Ministry of Finance
Government of India’s Special Window Completes First Residential Project
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman hands over possession to homebuyers through virtual meet
13 MAY 2021 5:43PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman today handed over possession to homebuyers virtually as Government of India’s Special Window for Affordable & Mid-Income Housing (SWAMIH) completes its first residential project.
The residential project - Rivali Park, located in suburban Mumbai, was the first housing project in India to have received funding under the SWAMIH Fund. The SWAMIH Fund was launched by Smt. Sitharaman in November 2019.
Rivali Park Wintergreens is the first investment by the Fund and is also the first project to get completed. It is a large project spread over 7 acres consisting of 708 units of various configurations. The project is Rivali Park Wintergreens” developed by CCI Projects Pvt Ltd (CCIPPL), an associate company of Cable Corporation of India Ltd.
Along with Smt. Sitharaman, the online event was also graced by Shri Anurag Singh Thakur, Minister of State for Finance and Corporate Affairs; Shri Durga Shankar Mishra, Secretary, Ministry of Housing and Urban Affairs; Shri Ajay Seth, Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance; Shri K. Rajaraman, Additional Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance; Shri Dinesh Kumar Khara, Chairman, SBI, and other officials from SBICAP Ventures Limited.
Addressing the virtual event, Finance Minister Smt. Sitharaman said she is very pleased to see that SWAMIH Fund has completed its first residential project. More so, it is an important achievement since the SWAMIH Fund has worked its way through the difficult period of COVID-19 pandemic, She added.
The Finance Minister said that the Government of India had stepped in to provide funding to the stressed affordable and mid-income housing projects thereby giving relief to the home buyers who had invested their hard earned savings. Smt. Sitharaman said the Government believes that once these homes are constructed and completed, a large amount of capital locked up in these projects will be released.
The Finance Minister said it will provide employment to construction workers and will provide impetus to the allied industries such as steel and cement. Further, it will improve portfolios of Banks and NBFCs and significantly improve the economic sentiment in the nation.
Smt. Sitharaman complimented and congratulated the SBICap Ventures team for converting a policy announcement into an on-the-ground funding institution that has achieved significant progress within a short time span.
Shri Durga Shankar Mishra, Secretary, Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA), said in his address said that the real estate industry is the second-largest employment generation sector in India and MoHUA has taken several steps in the last couple of years so that the real estate sector not only survives the cycles but thrives, such as RERA, lowering GST rates, PMAY scheme etc. He further added that MoHUA shared the vision of Ministry of Finance in this last-mile funding endeavour to complete the projects.
Shri Dinesh Kumar Khara (Chairman-SBI) said in his speech said that the Fund is being managed tirelessly to achieve the huge expectations that have been laid out before SBI and partners. He reassured that the SBI Group is fully committed and in line with the Government’s vision to revive the real estate sector and provide relief to homebuyers. Shri Khara said that in the last 15 months, SBI made significant progress to increase the scale of operations to a level that is generally achieved in 3 to 4 years by other private equity funds.
