Ministry of Youth Affairs and Sports
SAI to engage specialised manpower for operation of NCOEs and upgrade its Hostel and Mess facility to the level of three star hotels for better athlete experience
28 JAN 2021 7:43PM by PIB Delhi
The 54th Governing Body Meeting of the Sports Authority of India took place on Wednesday under the chairmanship of Sports Minister Shri Kiren Rijiju. The focus of the meeting was on development of various aspects of National Centre of Excellence. The key issues that were approved in the meeting were related to creating the highest standards across all National Centres of Excellence which included inter-alia the development and upgradation of infrastructure, management of hostels and Kitchen through an expert agency and provision of sports science equipment and manpower to various NCOEs. It was also decided to hire expert manpower to optimally operate National Centres of Excellence.
To ensure the highest quality of residential facilities and to ensure best athlete experience, it has been decided to outsource the management of hostel, mess and kitchen facilities to an expert agency at various SAI centres to bring the facilities at par with three star hotels. The pilot will be started with the newly-built hostels at Karni Singh Shooting Range and JLN complex.
To facilitate appointment of international athletes as coaches it has been decided to hire medal winners at international competitions to various cadres of coach directly on contract or deputation. The same rules apply for Dronacharya award winners. Sports Minister Shri Kiren Rijiju said, “Our sportspersons are our national pride, this decision is in line with the earlier announcement that I had made about bringing eminent Indian coaches and ex-elite athletes to the SAI NCOEs.”
Also eminent coaches working in various Public Sector Undertakings (PSUs) and in the Government would be invited to join SAI on deputation for coaching. that this is in line with the earlier announcement made by him where he promised to bring eminent Indian coaches and ex-elite athletes to National Centres of Excellence in SAI.
To ensure young sportspersons have flexibility in order to do their academics and play sport at the same time, campus schools will be set up in SAI centers to cater to the educational need of the trainees. Also to ensure the best boarding and lodging facilities, it is necessary to develop hostels. For this end, the private/public sector will be engaged for the establishment of schools and serviced hostel facilities from the perspective of both efficiency in construction, operations and management and to ensure the impartment of world-class education through modern technology methods.
The Governing Body approved projects worth Rs. 100 crores (approximately) for building, development and upgradation of infrastructure at National Centres of Excellence across the country. These projects include construction of hostels and Bangalore and IG Stadium in Delhi along with creation of field of play and upgradation of various existing facilities.
Considering the role of sports science in development of an athlete, it was also decided to procure equipment of physiotherapy and hire physiotherapists and doctors for remaining NCOEs which could not be covered in the first phase.
The meeting was attended among others by Shri Ravi Mital Secretary(Sports); Shri Sandip Pradhan , DG , SAI; Shri Rajeev Mehta, Secretary General, IOA; eminent football player Shri Baichung Bhutia and former international swimmer Shri Khajan Singh.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
