Ministry of Home Affairs
Land Ports Authority of India (LPAI) Celebrates its 9th Foundation Day
01 MAR 2021 7:30PM by PIB Delhi
The Land Ports Authority of India (LPAI) celebrated its 9th Foundation Day today at its Headquarter in New Delhi. Secretary, Border Management in the Union Ministry of Home Affairs, Shri Sanjeeva Kumar was the Chief Guest on the occasion. In his welcome address, the Chairman LPAI, Shri Aditya Mishra narrated the journey of the organisation since its formation in 2012. He also highlighted the various new initiatives and projects being undertaken by LPAI currently.
Secretary, Border Management Shri Sanjeeva Kumar complimented LPAI for the excellent work done by the organisation in building infrastructure for facilitation of India’s land borders. He also praised the LPAI for the crucial role taken in facilitating safe and seamless cross-border movement of trade and passengers through land ports during the recent COVID-19 pandemic. He also expressed his expectations that LPAI would successfully complete all new projects approved by the Government of India within the given timelines.
The event also included special addresses through virtual conference by the High Commissioner of India to Bangladesh, Shri Vikram Kumar Doraiswami and other senior officers from the Government of India and the Asian Development Bank. The LPAI website, Newsletter and News Journal were also launched during the Foundation Day event. The event concluded with a virtual panel discussion on the subject “Facilitating Regional Trade and Connectivity through Land Route”, which was attended by various eminent scholars and persons from India, Bangladesh, Bhutan and Nepal. Seniors officers from the Government of India also attended the event.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(এল পি এ আই)না মসিগী ৯শুবা ফাউন্দেসন দে পাংথোকখ্রে
01 MAR 2021 7:30PM by PIB Imphal
ঙসি ওফিস অসিগী নিউ দিল্লিদা লৈবা হেদক্বাতরদা লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(এল পি এ আই)না মসিগী ৯শুবা ফাউন্দেসন দে পাংথোকখ্রে। থৌরম অদুদা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী বোর্দর মেনেজমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জিবা কুমারনা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াখি। মহাক্কী তরাম্না ওকপা ৱারোলদা লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী চিয়রমেন্না ২০১২দা লিংখৎখিবা ওথোরিতি অসিগী খোঙচৎ পাউদমখি। হৌজিক লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং অমসুং প্রোজেকশিং মহাক্না ফোঙদোকখি।
ভারতকী কংফালগী ঙমখৈশিংদা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপগীদমক লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া থাগৎলদুনা বোর্দর মেনেজমেন্তগী সেক্রেতরি, শ্রী সঞ্জিবা কুমারনা হায়খি কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা কংফালগী পোর্তশিং ফাওরগা মী অমসুং পোৎ-চৈশিং লান্থোক-লানশিন তৌবদা লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা মরুওইবা থৌদাং লৌখিবগীদমক থাগৎলি। ভারত সরকারনা অয়াবা পীখ্রবা অনৌবা প্রোজেকশিং অপীবা মতমগী মনুংদা মাইপাক্না লোইশিনগনি হায়বগী থাজবা মহাক্না লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা থমখি।
থৌরম অদুদা ভর্চুএল কনফরেন্সকী খুৎথাংদা বঙ্গলাদেসতা লৈবা ভারতকী হায় কমিসন্নর শ্রী বিক্রম কুমার দোরাইশ্বামি অমসুং ভারত সরকার অমসুং এসিয়ান দিবলপমেন্ত বেঙ্কগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিং ৱা ঙাংখি। ফাউন্দেসন দেগী থৌরম মনুংদা লেন্দ পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া ৱেবসাইত, নিউজলেত্তর অমসুং নিউজ জর্নেলশু ফোঙখি। “কংফালগী লম্বীদা লমদম অসিগী ললোন-ইতিক অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা লৈহনবা” হায়বা হিরমদা ভর্চুএল ওইনা খন্ন-নৈনবা অমা পাংথোক্তুনা থৌরম অদু লোইশিনখি। খন্ন-নৈনবা অদুদা ভারত, বঙ্গলাদেস, ভুতান অমসুং নেপালগী শক্নাইরবা মীওইশিং শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা ভারত সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংশু শরুক য়াখি।