About SWAMIH
In a short time-span of 1.5 years since inception, the SWAMIH Investment Fund I today is one of the largest private equity teams in India and has done commendable work despite COVID-19 related restrictions. The Fund so far has given its final approval to 72 projects that will complete 44,100 homes, while 132 projects have received preliminary approval, which will complete an additional 72,500 homes. Thus, the Fund is targeting to complete an aggregate of 1,16,600 homes. This Fund is bridging the trust deficit between homebuyers and developers by completing construction and delivering homes without depending on any other source of finance.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ভারত সরকারগী স্পেসিএল ৱিন্দোনা অহানবা রেসিদেন্সিএল প্রোজেক্ত লোইশিনখ্রে
শেলথুম মন্ত্রী শ্রীমতি নর্মালা সিতারমন্না ভর্চ্যুএলগী থৌরমগী খুত্থাংদা হোমবায়রশিংদা লনথুম খুৎশিন্নখ্রে
13 MAY 2021 5:43PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ফাইনান্স এন্দ কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি ভারত সরকারগী স্পেসিএল ৱিন্দো ফোর এফোর্দেবল এন্দ মিদ-ইনকম হাউসিং (এস.সবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ.)না অহানবা রেসিদেন্সিএল প্রোজেক্ত লোইশিনখিবদা ভর্চ্যুএল ওইনা হোমবায়রশিংদা লন-থুম খুৎশিন্নখ্রে।
মুম্বাইগী সবঅর্বানদা লৈবা রেসিদেন্সিএল প্রোজেক্ত – রিৱালী পার্ক অসিনা এস.সবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ. ফন্দগী মখাদা ফন্দিং ফংখিবা ভারতকী অহানবা হাউসিং প্রোজেক্ত ওইখি। এস.সবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ. ফন্দ অসি ২০১৯গী নবেম্বরদা শ্রীমতি সিতারমন্না হৌদোকখিবনি।
রিৱালী পার্ক ৱিন্তরগ্রীন্স অসি ফন্দ অসিগী অহানবা ইনবেস্তমেন্তনি অমসুং মপুং ফানা লোইশিনখিবা অহানবা প্রোজেক্তসু ওইরি। মসি তোঙান-তোঙানবা কনফিগ্যুরেসনশিংগী য়ুনিৎ ৭০৮ য়াওবা এক্কর ৭ হেন্না কোনশিল্লিবা অচৌবা প্রোজেক্ত অমনি। প্রোজেক্ত অদুদি কেবল কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদকী এসোসিএৎ কম্পনী অমা ওইরিবা সি.সি.আই. প্রোজেক্তস প্রাইবেৎ লিমিতেদ (সি.সি.আই.পি.পি.এল.)না দিবেলপ তৌখিবা “রিৱালী পার্ক ৱিন্তরগ্রীন্স” অসিনি।
শ্রীমতি সিতারমনগা লোইননা ওনলাইন থৌরম অদুদা ফাইনান্স এন্দ কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর; হাউসিং এন্দ অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা; শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনোমিক এফিয়র্সকী সেক্রেতরী শ্রী অজয় সেথ; শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনোমিক এফিয়র্সকী এদিস্নেল সেক্রেতরী শ্রী কে. রাজারমন; এস.বি.আই.গী চিয়রমেন শ্রী দিনেশ কুমার খারা অমসুং এস.বি.আই.সি.এ.পি. ভেঞ্চর্স লিমিতেদকী অতৈ ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখ্রে।
ভর্চ্যুএলগী থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শেলথুম মন্ত্রী শ্রীমতি সিতারমন্না হায় এস.সবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ. ফন্দনা মাগী অহানবা রেসিদেন্সিএল প্রোজেক্ত মপুং ফানা লোইশিনখিবা অসি উবদা য়াম্না নুংঙাইবা পোকই। মসিগী মথক্তা মসি মরু ইবা মাই পাকপা অমনি মরমদি এস.সবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ. ফন্দ অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অৱাবা মতম অসিদা পীথখিবনি হায়না মহাক্না মখা তাখ্রে।
