Ministry of Health and Family Welfare
Cabinet Secretary Reviews the Surge in COVID cases in Telangana, Maharashtra, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat, Punjab, J&K and West Bengal
States advised not to lower their guard, Enforce COVID Appropriate Behaviour and Deal firmly with Violations
States to follow Effective Surveillance and Tracking Strategies in respect of potential super spreading events
Need for Effective Testing, Comprehensive Tracking, Prompt Isolation of positive cases and Quick Quarantine of close contacts emphasised
27 FEB 2021 3:44PM by PIB Delhi
Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba chaired a high level review meeting with Chief Secretaries of States/UTs of Maharashtra, Punjab, Gujarat, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, West Bengal, Telangana and Jammu & Kashmir. These States /UTs have been reporting a high active caseload or an increasing trend in new cases in the last week. The meeting to review and discuss the COVID management and response strategy, held through video conference, was attended by the Chief Secretaries and senior health professionals of the States/UTs along with the Union Health Secretary, DG ICMR, NITI Aayog Empowered Group members, and representatives from Home Ministry.
6 States – Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat- have shown a surge in new cases in the last 24 hours. Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,333. It is followed by Kerala with 3,671 while Punjab reported 622 new cases in the last 24 hours. In the last two weeks, Maharashtra has shown the highest rise in active cases from 34,449 on 14th of February to 68,810 currently.
A detailed presentation was made on the current status of COVID-19 in these States with a focus on districts reporting increasing number of new cases, increasing trend in positivity and having a concerning testing trends. This was followed by a comprehensive review with all the States/UTs. The Chief Secretaries briefed about the current situation in the States and their preparedness to tackle the recent spike of COVID cases. They informed about the enforcement of COVID Appropriate Behavior by levying heavy fines and challans, reviewing the surveillance and containment activities closely with the District Collectors, and other steps being taken in line with the guidelines provided by MoHFW and MHA.
Cabinet Secretary reiterated that States need to maintain a continued rigorous vigil in terms of containing the spread and not squander away the gains of the collective hard work of the last year. They were advised not to lower their guard, enforce COVID Appropriate Behaviour and deal firmly with violations. It was strongly underlined that they need to follow effective surveillance strategies in respect of potential super spreading events. Need for effective testing, comprehensive tracking, prompt isolation of positive cases and quick quarantine of close contacts were also strongly emphasized.
The States were advised to take the following steps:
1. Improve the overall testing in districts reporting reduction in testing
2. Increase RT- PCR tests in states & districts having high antigen testing
3. Refocus on surveillance and stringent containment in selected districts reporting reduced tests/high positivity & increased cases
4. Monitor mutant strain & clustering of cases for early hotspot identification & control
5. Focus on clinical management in districts reporting higher deaths
6. Undertake priority vaccination in districts reporting higher cases
7. Promote COVID-appropriate behavior ensure effective citizen communication to not let complacency set in, especially in light of vaccination drive entering the next phase; and enforcing stringent social distancing measures.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা তেলঙ্গনা, মহারাস্ত্র, ছত্তিসগর, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, পঞ্জাব, জে অমসুং কে অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলদা কোবিদ কেসশিং ৱাংখৎলক্লিবা অসি য়েংশিনখ্রে
রাজ্যশিংদা চেকশিনবা লেপ্তনবা, কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা অমসুং মসি থুগাইবশিং হকচিন্না লৌনবা পাউতাক পীখ্রে
রাজ্যশিংনা য়াম্না খোঙজেল য়াংনা শন্দোরক্লিবা অসি য়েংলগা মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থগনি অমসুং ত্রেকিংগী লালোংশিং পাইখৎকনি