এন.সি.ও.ইশিংগী থবক তৌনবা সাইনা অখন্নবা মীওইশিং নেক্কনি অমসুং শান্নরোয়শিং হেন্না নুংঙাইনবা মসিগী হোস্তেল অমসুং মেসকী খুদোংচাবশিং থ্রি স্তারগী থাক্তা পুখৎলগনি
28 JAN 2021 7:43PM by PIB Imphal
স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা লুচিংদুনা য়ুমশকৈশা নুমিত্তা স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী ৫৪শুবা গভর্নিং বোদি মীফম পাংথোকখ্রে। নেসনেল সেন্তর ফোর এক্সলেন্স চাউখৎহন্নবা ৱাফমশিং মরুওইনা মীফম অদুদা খন্নখি। মীফম অদুদা অয়াবা পীখিবা মরুওইবা ৱাফমশিংদি মচাক-মথুমশিং শেমগৎতুনা নেসনেল সেন্তর ফোর এক্সলেন্স খুদিংমক অৱাংবা থাক্তা পুখৎপা, অখন্নবা এজেন্সি অমগী খুৎথাংদা হোস্তেলশিং অমসুং চাকশঙগী অশীন-অরাংগী থবকশিং শীন্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা এন.সি.ও.ইশিংদা স্পোর্তস সাইন্সকী খুৎলায়শিং অমসুং মীওইশিং ফংহনবা অসিনি। নেসনেল সেন্তর ওফ এক্সলেন্সশিং মপুংফানা মথৌ পাংথোক্নবা অখঙ-অহৈশিং নেকপা হায়না মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি।
খ্বাইদগী ফবা লৈফমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা অমসুং শান্নরোয়শিং নুংঙাইনবা থ্রি স্তারগী খুদোংচাবশিং থাক য়ৌনা পুখৎনবা তোঙান-তোঙানবা সাই সেন্তরশিংদা হোস্তেল, মেস অমসুং চাকশঙগী অশীন-অরাংগী থবকশিং এক্সপার্ত এজেন্সি অমদা শীন্নবা হায়না মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি। কারনি সিংহ সুতিং রেঞ্জ অমসুং জে.এল.এন কমপ্লেক্সতা শাবা অনৌবা হোস্তেলশিংদা চাংয়েং ওইনা থবক অসি পাংথোকপা হৌরগনি।
মালেমগী শান্নরোয়শিং কোচ ওইনা হাপ্নবা মালেমগী চাংদম্নবশিংদা মেদল ফংলবশিং তোঙান-তোঙানবা কেদরশিংদা কন্ত্রেক নত্রগা দিপুতেসন্দা কোচ ওইনা নেক্নবা মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখ্রে। হায়রিবা নিয়ম অসি দ্রোনাচার্য়া মনা ফংলবশিংদা চৎনগনি। স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি ঐখোয়গী শান্নরোয়শিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী চাউথোকচফমনি। ভারতকী শক্নাইরবা কোচশিং অমসুং শক্নাইরবা হান্নগী শান্নরোয়শিং সাই এন.সি.ও.ইশিংদা পুরক্নবা মমাঙদা ঐহাক্না লাউথোকখ্রবনি।
তোঙান-তোঙানবা পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংস(পি এস য়ু) অমসুং সরকারগী ওইনা থবক তৌরিবা শক্নাইরবা কোচশিং কোচিংগীদমক দিপুতেসন্দা সাইদা লাক্নবা খঙহনগনি। মসি সাইগী এন.সি.ও.ইশিংদা ভারতকী শক্নাইরবা কোচশিং অমসুং শক্নাইরবা হান্নগী শান্নরোয়শিং পুরক্নবা মিনিস্তরনা থাজবা পীখিবা অদুগী মতুংইন্না পাংথোক্কদবনি।
মতম অমতদা নহা ওইরিবা শান্নরোয়শিং মখোয়গী লাইরিক তম্বা অমসুং শান্নবা ঙম্নবা ত্রেনিশিংগী লাইরিক-লাইশু তম্বগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা সাই সেন্তরশিংদা কেম্পস স্কুলশিং লিংখৎলগনি। খ্বাইদগী ফবা লৈফম অমসুং চাফমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা হোস্তেলশিং শেমগৎপা দরকার ওই। মরম অসিনা মতমগী অনৌবা তেক্নোলোজিশিংগী খুৎথাংদা মালেম থাক্কী লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা ফংনবা অমসুং ফজনা শেমগৎ-শানবা, মথৌ পাংথোক্নবা অমসুং অশীন-অরাং তৌনবা স্কুলশিং লিংখৎনবা অমসুং হোস্তেলশিং থবক তৌনবা প্রাইবেত/পব্লিক সেক্তরশিং নেক্কনি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা এন.সি.ও.ইশিংগী মচাক-মথুমশিং শেমগৎনবা অমসুং হেন্না ফগৎহন্নবা লুপা করোর ১০০গী প্রোজেকশিং গভর্নিং বোদিনা অয়াবা পীরে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা বেঙ্গলোরদা হোস্তেলশিং শাবা অমসুং দিল্লিদা আই.সি স্তদিয়ম শাবা অমসুং হৌজিক লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাবশিং ফগৎহনবা অমসুং শান্নবুংশিং শেমগৎপা য়াওরি।
শান্নরোয় অমা শেমগৎপদা স্পোর্তস সাইন্সকী থৌদাং খঙলদুনা, অহানবা তাঙ্কক্তা কোনশিনবা ঙমখিদ্রবা লেমহৌরিবা এন.সি.ও.ইশিংগীদমক ফিজিওথেরাপিগী খুৎলায়শিং লৈনবা অমসুং ফিজিওথেরাপিস্তশিং অমসুং দোক্তরশিং নেক্নবা মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখ্রে।
মীফম অদুদা সেক্রেতরি(স্পোর্তস) শ্রী রবি মিত্তল; সাইগী দি.জি শ্রী সন্দিপ প্রধান; আই.ও.এগী সেক্রেতরি জেনেরেল শ্রী রজিব মহেতা; শাক্নাইরবা ফুতবোল শান্নরোয় বাইচুং ভুতিয়া অমসুং হান্নগী ইন্তরনেসনেল স্বুইমর শ্রী খাজান সিংহ শরুক য়াখি।