Prime Minister's Office
PM to visit Tamil Nadu and Puducherry on 25th February
PM to dedicate to the nation and lay foundation stone of multiple infrastructure projects worth over Rs 12400 crores in Coimbatore
PM to inaugurate and lay foundation stone of several development initiatives in Puducherry
23 FEB 2021 7:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Tamil Nadu and Puducherry on 25th February 2021. At around 11:30 AM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of various development initiatives in Puducherry. At around 4 PM, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple infrastructure projects worth over Rs 12400 crores in Coimbatore.
PM in Tamil Nadu
Prime Minister will dedicate to the nation the Neyveli New Thermal Power Project. It is a lignite based power plant designed for power generation capacity of 1000 MW, and has two units of 500 MW capacity each. Built at a cost of about Rs 8000 crore, the pit head power plant will utilise lignite as fuel from the existing mines of Neyveli, which have sufficient lignite reserves for meeting the lifetime requirement of the project. The Plant has been designed for 100% Ash utilization. The power generated would benefit Tamil Nadu, Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh, Telangana and Puducherry, with Tamil Nadu having the major share of about 65%.
Prime Minister will also dedicate to the nation the 709 MW Solar Power Project of NLCIL, established over an area of about 2670 acres of land across the districts of Tirunelveli, Tuticorin, Ramanathapuram and Virudhunagar. The project has been set up at a cost of over Rs 3000 crore.
Prime Minister will lay the foundation stone of the extension, renovation and modernisation of Lower Bhavani Project System. The Bhavanisagar dam and the canal systems were completed in the year 1955. The Lower Bhavani System comprises Lower Bhavani Project Canal System, Arakankottai & Thadapalli Channels, and Kalingarayan Channel. It irrigates over 2 lakh acres of land in Erode, Tiruppur and Karur districts. The extension, renovation and modernisation of Lower Bhavani System has been taken up at a cost of Rs. 934 crore under NABARD Infrastructure Development Assistance. The main objective is to rehabilitate the existing irrigation structures in the system and increase the efficiency of the canals. Apart from lining of the canals, repair and reconstruction of 824 sluices, 176 drainages and 32 bridges will also be taken up.
Prime Minister will inaugurate the 8-laning of Korampallam Bridge and Rail Over Bridge (ROB) at V.O.Chidambaranar Port. It is one of the Major Ports in India. At present, 76% of the cargo is transported through road from/to the Port using the existing Korampallam bridge, which was constructed in early 1964 with a 14m wide carriageway. An average of about 3000 heavy loaded cargo trucks move daily over this bridge, creating heavy congestion over the road and consequent delays and increase in turnaround time. In order to provide seamless evacuation of cargo and to avoid traffic congestion in the port area, the project of 8-laning of the existing Korampallam bridge and Rail Over bridge has been implemented. It involves widening on either side of the bridge and adding two lanes (8.5m) on either side, along with widening the existing bituminous road on either side from TTPS Circle to City Link Circle. Constructed at a cost of about Rs. 42 crore, the project has been implemented with funding support under the Sagarmala programme.
Prime Minister will lay the foundation stone for design, supply, installation and commissioning of a 5MW grid connected ground based solar power plant at V.O.Chidambaranar Port. The project, to be set up at an estimated cost of about Rs 20 crore, will generate over 80 lakh units (KWH) per annum, meeting 56% of the total energy consumption of the Port, thereby helping reduce carbon footprint of port operations.
With an aim to boost ease of living, Prime Minister will inaugurate the tenements constructed under the Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban) scheme. Built by the Tamil Nadu Slum Clearance Board, these include 1280 tenements at Veerapandi, Tiruppur; 1248 tenements at Thirukumaran Nagar, Tiruppur; 1088 tenements at Rajakkur Phase-II in Madurai and 528 tenements at Irungalur in Trichy. These tenements have been constructed at a cost of over Rs 330 crore. Each of these tenements, to be allotted to urban poor/slum dwellers, has a plinth area of 400 sq.feet and has been provided with a multipurpose hall, bedroom, kitchen, bathroom and toilet. Black top road, streets lights, sewage treatment plant and social amenities like ration shop, anganwadi centre, library and shops have also been provided.
