোনরাদ সঙমা অমসুং কেন্দ্র অমদি রাজ্য সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখ্রে
উমং য়োকখৎপা অমসুং উ থাবগী কান্নবা অদু ফোঙদোক্লদুনা শ্রী অমিত শাহনা “এভরগ্রীন নোর্থইস্ত”গী খোলাউ লাউখ্রে। গৃহ মন্ত্রীনা হায় মমাংদা চেরাপুঞ্জীদা চহি চুপ্পা নোং চুরম্মি অদুবু চাউখৎ-থৌরাংগী মিংদা উমং য়ান্থৎপনা ফীভম অসি হৌজিক্তি হোংলে। মহাক্না হায় ঙসি চেরাপুঞ্জীবু অমুক হন্না অশং-অমান্না থল্লহন্নবা অচৌবা প্রোজেক্ত অমা হৌরগনি। শ্রী অমিত শাহনা হায় চেরাপুঞ্জীগী মফম পুম্বদা অসাম রাইফল্সনা উ থানবা য়েংশিল্লগনি। মহাক্না হায় উশিং অসি শীং অমসুং অতৈ মরমশিংদা শিজিন্ননবা য়ান্থৎলি মরম অসিনা অপুনবা লমদম অসিদা য়েলহৌঙৈগী ফীভম হল্লকহন্নবা অমসুং পুন্সি শাংবা উ পাম্বী থানবা চাদা ৮০ থাগনি অমসুং লেমহৌরিবা চাদা ২০না শা-ঙাগী মচিঞ্জাক শেম্নবা, লৈতেংগী ওইবা উ-পাম্বী অমসুং নর্সরী ওইনা শিজিন্নদুনা মথৌ তাবা পুম্নমক থুংহনগনি। পুন্সি শাংবা উ-পাম্বী য়ান্থৎপগী মরমশিং হন্থহনবা ঙমগনি। তেক্নিক অসিগা লোইননা মল্তি লেবেল ফার্মিং তৌরি অমদি উমং অসি শরুক ৩০ হেন্না থুনা চাউখৎকনি অমসুং চহি ৩গী মতুংদা মসি মেন্তেনেন্স ফ্রী ওইরগনি। শ্রী শাহনা হায় ইকো-তুরিজমদা চাউনা কান্নবা পুরক্লগনি অমসুং মেঘালয়গী তুরিজমসু থৌগৎলগনি।
শ্রী শাহনা হায় ঐখোয়গী ভারতকী শক্তম কাইহন্দনা থম্বা ঙম্লিবা অসি লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং ঙাকশেন্নবা পেরামিলিতরী ফোর্সশিং দিপ্লোই তৌখি। হৌখিবা চহি অনি অসিদা মখোয়না অকোইবগী ফীভম ফগৎহন্নবা থৌদাংসু লৌখি অমসুং হৌজিক ফাওবদা উ-পাম্বী করোর অমগা লাখ নিফু নিপান (করোর ১.৪৮) থাখ্রে মসিগী মনুংদা উ-পাম্বী করোর অমগা লাখ কুনথ্রা তরুক (করোর ১.৩৬) হিংলি। মহাক্না হাব চহি অসিদা লালোং অমা য়াৎতুনা তোঙান তোঙানবা মমশিংদা উ-চারা করোর অমা থাগনি অমসুং মথংগী চহি অহুম অসিদা হেক্তর ১০০০দা উ-পাম্বী করোর ১ থানবা পান্দম থমখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায় ঙসি মালেম পুম্বনা গ্লোবেল ৱার্মিং অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ থেংনরি। শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীনা লৈবাক অসিদা চাকথোং গ্যাস মশিং য়াম্না য়েন্থোক্তুনা কার্বোন ইমিসন হন্থহন্নবা থবক পাইখৎখি অমসুং ঙসি ভারতনা হাইদ্রোপাৱর অমসুং সোলর পাৱর সেক্তরদা মাংজিল থারি। শ্রী অমিত শাহনা হায় পেরিস এগ্রীমেন্তদা মোদীজীনা পুখৎখিবা এক্সন প্লানগা লোইননা মালেম পুম্বনা গ্লোবেল ৱার্মিং অমসুং কার্বোন ইমিসনশিং থেংনরি। শ্রী শাহনা ঐখোয়না শোক্নরিবা লান অসি