শেলথুম মন্ত্রীনা হায় ভারত সরকারনা অৱাবা মায়োক্নরিবা এফোর্দেবল এন্দ মিদ-ইনকম হাউসিং প্রোজেক্তশিংদা ফন্দিং তৌনবা হোৎনখি অমদি অসুম্না ৱানা তাঞ্জদুনা তুংশিনজরিবশিং অদু ইনবেস্ত তৌখিবা হোম বায়রশিংদা তেংবাং পীরি। শ্রীমতি সিতারমন্না হায় সরকারনা থাজৈ মদুদি করিগুম্বা য়ুমশিং অসি শাবা লোইশিল্লবদি প্রোজেক্তশিং অসিদা পন্দুনা লৈরম্বা কেপিতেলগী য়াম্লবা শেনফম অমা শোইদনা থাদোরক্কনি।
শেলথুম মন্ত্রীনা হায় মসিনা কনস্ত্রক্সন ৱর্করশিংদা থবক পীগনি অমসুং স্তীল অমসুং সিমেন্ত অসিগুম্বা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রীশিংদা মতেং পীরগনি। মখা তানা, মসিনা বেঙ্কশিং অমসুং এন.বি.এফ.সি.শিংগী পোর্তফোলিয়োশিং ফগৎহল্লগনি অমসুং লৈবাক অসিগী ইকনোমিক সেন্তিমেন্ত শীংথানীংঙাই ওইনা ফগৎহল্লগনি।
শ্রীমতি সিতারমন্না এস.বি.আই.সি.এ.পি. ভেঞ্চর্স তীমনা লাউথোকখিবা পোলিসী অমবু ওন-দি-গ্রাউন্দ ফন্দিং ইন্সতিত্যুত অমা ওইনা ওন্থোক্তুনা অতেনবা মতমগী মনুংদা শীংথানীংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিনখিবা অসিগীদমক থাগৎপা অমসুং নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।
হাউসিং এন্দ অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা মহাক্কী ৱারোল পীবদা হায় মদুদি ভারত্তা রিএল ইস্তেৎ ইন্দস্ত্রী অসি অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইমপ্লোইমেন্ত জেনরেসন সেক্তর ওইরি অমসুং হৌখিবা চহি খরা অসিদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না খোঙথাং কয়া লৌখৎতুবা রিএল ইস্তেৎ সেক্তরনস সাইসলশিংদা হিংবা ঙমহনবা খক্তা নত্তনা আর.ই.আর.এ., জি.এস.তি. রেৎশিং হন্থহনবা, পি.এম.এ.ৱাই. স্কীম অসিনচিংবা চাউখৎহনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় প্রোজেক্তশিং অসি মপুং ফাহন্নবা লাস্ত-মাইল ফন্দিং তৌনবা শেলথুম মন্ত্রালয়না হোৎনরিবা অসিগী ৱাখল্লোন অসিগা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না খল্লিবা অসিগী মান্নৈ।
শ্রী দিনেশ কুমার খারা (চিয়রমেন-এস.বি.আই.)না মহাক্কী ৱারোলদা হায় এস.বি.আই. অমসুং পার্তনরশিংগী মাংদা থমখিবা অচৌবা অনীংবশিং অদু থুংহন্নবা ফন্দ অসি অৱাবা খাংদুনা পীনবা হোৎনখি। মহাক্না এস.বি.আই. গ্রুপনা রিএল ইস্তেৎ সেক্তর হিংগৎহন্নবা সরকারগী মঙলান অসিদা মপুং ফানা কত্থোক্লি অমসুং মসিগী মখাদা থবক তৌরি অমসুং হোমবায়রশিংদা তেংবাং পীরি। শ্রী খারানা হায় হৌখিবা থা ১৫ অসিদা এস.বি.আই.না মহৌশানা অতৈ প্রাইবেৎ ইক্বিতী ফন্দশিংনা চহি ৩দগী ৪দা মাই পাকপা ঙম্বগী থাক অদু য়ৌদুনা ওপরেসনশিংগী চাং অসি শীংথানীংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিনখি।
এস.দবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ.কী মরমদা
হৌদোকখিবদগী চহি ১.৫কী অতেনবা মতম অসিগী মনুংদা এস.দবল্যু.এ.এম.আই.ঐচ. ইনবেস্তমেন্ত ফন্দ Iনা ঙসি ভারত্তা খ্বাইদগী চাউবা প্রাইবেৎ ইক্বিতী তীমশিংগী মনুংদা অমা ওইরি অমসুং কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা অপনবশিং লৈজরবসু শীংথানীংঙাই ওইবা থবক তৌখি। হৌজিক ফাওবদা ফন্দ অসিনা হোম ৪৪,১০০ মপুং ফাহন্নবা প্রোজেক্ত ৭২দা অরোইবা এপ্রুবেল পীখ্রে অমরোমদা প্রোজেক্ত ১৩২না প্রিলিমিনরী এপ্রুবেল ফংখ্রে মসিগা লোইননা অহেনবা হোম ৭২,৫০০সু লোইশিনবা ঙম্লগনি। অসুম্না ফন্দ অসিনা পুন্না হোম ১,১৬,৬০০ লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি। ফন্দ অসিনা কনস্ত্রক্সন লোইশিনদুনা অমসুং অতৈ শেলথুমগী সোর্স অমতগী মখা পোলহন্দনা হোমশিং দেলিভর তৌদুনা হোমবায়রশিং অমসুং দিবেলপরশিংগী মরক্তা ত্রস্ত দেফিসিৎ শেমগৎলি।