Prime Minister will lay the foundation stone for development of Integrated Command and Control Centers (ICCC) in nine Smart Cities including Coimbatore, Madurai, Salem, Thanjavur, Vellore, Tiruchirappalli, Tiruppur, Tirunelveli and Thoothukudi. These ICCCs would be developed at a cost of about Rs 107 crore, and would act as a 24x7 support system, providing real time smart solutions for quicker services, with the aim of integrating essential government services and enabling data based decision making.
PM in Puducherry
Prime Minister will lay the foundation stone for 4 laning of NH45-A – 56 kms Sattanathapuram – Nagapattinam package of Villupuram to Nagapattinam project covering Karaikal District. The capital cost to be incurred in this project is about Rs. 2426 crore. He will also lay the foundation stone of the Medical College Building at Karaikal New Campus- Phase I, Karaikal District (JIPMER). The estimated cost of the project is Rs. 491 crore.
Prime Minister will lay the foundation stone for development of Minor Port at Puducherry under Sagarmala Scheme. Estimated to be built at Rs 44 crore, it will provide connectivity to Chennai and facilitate cargo movement for industries in Puducherry. He will also lay the foundation stone of Synthetic Athletic Track, Indira Gandhi Sports Complex, Puducherry. The existing 400 mts cinder track surface is old and outdated running surface. The project will cost around Rs. 7 crore.
Prime Minister will inaugurate the Blood Centre at Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education & Research (JIPMER), Puducherry, which will function as a research laboratory and a training centre for short- term and continuous blood bank personnel training in all aspects of transfusion. It has been set up at a cost of Rs. 28 crore.
Prime Minister will inaugurate a 100 bed girls’ hostel at Lawspet, Puducherry. It has been constructed for female athletes at a cost of about Rs 12 crore, under the aegis of Sports Authority of India. He will also inaugurate the reconstructed Heritage Marie Building. A landmark of the history of Puducherry, Marie Building was built by the French and it has now been rebuilt with the same building architecture, at a cost of about Rs. 15 crore.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ২৫দা প্রধান মন্ত্রী তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরিদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা কোইম্বদোরদা লুপা কোতি ১২৪০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা পুদুচেরিদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
23 FEB 2021 7:27PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২৫,২০২১দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরিদা চৎকনি। অয়ুক পুং ১১:৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা পুদুচেরিদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুংথিল পুং ৪ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা কোইম্বদোরদা লুপা কোতি ১২৪০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