মপুং ফানা তেস্ত তৌবা, পাক শন্না ত্রেক ঔবা, পোজিতিব কেসশিং খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা অমসুং নকশিন্নরুবা মীওইশিং থুনা ক্বারন্তাইন তৌনবা খঙহনখ্রে
27 FEB 2021 3:44PM by PIB Imphal
মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, ছত্তিসগর, ৱেস্ত বেঙ্গল, তেলঙ্গনা অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী চীফ সেক্রেতরীশিংগা লোইননা পাঙথোকপা অৱাংবা থাক্কী য়েংশিন মীফম অমদা কেবিনিৎ সেক্রেতরী শ্রী রাজিব গৌবানা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা এক্তিব কেসলোদ ৱাংনা নত্ত্রগা হৌখিবা চয়োল অমা অসিদা অনৌবা কেসশিংগী মশিং হেনগৎলকপী রিপোর্ত তৌরকখি। ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা পাঙথোকখিবা কোবিদ মেনেজমেন্ত অমসুং রেস্পোন্সকী লালোং য়েংশিন্নবা অমসুং খন্ননবা মীফম অসি কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরী, দি.জি. আই.সি.এম.আর., নিতি আয়োগ এম্পাৱর্দ গ্রুপ মেম্বরশিং অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়গী মীহুৎশিংগা লোইননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং মকোক থোংবা হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংনা শরুক য়াখি।
রাজ্য ৬তা –মহারাস্ত্র, কেরেলা, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজাত – হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা উবা ফংখ্রে। অনৌবা কেস ৮,৩৩৩গা লোইননা মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লি। মসিগী মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা কেস ৩,৬৭১ অমরোমদা পঞ্জাবতা অনৌবা কেস ৬২২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা চয়োল অনি অসিদা মহারাস্ত্রনা ফেব্রুৱারী ১৪দা ৩৪,৪৪৯ ওইরম্বদগী হৌজিক-হৌজিক ৬৮,৮১০ ওইদুনা এক্তিব কেসশিং খ্বাইদগী ৱাংলে হায়বা উৎবা ফংখি।
অনৌবা কেসশিংৱাংনা রিপোর্ত তোরক্লিবা জিলাশিং, পোজিতিবিগী মওংদা হেনগৎলক্লিবা অমসুং মীৎয়েং চংবা মথৌ তারিবা তেস্ত তৌবগী মওমশিং অসিদা মীৎয়েং চংবগা লোইননা রাজ্যশিং অসিদা হৌজিক ওইরক্লিবা কোবিদ-১৯গী ফীভম অসিগী অকুপ্পা মরোলশিং য়াওবা প্রজেন্তেসন অমা পীখ্রে। মসিগী মতুংদা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কা লোইননা পাক শন্না য়েংশিনখ্রে। চীফ সেক্রেতরীশিংনা রাজ্যশিংদা হৌজিক ওইরিবা ফীভম অমসুং কোবিদ কেসশিং হন্দক ৱাংখৎলক্লিবা অসি লাকশিন্নবা মখোয়না শেম-শারিবা অসিগী মতাংদা পাউদমখি। মখোয়না চাউনা ফাইন থিহন্দুনা অমদি চল্লানশিং কক্তুনা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎহনবা, দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিংগা লোইননা সর্ভিলেন্স অমসুং কন্তেনমেন্তগী থবক-থৌরমশিং কুপ্না য়েংশিল্লিবা অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু. অমসুং এম.ঐচ.এ.না পীবা গাইদলাইনশিংগী মখাদা লৌখৎলিবা অতোপ্পা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পাউদমখ্রে।
কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা লাইনা শন্দোকপা লাকশিন্নবা মখা তানা অকনবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা অমসুং হৌখিবা চহিদগী পুন্না কন্না হোৎনমিন্নদুনা ফংলকখিবা কান্নবশিং অসি অরেম্বা তাহন্নদনবা রাজ্যশিংদা অমুক হন্না নীংশিংখ্রে। রাজ্যশিংদা চেকশিনবা লেপ্তনবা, কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা অমসুং মসি থুগাইবশিং হকচিন্না লৌনবা পাউতাক পীখ্রে। রাজ্যশিংনা য়াম্না খোঙজেল য়াংনা শন্দোক্লিবা অসি য়েংলগা মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থনবা অমসুং ত্রেকিংগী লালোংশিং পাইখৎনবা অকনবা ৱাফম থমখ্রে। মপুং ফানা তেস্ত তৌবা, পাক শন্না ত্রেক ঔবা, পোজিতিব কেসশিং খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা অমসুং নকশিন্নরুবা মীওইশিং থুনা ক্বারন্তাইন তৌনবা খঙহনখ্রে।
রাজ্যশিংদা মখাদা পীরিবা খোঙথাংশিং অসি লৌখৎনবা য়াথং পীখ্রে:
১. তেস্ত তৌবা হন্থবগী রিপোর্ত তৌরক্লিবা জিলাশিংদা অপুনবগী তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎহনবা।
২. এন্তিজেন তেস্তিং চাং ৱাংনা তৌরিবা রাজ্যশিং অমসুং জিলাশিংদা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিং তৌবা হেনগৎহনবা।
৩. তেস্ত তৌবা হন্থবা/পোজিতিব ওইবগী চাং ৱাংবা অমসুং কেসশিং হেনগৎলক্লিবা খনগৎলবা জিলাশিংদা অমুক হন্না সর্ভিলেন্স অমদি অকনবা মওংদা কন্তেনমেন্ত তৌবদা মীৎয়েং চংবা।
৪. ঙন্না হোৎস্পোৎ খঙদোক্নবা অমসুং লাকশিন্নবা ম্যুতেন্ত স্ত্রেন অমসুং কেসশিং ক্লস্তর তৌরকপা য়েংশিনবা ।
৫. শীবগী চাং ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লিবা জিলাশিংদা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তদা মীৎয়েং চংবা।
৬. কেসশিং ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লিবা জিলাশিংদা বেক্সিনেসন হান্না পাঙথোকপা।
৭. মরু ওইনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিনা মথংগী ফেস য়ৌরকপা অসিদা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ থৌগৎতুনা প্রজাশিংগী নীংথিজনা পাউ ফাওন্দুনা লাইথোকপা তৌরোইদবনি; অমসুং সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং অকনবা মওংদা ঙাক্ন চৎহনগনিবনি।