Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah says the Narendra Modi Government stands shoulder to shoulder with the people of Uttarakhand during the natural disaster in Joshimath
Rescue and Relief Operations by the Centre and State Government are in full swing and 3 teams of NDRF have reached the spot
Rest of teams will also reach there soon and ITBP Jawans have also reached there
Have spoken with Uttarakhand Chief Minister and the Air Force has also been alerted
Prime Minister Shri Narendra Modi personally called up the NDRF team and guided them
We are constantly monitoring the situation
I want to assure all the residents of Uttarakhand that this situation will be brought under control at the earliest, keeping in mind all the circumstances
Central Government will provide all possible help in dealing with the disaster
07 FEB 2021 7:00PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah has said that the Narendra Modi Government is standing shoulder to shoulder with the people of Uttarakhandat the time of natural disaster in Joshimath. Speaking to the media in Maharashtra, Shri Amit Shah said that Rescue and Relief Operations by the Centre and State Government are in full swing and 3 teams of the National Disaster Response Force (NDRF) have reached the spot. He said that the rest of the teams are also ready to go to Uttarakhand. Soon other teams will also reach there. Shri Amit Shah also said that ITBP Jawans have also reached there and the state machinery is also active.
Shri Amit Shah said that due to the glacier burst near Joshimath and avalanche, the flow of water increased greatly and first the water level started rising in theRishigangaRiver and later in Alaknanda River. Shri Shah said that some preliminary reports about the casualties have been received. The Union Home Minister said that in this hour of crisis, the Union Government is standing with Uttarakhand and efforts are being made that normal life can be restored soon by extending all possible help to overcome this crisis as soon as possible.
The Union Home Minister said that he has spoken with the Chief Minister of Uttarakhand and the Air Force has also been alerted. Shri Amit Shah said that the Prime Minister Shri Narendra Modi personally called up the NDRF team and guided them. Shri Shah said that the Minister of State for Home, Shri Nityanand Rai is monitoring the rescue operations from the NDRF Control Room in the Ministry of Home Affairs. Shri Amit Shah also said that he wants to assure all the residents of Uttarakhand that that this situation will be brought under control at the earliest, keeping in mind all the circumstances and whatever help is needed in dealing with the disaster, everything will be fulfilled by the Union Government on priority.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা হায়রি মদুদি নরেন্দ্রা মোদীগী সরকারনা উত্তরাখন্দগী জোশিমেথতা থোক্লিবা মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতা মরক অসিদা পুন্না লেপমিন্নরি
সেন্তর অমসুং স্তেত সরকারনা পীরিবা কনবা অমসুং মতেং পীবগী থবক অসি অঙম্বা থাক্তা তৌরি অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী তীম ৩ মফমদুদা য়ৌশিনখ্রে
লৈহৌরিবা অতৈ তীমশিংশু মফম অদুদা অথুবা মতমদা য়ৌরগনি অমসুং আই.তি.বি.পি.গী জাৱানশিংশু মফম অদুদা য়ৌখ্রে
উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রীগা উন্নখ্রে অমসুং এয়র ফোর্সশিং মিকুপ নাহুম শিংনা লৈখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এন.দি.আর.এফ.কী তীমগা মশানা কৌখ্রে অমসুং লমজিং লমতাক পীখি
ঐখোয়না লেপ্পা লৈতনা ফিবম অসি য়েংশিল্লি
ঐহাক্না উত্তরাখন্দদা লৈরিবা মীপুম খুদিংদা থাজবা পীরি মদুদি ফিবম অসি অথুবা মতমদা লাকশিল্লগনি, ওইরকপা য়াবা পুম্বা ৱাখলদা থম্লি
সেন্তর সরকারনা অমাং অতা অসিগা মরী লৈনবশিং অসিদা পীবা ঙম্বা মতেং পীগনি
07 FEB 2021 7:00PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা হায়রি মদুদি নরেন্দ্রা মোদীগী সরকারনা উত্তরাখন্দগী জোশিমেথতা থোক্লিবা মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতা মরক অসিদা পুন্না লেপমিন্নরি। মহারাস্ত্রা মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি সেন্তর অমসুং স্তেত সরকারনা পীরিবা কনবা অমসুং মতেং পীবগী থবক অসি অঙম্বা থাক্তা তৌরি অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী তীম ৩ মফমদুদা য়ৌশিনখ্রে। মহাক্না হায় মদুদি লৈহৌরিবা অতৈ তীমশিং উত্তরাখন্দ চৎনবা শেম-শাবা লোইরে। য়াম্না থুনা অতৈ তীমশিং মফম অসিদা য়ৌশিল্লগনি। শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি আই.তি.বি.পি.গী জাৱানশিং মফমদা য়ৌখ্রে অমসুং স্তেতকী মেচিন্নরি অসিশু মিকুপ শিংনা লৈরি।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি জোশিমেথ মনাক্তা উন মতুম কাইরকপা অমসুং উন কিন্থরকপনা, ঈশিং চেনবা হেনগৎলকখি অমসুং অহানবদা ঈশিংগী ইমাই অসি রিশিগঙ্গা তুরেলদা হাইগৎলকখি অমসুং মতুংদা আলাকনন্দা তুরেলদা হায়গৎলকখি। শ্রী শাহনা হায় মদুদি অহানবা রিপোর্ততা অশি-অনাগী মরমদা খর ফংখি। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি মসিগী অৱা অনা তারবা মতম অসিদা, য়ুনিয়ন সরকার অসিনা উত্তরাখন্দগীদমক লেপ্লি অমসুং মহৌশাগী পুন্সি মহিং অসিদা হঞ্জিন্নবা পীবা য়াবা মতেং পীদুনা হোৎনরি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি মহাক্না উত্তরাখন্দগী মুখ্য মন্ত্রীগা ৱারী শান্নখ্রে অমসুং এয়র ফোর্সশিং মিকুপ নাহুম শিংনা লৈখ্রে।শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এন.দি.আর.এফ.কী তীমগা মশানা কৌখ্রে অমসুং লমজিং লমতাক পীখি। শ্রী শাহনা হায় মদুদি মিনিস্তর ওফ স্তেত হোম, শ্রী নিত্যানন্দ রায়না মিনিস্ত্রী ওফ হোম এফিয়র্সকী এন.দি.আর.এফ. কন্ত্রোল রুমদগী য়েংশিল্লি। শ্রী অমিত শাহনা অমুকশু হায় মদুদি মহাক্না উত্তরাখন্দদা লৈরিবা মীপুম খুদিংদা থাজবা পীরি মদুদি ফিবম অসি অথুবা মতমদা লাকশিল্লগনি, ওইরকপা য়াবা পুম্বা ৱাখলদা থম্লি অমসুং অমাং-অতা অসিদা মতেংগী তঙাইফদবা লাকপদা পুম্নমক য়ুনিয়ন সরকারনা অহানবদা ফংহনগনি।