Cabinet
Cabinet gives ex-post facto approval to MoU between India and UK on Global Innovation Partnership
05 MAY 2021 12:20PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi gives ex-post facto approval to the signing of Memorandum of Understanding (MoU) between the Ministry of External Affairs of the Government of Republic of India and Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) of the United Kingdom on Global Innovation Partnership (GIP).
Objectives:
Through this MoU, India and UK agree to launch the Global Innovation Partnership. GIP will support Indian innovators to scale up their innovations in third countries thereby helping them explore new markets and become self sustainable. It will also foster the innovative ecosystem in India. GIP innovations will focus on Sustainable Development Goals (SDG) related sectors thereby assisting recipient countries achieve their SDGs.
Through seed funding, grants, investments and technical assistance, the Partnership will support Indian entrepreneurs and innovators to test, scale up and take their innovative development solutions to select developing countries.
The innovations selected under GIP would accelerate the achievement of Sustainable Development Goals and benefit the base of the pyramid populations thus promoting equity and inclusivity in recipient countries.
GIP will also develop an open and inclusive e-market place (E-BAAZAR) for cross border innovation transfer and will focus on results based impact assessment thereby promoting transparency and accountability.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা ভারত অমসুং য়ু.কে.না গ্লোবেল ইন্নোভেসন পার্ত্নরশিপকী এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনখিববু এক্স-পোস্ত ফেক্তোগী অয়াবা পীখ্রে
05 MAY 2021 12:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেৎনা ভারত সরকারগী এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদমগী কম্মনৱেল্থ অমসুং দিভেলপমেন্ত ওফিসনা গ্লোবেল ইন্নোভেসন পার্ত্নরশিপ (জি.আই.পি.)গী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংদা (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনখিববু এক্স-পোস্ত ফেক্তোগী অয়াবা পীখ্রে।
পান্দমঃ
এম.ও.য়ু. অসিগী খুত্থাংদা, ভারত অমসুং য়ু.কে.না গ্লোবেল ইন্নোভেসন পার্ত্নরশিপ হৌদোকপদা য়ানখি। জি.আই.পি.না ভারতকী অনৌবা পুথোকপা মীওইশিংদা মখোয়গী থৌওং/পোত্থোকশিংবু অতোপ্পা লৈবাকশিংদা পাকথোক-চাউথোকহনবদা তেংবাংদুনা মখোয়বু অনৌবা কৈথেল খঙদোকপা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙমহনগনি। জি.আই.পি. ইন্নোভেসন্না সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত গোল (এস.দি.জি.)গা মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা মিৎয়েং চঙদুনা কান্নবা ফংগদবা লৈবাকশিংদা মখোয়গী এস.দি.জি.শিং ফংহনবদা তেংবাংগনি।
পার্ত্নরশিপ অসিনা সীদ ফন্দিং, গ্রান্ত, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং তেক্নিকেল ওইবা তেংবাংগী খুত্থাংদা ভারতকী ওন্তোপ্রিনর অমসুং ইন্নোভেতরশিংবু মখোয়গী চাউখৎপা পুরক্নবা অনৌবা ৱারোইশিনশিংবু চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিং খন্দুনা মদুদা চাংয়েং তৌবা অমসুং পাকথোক-চাউথোকপদা শৌগৎকনি।
জি.আই.পি.গী মখাদা খনগৎলবা অনৌবা থৌওংনা সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত গোল ফংবগী খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি অমসুং পীরামিদ পোপ্যুলেসনগী বেজতা কান্নহন্দুনা মসিবু ফংগদৌরিবা লৈবাকশিংদা মান্নবা থাক অমসুং থৌওং অসিগী শরুক ওইবা ফংহনগনি।
জি.আই.পি.না অনৌবা থৌওংবু ঙমখৈ লান্না পীননবগীদমক্তা মীয়ামগী ই.-মার্কেৎ প্লেস (ই.-বাজার) অমসু শেমগৎকনি অমসুং নুং-পান ফাওনা উবা অমসুং থাজবা য়াবগী ৱাখল্লোন লৈহন্নবগীদমক্তা মহৈদা য়ুম্ফম ওইদুনা মহৈদুবু নৈনবগী থৌওংদা মিৎয়েংসু চঙগনি।