ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାରଣାସୀରେ କୋଭିଡ ଟୀକାଦାନ ଅଭିଯାନରେ ଟୀକା ନେଇଥିବା ହିତାଧିକାରୀ ଓ ଟୀକାପ୍ରଦାନକାରୀଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆଲୋଚନା
22 JAN 2021 4:49PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବାରଣାସୀରେ ଟୀକାଦାନ ଅଭିଯାନରେ ଟୀକା ନେଇଥିବା ହିତାଧିକାରୀ ଓ ଟୀକାପ୍ରଦାନକାରୀଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବାରଣାସୀବାସୀଙ୍କ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିବା ସମସ୍ତ ଡାକ୍ତର, ଡାକ୍ତରଖାନା କର୍ମଚାରୀ, ପାରା-ମେଡିକାଲ କର୍ମଚାରୀ, ଡାକ୍ତରଖାନାର ସଫେଇ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ କରୋନା ଟୀକାକରଣରେ ସାମିଲ ପ୍ରତ୍ୟେକଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି । କୋଭିଡ ଯୋଗୁଁ ଲୋକଙ୍କ ସହିତ ଉପସ୍ଥିତ ରହିପାରିନଥିବା ଯୋଗୁଁ ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ଆମ ଦେଶରେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଟୀକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଚାଲିଛି । ସେ ସୂଚନା ଦେଇ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଥମ ଦୁଇ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ 30କୋଟି ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଟୀକା ଦିଆଯିବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଦେଶର ନିଜସ୍ୱ ଟୀକା ପ୍ରସ୍ତୁତ ଲାଗି ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତି ରହିଛି । ଆଜି ଟୀକା ପାଇଁ ଦେଶର ପ୍ରତି କୋଣରେ ଦ୍ରୁତଗତିରେ ପହଞ୍ଚିବାପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରାଯାଉଛି । ଆଜି ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ଏହି ବଡ ଆବଶ୍ୟକତା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଏବଂ ଅନେକ ଦେଶକୁ ସହାୟତା କରୁଛି ।
ବାରଣାସୀ ଓ ଏହାର ଆଖପାଖରେ ଗତ ଛଅ ବର୍ଷରେ ଚିକିତ୍ସା ଭିତ୍ତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯାହା କି କରୋନା ସମୟରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ ସହାୟତା କରିଛି । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନ ବାରଣାସୀରେ ସେହିଭଳି ଗତିରେ ଟୀକାକରଣ ଚଳାଯାଉଛି । ବାରଣାସୀରେ 20ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀଙ୍କୁ ଟୀକା ଦିଆଯିବ । ଏଥିପାଇଁ 15ଟି ଟୀକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥା ପାଇଁ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ତାଙ୍କ ସହର୍କମୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ନେଇ ହୋଇଥିବା ବ୍ୟବସ୍ଥା ଓ ଯଦି କିଛି ସମସ୍ୟା ଥାଏ ସେ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ବୁଝିବା ହେଉଛି ଆଜିର ଆଲୋଚନାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ । ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସହ ସେ କଥା ହୋଇଥିଲେ । ବାରଣାସୀରୁ ମିଳିଥିବା ମତାମତ ଅନ୍ୟ ସ୍ଥାନରେ ପରିସ୍ଥିତିକୁ ବୁଝିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ ବୋଲି ସେ ଆଶାପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାଟ୍ରନ, ଏଏନ୍ଏମ୍ କର୍ମୀ, ଡାକ୍ତର ଓ ଲାବ୍ ଟେକ୍ନିସିଆନାମାନଙ୍କ ସହିତ କଥା ହୋଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କୁ ଦେଶର କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେବା ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନରେ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ସଫେଇ ସଂସ୍କୃତି ସୃଷ୍ଟି ସହିତ କୋଭିଡ ମହାମାରୀର ସମ୍ମୁଖୀନ ଦେଶ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିଲା । ମହାମାରୀ ଓ ଟୀକାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରମାଣିକ ଯୋଗାଯୋଗ ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କରୋନା ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM interacts with Beneficiaries and Vaccinators of Covid vaccination drive in Varanasi
22 JAN 2021 4:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Beneficiaries and Vaccinators of Covid vaccination drive in Varanasi today through video conference.
The Prime Minister greeted the people of Varanasi , all the doctors associated in this programme, Medical Staff, Para-Medical Staff, sanitation workers in hospitals and everyone associated with Corona Vaccine. He lamented his inability to be with the people on the occasion due to COVID. He said that the world's largest vaccination program is going on in our country today. He informed that in its first two phases, 30 crore countrymen are being vaccinated. He said today the country is having the willpower to make its own vaccine. Today the efforts have been made for vaccines to reach every corner of the country at a rapid pace. Today India is completely self-reliant on this biggest need of the world and India is also helping many countries.
The Prime Minister noted the change in medical infrastructure in Varanasi and surrounding areas in the last six years, which has helped the entire Purvanchal in the Corona times. He also noted that now Varanasi is showing the same speed for vaccination.More than 20 thousand health professionals will be vaccinated in Varanasi . For this, 15 vaccination centers have been set up. The Prime Minister also complimented the Uttar Pradesh Chief Minister and his colleagues for the arrangements.
He said that the purpose of today’s interaction is to enquire about the arrangements and issues if any about the vaccination drive. He talked to the people involved in the vaccination drive. He expressed the hope that feedback from Varanasi will help in understanding the situation elsewhere also.
The Prime Minister interacted with matron, ANM workers, Doctors and lab technicians. The Prime Minister conveyed the country's gratitude to them. The Prime Minister also appreciated scientists for their monk-like dedication.The Prime Minister also mentioned that the country was better prepared to face the pandemic due to steps taken in Swachata abhiyan that had created a culture of cleanliness. The Prime Minister complemented Corona warriors for their authentic communication about the pandemic and vaccination.