Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman holds Pre-Budget consultation with Finance Ministers of States/ Union Territories (with Legislature) for Budget 2021-22
18 JAN 2021 8:20PM by PIB Delhi
The Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman held the pre-budget consultations with the Finance Ministers of States and Union Territories (with Legislature) here today. The meeting was held through Video Conference and was attended by Chief Ministers, the Deputy Chief Ministers, Finance Ministers, Ministers and Senior Officers from the States/Union Territories and the Union Government.
The Union Finance Secretary Dr A.B. Pandey welcomed all the participants to the deliberation and informed the importance of this particular consultation meeting. The Union Finance Minister highlighted the importance of this meeting as a sign of co-operative federalism and indicated the manner in which the Union Government was strongly supportive of States/Union Territories (with Legislature) fight against the pandemic. Most participants thanked the Union Finance Minister for financially supporting their States/Union Territories during the worst months of pandemic, by enhancing borrowing limits and providing back to back loans to States. The participants also gave numerous suggestions to the Union Finance Minister for inclusion in the Budget Speech.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেল-থুমগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী (লেজিসলেচর য়াওনা) শেল-থুমগী মন্ত্রীশিংগা লোইননা বজেৎ ২০২১-২২গী প্রি-বজেৎ কন্সল্তেসন পাঙথোকখ্রে
18 JAN 2021 8:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি রাজ্যশিং অমসুং কেন্দ্রগী তেরিতোরীশিংগী (লেজিসলেচরগা লোইননা) শেল-থুমগী মন্ত্রীশিংগা লোইননা প্রি-বজেৎকী খন্ন-নৈনখ্রে। মীফম অসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা পাঙথোকখ্রে অমদি রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী উপ মুখ্য মন্ত্রীশিং শেল-থুমগী মন্ত্রীশিং, মন্ত্রীশিং অমসুং মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াখ্রে।
কেন্দ্রগী শেল-থুমগী সেক্রেতরী দা. এ.বি. পান্দেনা শরুক য়ারিবা পুম্নমকপু দেলিবরেসন অসিদা তরাম্না ওকখি অমদি অখন্নবা খন্ন-নৈনবগী মীফম অসিগী কান্নবা অদু থমখ্রে। কেন্দ্রী শেল-থুমগী মন্ত্রীনা মীফম অসি কো-ওপরেতিব ফেদরেলিজমগী খুদম অমা ওইনা কান্নবা পীখ্রে অমসুং থেংনরিবা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং (লেজিসলেসচরগা লোইননা) অসিনা কেন্দ্র সরকারবু চাউনা মতেং পাংখিবগী মওং অদু ফোঙদোকখ্রে। শরুক য়ারিবা অয়াম্বনা কেন্দ্রগী শেল-থুমগী মন্ত্রীনা লাইচৎনা অৱাবা তাখিবা থাশিংদা বোরোৱিং লিমিৎশিং হেনগৎহনদুনা অমসুং রাজ্যশিংদা বেক তু বেক লোনশিং পীদুনা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা শেলগী মতেং পাংখিববু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। শরুক য়ারিবশিংনা বজেৎ স্পীচতা হাপহৌনবা কেন্দ্রগী শেল-থুমগী মন্ত্রীদা সজেসন মশিং কয়া পীখ্রে।