Prime Minister's Office
PM interacts with Beneficiaries and Vaccinators of Covid vaccination drive in Varanasi
22 JAN 2021 4:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Beneficiaries and Vaccinators of Covid vaccination drive in Varanasi today through video conference.
The Prime Minister greeted the people of Varanasi , all the doctors associated in this programme, Medical Staff, Para-Medical Staff, sanitation workers in hospitals and everyone associated with Corona Vaccine. He lamented his inability to be with the people on the occasion due to COVID. He said that the world's largest vaccination program is going on in our country today. He informed that in its first two phases, 30 crore countrymen are being vaccinated. He said today the country is having the willpower to make its own vaccine. Today the efforts have been made for vaccines to reach every corner of the country at a rapid pace. Today India is completely self-reliant on this biggest need of the world and India is also helping many countries.
The Prime Minister noted the change in medical infrastructure in Varanasi and surrounding areas in the last six years, which has helped the entire Purvanchal in the Corona times. He also noted that now Varanasi is showing the same speed for vaccination.More than 20 thousand health professionals will be vaccinated in Varanasi . For this, 15 vaccination centers have been set up. The Prime Minister also complimented the Uttar Pradesh Chief Minister and his colleagues for the arrangements.
He said that the purpose of today’s interaction is to enquire about the arrangements and issues if any about the vaccination drive. He talked to the people involved in the vaccination drive. He expressed the hope that feedback from Varanasi will help in understanding the situation elsewhere also.
The Prime Minister interacted with matron, ANM workers, Doctors and lab technicians. The Prime Minister conveyed the country's gratitude to them. The Prime Minister also appreciated scientists for their monk-like dedication.The Prime Minister also mentioned that the country was better prepared to face the pandemic due to steps taken in Swachata abhiyan that had created a culture of cleanliness. The Prime Minister complemented Corona warriors for their authentic communication about the pandemic and vaccination.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বরানাসিদা কোবিদ বেক্সিনেসন দ্রাইভকী বেনিফিসরীশিং অমসুং বেক্সিনেতরশিংগা ৱারী শানখ্রে
22 JAN 2021 4:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বরানাসিদা ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন দ্রাইভকী বেনিফিসরীশিং অমসুং বেক্সিনেতরশিংগা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা বেনারসকী মীওইশিং, থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা হোস্পিতাল অসিগী দোক্তরশিং, মেদিকেল স্তাফ, পেরা মেদিকেল স্তাফ, সেনিতেসন্দা থবক তৌরিবশিং অমসুং কোরোনা বেক্সিন অসিগা শরুক য়ারিবা পুম্বা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। কোবিদনা মরম ওইরগা থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামগা পুনবা ফংহৌদবা অসিদা নুঙাইতবা ফোংদোক্লি। মহাক্না হায় মদুদি মালেমগী খ্বায়দগী চাওরবা বেক্সিনেসনগী থৌরম অসি ঙসি ঐখোয়গী লৈবাক্তা চৎথরি। মহাক্না হায় মদুদি ঙসিদি ঐখোয়না ইশাগী বেক্সিন শেমজবা ঙম্বগী থৌনা লৈরে। ঙসি হোৎনর্বা অসিনা বেক্সিন অসি লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়া য়ৌনা য়াম্না থুনা য়ৌহনবা ঙম্লে। ঙসিদি ইন্দিয়া অসি মপুং ফানা মসিগী মালেমগী খ্বায়দগী চংলিবা অসি মরোমদোম পুথোকপা ঙম্লে অমসুং ইন্দিয়ানা লৈবাক কয়াদী মতেং পাংলি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেনারস অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবা মফমশিং অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চহি তরুক অসিদা অহোংবা কয়া অমা লাক্লি হায়না উৎলি, হায়রিবা অসিনা কোরোনা মতমদা পুর্বনচল পুম্বা মতেং পীখি। মহাক্না মসি অমসু খঙহনখি মদুদি বনারসকী মফমশিং অসিদসু চপ মান্নবা খোঙজেল উৎলি। বনারসতা হকশেলগী থবক তৌবা মীওই লিশিং ২০ হেন্না বেক্সিন পীগনি। মসিগীদমক, বেক্সিনেসন সেন্তর ১৫ লিংখৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং মহাক্কী লোয়নশিং শিন-লাংবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসিগী উন্নবা অসিগী পান্দমদি শিন-লাংবা অসিদা য়েংশিন্নবা অমসুং বেক্সিনেসন দ্রাইব অসিদা করি থোকপগে হায়বা অদু য়েংশিনবনি। মহাক্না বেক্সিনেসন দ্রাইব অসিদা য়াওরিবা মীওইশিংগা ৱারী শান্নখি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি বনারসতগী লাকপা ৱাফমশিংনা অতৈ মফমশিংদসু ৱাখল তাহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেত্রোন, এ.এন.এম. ৱার্করশিং, দোক্তরশিং, অমসুং লেব তেক্নিসিয়ানশিংগা উন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা লৈবাক্কী থাগৎপা মখোয়দা পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা সাইন্তিস্তশিংবুশু মখোয়গী লম্বোইবগী মওং কত্থোকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা অমুকশু পনখি মদুদি লৈবাক অসিনা লায়চৎ অসি থেংনবদা হেন্না কান্নবা ফংলি মরমদি হান্ননা লম-তু শেংবগী চৎনবি স্বচাতা অভিয়ানগী খোঙথাং অসি লোখৎপননি। প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনাগী লান্মীশিংবু লায়চৎ অমসুং বেক্সিনেসন অসিগী অশেংবা ই-পাওগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।