জিলা অমসুং তালুকা পঞ্চাবতকী থাকশিংদা মীচম মীয়ামগী মতেং য়াওদনা মাই পাকপা ঙম্লোই হায়খ্রে। শ্রী শাহনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা পঞ্চায়ত পুম্নমক্তা মফম মফম খুদিংদা পেরামিলিতরী ফোর্সশিং দিপ্লোই তৌরি, মখোয়না চত্থরিবা উ থাবগী প্রোগ্রামশিং অসি শোগৎপীয়ু মখোয়গা খুৎশম্নদুনা উ-চারা করোর ১ থাবদা মতেং পাংবীয়ু অমসুং পেরামিলিতরী ফোর্সনা মখোয়বু হিংহন্নবা হোৎনগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্কী ৱারোলদা শ্রী অমিত শাহনা হায় প্রধান মন্ত্রীগী মখাদা পাইখৎলিবা অচৌবা প্রোজেক্ত জল জীবম মিসন অসিগী মখাদা দোনর মন্ত্রালয়গী নোর্থ-ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর স্কীম অমসুং মেঘালয় সরকারগী মখাদা লুপা করোর ২৫গী গ্রেতর সোহরা ৱাতর প্রোজেক্ত অসিগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী ইমুং খুদিংদা, য়ুমথোং খুদিংদা পুরিফাইদ তৌরবা ঈশিং ফংহনগনি। থক্নবা তোতিগী ঈশিং পীনবা থবক পাইখৎকনি। শ্রী শাহনা হাব করিগুম্বা ঈশিংগী সোর্স অদু অফবা নত্ত্রবদি মদুনা মীওইবগী মশা শোকহনগনি মরম অসিনা মোদীজীনা নীংতমখিবা চহি ৭৫ শুরকপা অমদি মেঘালয়গীনা ৫০শুরকপা অসিগী মনুংদা মেঘালয় অমসুং লৈবাক অসিগী য়ুমথোং খুদিংআ অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা পান্দম থমখি। মেঘালয়গী রাজ্যদা লৈবা ইমুং-মনুং ২,৮০,০০০দা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা অচৌবা প্রোগ্রাম অমা লৈরে মসি অপীকপা প্রোজেক্ত ১৮৭৪ থোক্না খাইদোকখি। শ্রী অমিত শাহনা হায় মনুং হঞ্জিনবা মফমদা অসিগুম্বা অচৌবা প্রোজেক্ত য়ৌহন্নবগী থবক পাইখৎপা অসি য়াম্না মরু ওইবা অমসুং শিংনবা অমনি। হৌজিক ফাওবদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৪০০ থাদখ্রে অমসুং থবক্কী খোঙজেল য়াংশিল্লকপগী মতুং ইন্না অহেন্নবা শেল থাদগনি। শ্রী শাহনা হায় অসাম রাইফল্সকী পুৱারীদা চহি ১৮০ অসিদা মখোয়দা পীবা থবক খুদিংমক মখোয়না মপুং ফানা কত্থোকপগা লোইননা মতম চানা লোইশিনখি।
ঙসি সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এস.শিং) পুম্নমক্না গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী থৌরাং মখাদা হৌদোকখিবা উ থাবগী কেম্পেন অসিগী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা উ থারি। মসিগী মখাদা ঙসি উ-চারা লাখ ১৬কা লিশিং ৩১ হেন্না থাগনি।
শ্রী অমিত শাহনা সোহরাদা লৈবা রামকৃষ্ণ মিসনদা স্বামি বিবেকানন্দগী মীতমদা লৈ পরেং হুকখি। মহাক্না থৌনবগী থৌরমদসু শরুক য়াখি। শ্রী শাহনা রামকৃষ্ণ মিসনগী দিগ্নিতরীশিংগসু উনখি।