তামিল নাদুদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা নেভেলি নিউ থর্মেল পৱার প্রোজেক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসি মৈ মেগাৱাত ১০০০ পুথোক্নবা লিগনাইত্তা য়ুম্ফম ওইবা পৱার প্লান্ত অমনি অমসুং মেগাৱাত ৫০০গী য়ুনিত অনি লৈরি। লুপা কোতি ৮০০০ রোম চঙনা শাবা পিত হেদ পৱার প্লান্ত অসিনা নেভেলি মাইনগী লিগনাইত ফুয়েল ওইনা শীজিন্নগনি অমসুং প্রোজেক অসিগী মপুন্সি চুপ্পগী দরকার ওইবা ওক্নবা লিগনাইত রিজার্ব মরাংকাইনা লৈরি। উৎ চাদা ১০০ শীজিন্নবা য়ানবা প্লান্ত অসি শাবনি। মসিদগী পুথোরকপা মৈ তামিল নাদু, কেরলা, কর্নাতাকা, অন্ধ্র প্রদেস, তেলঙ্গানা অমসুং পুদুচেরিদা কান্নবা পীগনি অমসুং তামিল নাদুনা মৈ চাদা ৬৫ রোম শীজিন্নগনি।
তিরুনেলভেলি, তুতিকোরিন, রামনাথাপুরম অমসুং ভিরুধুনগর জিলাশিংদা লম একর ১৬৭০দা রোম লিংখৎপা মেগাৱাত ৭০৯গী এন.এল.সি.আই.এলগী সোলার পৱার প্রোজেক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেক অসি লুপা কোতি ৩০০০ হেন্না চঙনা পায়খৎপনি।
লৱার ভাবনি প্রোজেক সিস্তেম পাকথোক-চাউথোক্নবা, নৌনা শেমজিন্নবা অমসুং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। ভাবনিসাগর দাম অমসুং কেনেলশিং শাবা ১৯৫৫দা লোইশিনখি। লৱার ভাবনি সিস্তেমদা লৱার ভাবনি প্রোজেক কেনেল সিস্তেম, অরাকানকোত্তাই অমসুং থাদাপাল্লি চেনেলশিং অমসুং কালিঙ্গারয়ান চেনেল য়াওরি। মসিনা ইরোদ, তিরুপ্পুর অমসুং কারুর জিলাশিংদা লম একর লাখ ২ হেনবদা ইথৈ পীরি। নাবার্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত এসিস্তেন্সকী মখাদা লুপা কোতি ৯৩৪ চঙনা লৱার ভাবনি প্রোজেক সিস্তেম পাকথোক-চাউথোক্নবা, নৌনা শেমজিন্নবা অমসুং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎকদবনি। মরুওইবা পান্দমদি হৌজিক লৈরিবা ঈশিং পীনবা খুদোংচাবশিং ফগৎহনবা অমসুং কেনেলশিং মথৌ পাংথোকপা হেনগৎহনবনি। কেনেলশিং শেমজিনবগী মথক্তা, স্লুইসেস ৮২৪, দ্রেনেজ ১৭৬ অমসুং থোঙ ৩২ শেমজিনবগী থবকশিংশু পায়খৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভি.ও চিন্দম্বরানার হিথাংফমদা লেন ৮গী কোরাম্পাল্লাম থোঙ অমসুং রেল ওভর ব্রিজ শঙ্গাগনি। মসি ভারতকী মরুওইবা হিথাংফমশিংগী মনুংদা অমনি। মিতর ১৪ পাক্না ১৯৬৪দা শাখিবা হৌজিক লৈরিবা কোরাম্পাল্লাম থোঙ অসিদা হিথাংফম ফাওবা কার্গো চাদা ৭৬ পুথোক-পুশিন তৌরি। হৌজিক কার্গোগী চাদা ৭৬ অসিগী চাউরাক্না অরুম্বা পোৎ-চৈ পুবা ত্রক ৩০০০ রোম নুমিৎ খুদিংগী থোঙ অসি লান্দুনা চৎলি অমসুং মসিনা লম্বী চিনবা অমসুং চৎথোক-চৎশিন্দা থেংবা হেনগৎহল্লি। কার্গো চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইনবা অমসুং হিথাংফমগী শরুকশিংদা চিনবা হন্থহন্নবা হৌজিক লৈরিবা কোরাম্পাল্লাম থোঙ লেন ৮ ওনখৎপা অমসুং রেল ওভর ব্রিজ শানবা প্রোজেক পায়খৎপনি। মসিদা থোঙগী নাকল অনিমক পাংথোক্লে অমসুং নাকল অনিমক্তা লেন অনি(মিতর ৮.৫) হাপচিল্লে অমসুং তি.তি.পি.এস সর্কলদগ সিতি লিঙ্ক সর্কল ফাওবা হৌজিক লৈরিবা লম্বীগী নাকলশিং পাকথোক্লে। লুপা কোতি ৪২ রোম চঙনা পায়খৎপা প্রোজেক অসি সাগরমালাগী মখাদা শেন থাদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভি.ও চিন্দম্বরানার হিথাংফমদা গ্রিদকা শম্নবা মেগাৱাত ৫গী লৈমায়দা শেম্বা সোলার পৱার প্লান্ত অমা শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা কোতি ২০ রোম চঙনা পায়খৎকদবা প্রোজেক অসিনা চহি অদমা য়ুনিত লাখ ৮০(কে দব্লিউ ঐচ)হেন্না পুথোক্কনি অমসুং হিথাংফম অসিগী অপুনবা দরকার ওইবা মৈগী চাদা ৬৫ পীবা ঙমগনি।
হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা পান্দমদা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(অর্বান)গী মখাদা য়ুমশিং প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। তামিল নাদু স্লম ক্লিয়ারেন্স বোর্দনা শাবা য়ুমশিং অসিগী মনুংদা তিরুপ্পুরগী ভিরাপান্দিদা য়ুম ১২৮০, তিরুপ্পুরগী থিরুকুমারন নগরদা য়ুম ১২৪৮, মদুরাইগ রাজাক্কুর ফেজ-২দা য়ুম ১০৮৮ অমসুং ত্রিচিগী ইরুনগালুরদা য়ুম ৫২৮ য়াওরি। হায়রিবা য়ুমশিং অসি লুপা কোতি ৩৩০ হেন্না চঙনা শাখিবনি। য়ুমশিং অসি সহরগী লায়রবশিং/স্লমদা লৈরবশিংদা পীগনি অমসুং ইসক্বার ফিত ৪০০গী প্লিন্থ এরিয়া লৈবা য়ুম অমদা হোল অমা, তুমফম, চাকশঙ, ইরুজফম অমসুং তোইলেত য়াওরি। কোয়লা থাবা লম্বী, লম্বীদা মৈ থানবা, অমোৎপা শেংদোক্নবা প্লান্ত, দুকান, অঙ্গানৱাদি সেন্তর, লাইব্রেরিশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লে।
কোইম্বদোর, মদুরাই, সালেম, তাঞ্জাবুর, ভেল্লোর, তুরুচিরাপালি, তিরুপ্পুর, তিরুনেলভেলি অমসুং থোতুকুদি য়াওনা স্মার্দ সিতি ৯দা ইন্তেগ্রেতেদ কমান্দ এন্দ কন্ত্রোল সেন্তর(আই সি সি সি সি) শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা কন্ত্রোল সেন্তরশিং অসি লুপা কোতি ১০৭ রোম চঙনা পায়খৎকদবনি অমসুং ২৪x৭ থবক তৌগনি অমসুং সরকারগী তঙাইফদবা থবকশিং পুনশিন্দুনা অথুবা মতমদা থবকশিং পাংথোক্কনি।
পুদুচেরিদা প্রধান মন্ত্রী
কারাইকাল জিলাদা ভিল্লুপুরমদগী নাগাপত্তিনম ফাওবা সাত্তানাথাপুরম- নাগাপত্তিনম পেকেজগী কিলোমিতর ৫৬গী নেসনেল হায়ৱেজ ৪৫-এ লেন মরি পাকথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ২৪২৬ রোম্নি। প্রধান মন্ত্রীনা কারাইকাল নিউ কেম্পসতা মেদিকেল কোলেজ শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসি লুপা কোতি ৪৯১ চঙনা পায়খৎকদবনি।
সাগরমালা স্কিমগী মখাদা পুদুচেরিদা মাইনর পোর্ত শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা কোতি ৪৪ রোম চঙনা শাগদৌরিবা হিথাংফম অসিনা চেন্নাই ফাওবা চৎনবা খুদোংচাবা লৈরগনি অমসুং পুদুচেরিগী ইন্দস্ত্রিশিংগী কার্গো পুথোক-পুনশিনগী খুদোংচাবা পীরগনি। পুদুচেরিগী ইন্দিরা গান্ধী স্পোর্তস কমপ্লেক্সতা সিন্থেতিক এথলেতিক ত্রেক শেম্নবা মহাক্না উরেপ-উয়ুং তমগনি। হৌজিক লৈরিবা মিতর ৪০০গী সিন্দর ত্রেক অসি মল্লে অমসুং শীজিন্নবা য়াদ্রে। প্রোজেক অসি লুপা কোতি ৭ রোম চঙগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুদুচেরিদা জৱাহরলাল ইন্সতিতুৎ ওফ পোস্তগ্রেজুয়েত মেদিকেল ইজুকেসন এন্দ রিছর্সতা ব্লদ বেঙ্ক অমা শঙ্গাগনি অমসুং মসি রিছর্স লেবোরেতোরি অমা ওইনা অমসুং ব্লদ বেঙ্কতা থবক তৌরিবা মীওইশিং অতেনবা মতমগী ত্রেনিং পীনবা মফম অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্কনি। বেঙ্ক অসি লুপা কোতি ২৮ রোম চঙনা লিংখৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুদুচেরিগী লোস্পেত্তা ফমুং ১০০ লৈবা নুপীমচাশিংগী হোস্তেল অমা শঙ্গাগনি। মসি সাইগী মখাদা লুপা কোতি ১২ রোম চঙনা নুপী শানরোয়শিংগীদমক শাবনি। মহাক্না নৌনা শেমজিল্লবা হেরিতেচ মেরি বিল্দিংশু শঙ্গাগনি। পুদুচেরিগী পুৱারিদা অচৌবা মফম অমা কল্লিবা মেরি বিল্দিং অসি ফ্রেঞ্চনা শারম্বনি অমসুং লুপা কোতি ১৫ রোম চঙনা হান্নগী শক্তম অদু কাইহন্দনা অমুক হন্না শাবনি।