Ministry of Development of North-East Region
Government has earmarked Rs.200 crores each for 8 North Eastern States under AatmaNirbhar Bharat Package: Dr Jitendra Singh
18 MAR 2021 4:06PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that in the AatmaNirbhar Bharat Package announced on 12th October, 2020, the Government has earmarked Rs.200 crores each for 8 North EasternStates as a special interest-free 50-year loan to States under Capital Expenditure Boost for States package.In a written reply to a question in the Rajya sabha today, he said, the Government of India has announced AatmaNirbhar Bharat Packages (ANB) 1.0, 2.0 and 3.0 on 13th May, 2020 to 17th May, 2020, 12th October, 2020 and 12th November, 2020 respectively.
The AatmaNirbhar Bharat Packages comprise of various long-term schemes/programmes/policies announced with the objective of fighting COVID-19 and to make the country self –reliant. Packages/schemes under AatmaNirbhar Bharat Abhiyan are applicable to the entire country including North Eastern Region.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত পেকেজৰ অধীনত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৮খন ৰাজ্যৰ প্ৰতিখনৰ বাবে চৰকাৰে ২০০ কোটি টকাকৈ নিৰ্ধাৰণ কৰিছেঃ ডাঃ জীতেন্দ্ৰ সিং
18 MAR 2021 4:06PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন ৰাজ্য মন্ত্ৰী(স্বতন্ত্ৰ দায়িত্ব), প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্যালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী, কৰ্মচাৰী, ৰাজহুৱা অভিযোগ,পেন্সন, আণৱিক শক্তি আৰু মহাকাশ মন্ত্ৰী ডাঃ জীতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে ১২ অক্টোবৰ, ২০২০ত ঘোষণা কৰা আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত পেকেজৰ অধীনত মূলধন ব্যয়ক উত্সাহিত কৰাৰ বাবে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৮খন ৰাজ্যৰ বাবে ৫০ বছৰৰ বিশেষ সুদমুক্ত ঋণৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। ইয়াৰ বাবে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰতিখন ৰাজ্যৰ বাবে ২০০ কোটি টকাকৈ নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে। ৰাজ্যসভাত আজি এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই তথ্য দাঙি ধৰে। তেওঁ আৰু কয় যে ভাৰত চৰকাৰে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত পেকেজ ১.০, ২.০ আৰু ৩.০ ক্ৰমে ১৩ মে, ১৭ মে আৰু ১২ অক্টোবৰ, ২০২০ত ঘোষণা কৰিছিল।
কভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আৰু দেশক আত্মনিৰ্ভৰ কৰি তোলাৰ বাবে বিভিন্ন দীৰ্ঘম্যাদী প্ৰকল্প, কাৰ্যসূচী আৰু নীতি আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত পেকেজৰ অধীনত ঘোষণা কৰা হৈছে। এই পেকেজ তথা প্ৰকল্পসমূহ আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত অভিযানৰ অধীনত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলকে ধৰি সমগ্ৰ দেশত প্ৰযোজ্য।