Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination
India vaccinates the highest number of persons on DAY1 of the nationwide COVID19 vaccination drive; more than many other countries
More than 2.24 lakh Persons Vaccinated against COVID19 till now
17,072 beneficiaries vaccinated in 6 States on DAY2
3 cases of Post-vaccination Hospitalization reported
17 JAN 2021 7:55PM by PIB Delhi
India has vaccinated the highest number of persons on Day1 under its COVID19 vaccination program, the world’s largest such exercise. This is much higher than many other countries such as USA, the UK and France.
Total of 2,24,301 beneficiaries have been vaccinated till today as per the provisional report.
The second day of the massive countrywide COVID-19 vaccination program was also conducted successfully. A total of 553 sessions were held in six States (today being Sunday). 17,072 beneficiaries were vaccinated on Day2, as per the provisional reports.
S. No.
State
Sessions held
1
Andhra Pradesh
308
2
Arunachal Pradesh
14
3
Karnataka
64
4
Kerala
1
5
Manipur
1
6
Tamil Nadu
165
All India
553
States/UTs have been advised to plan COVID19 vaccination sessions four days in a week to minimize disruption of the Routine Health Services. Some States have already publicized their weekly vaccination days.
Total of 447 AEFIs have been reported on 16th Jan & 17th Jan’21. Out of these, three required hospitalization. Of these, one has been discharged from Northern Railway Hospital Delhi within 24 hours; one has been discharged from AIIMS Delhi; and one is under observation in AIIMS Rishikesh and is being monitored.
Most of the AEFIs reported so far are minor like Fever, Headache, Nausea etc.
An Adverse Event Following Immunization (AEFI) is any unexpected medical occurrence which follows immunization which may not be related to vaccine or vaccination process. Protocols are in place for reporting, immediate case management at vaccination session site, transportation and hospitalization and further care of such cases. Protocols are also in place for systematic investigation and causality assessment of serious AEFIs.
A meeting was held with all States/UTs today for review of progress, identification of bottle-necks and to plan corrective actions as the vaccination program moves ahead.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী অনৌবা পাউ
লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোকখিবা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী খোঙজংগী অহানবা নুমিত্তা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী মশিং য়াম্না হেন্না ভারত্তা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না তিকা থাখি
হৌজিক ফাওবদা মীওই লাখ ২.২৪ হেন্না কোবিদ-১৯ তিকা থাখ্রে
অনিশুবা নুমিত্তা রাজ্য ৬তা মীওই ১৭,০৭২ তিকা থাখ্রে
তিকা থাখ্রবা মতুংদা হোস্পিতালদা পুখৎপগী থৌদোক অহুম থোকখি
17 JAN 2021 7:55PM by PIB Imphal
মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা তিকা থাবগী থবক ওইনা লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থৌরমগী অহানবা নুমিত্তা ভারত্তা মীওই মশিং খ্বাইদগী য়াম্না তিকা থাখ্রে। মসিনা য়ু.এস.এ, য়ু.কে অমসুং ফ্রান্স য়াওনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী মশিং য়াম্না হেল্লে।
ঙসি ফাওবদা মীওই ২,২৪,৩০১ কোবিদ-১৯ তিকা থাখ্রে।
লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থৌরমগী অনিশুবা নুমিৎশু মাইপাক্না পাংথোকখ্রে। ঙসি নোংমাইজিং ওইরবশু রাজ্য ৬তা অপুনবা সেসন ৫৫৩ পাংথোকখি। নিনিচনবা নুমিৎতা মীওই ১৭,০৭২ তিকা থাখি।
সেরিয়েল নম্বর
রাজ্য
পাংথোকখিবা সেসন
১
অন্ধ্র প্রদেস
৩০৮
১
অরুনাচল প্রদেস
১৪
৩
কর্নাতাকা
৬৪
৪
কেরলা
১
৫
মনিপুর
১
৬
তামিলনাদু
১৬৫
All India
553
চাংনাইনা পাংথোক্লিবা অনা-লায়য়েংগী থবকশিংদা অপনবা পীবা হন্থহন্নবা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থৌরমশিং চয়োল অমগী মনুংদা নুমিৎ ৪ পাংথোক্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা খঙহনখ্রে। রাজ্য খরদি মখোয়গী ওইবা চয়োলগী তিকা থানবগী নুমিৎশিং লাউথোকখ্রে।
২০২১গী জনুৱারি ১৬ অমসুং জনুৱারি ১৭দা অপুনবা এ.ই.এফ.আই ৪৪৭ থেংনখি। মখোয়গী মনুংদা অহুম হোস্পিতালদা পুখৎপা দরকার ওইখি। মখোয়গী মনুংদা মীওই অমা পুং ২৪গী মনুংদা নোর্থন রেলৱেজ হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখ্রে, অতোপ্পা অমনা এ.আই.আই.এম.এস দিল্লিদগী দিসচার্জ তৌখি অমসুং অতোপ্পা অমনা .আই.আই.এম.এস রিসিকেসতা মখা তানা থম্লি।
অয়াম্বা এ.ই.এফ.আইশিং অসি লাইহৌ হৌবা, কোক চিকপা, ওনিংবা অসিনচিংবা থেংনৈ।
এদভর্স ইভেন্ত ফোল্লোৱিং ইম্মুনাইজেসন(এ ই এফ আই)অসি তিকা থাখ্রবা মতুংদা খঙহৌদনা থোকপা মেদিকেলগী থৌওং অমনি অমসুং মসি তিকা নত্রগা তিকা থাবগী থবক অদুগা মরী লৈনদবা ওইবা য়াই। পাউ পীনবা, তিকা থাফমদা খুদক্তা থেংনবা থৌদোক য়েংশিন্নবা, হোস্পিতাল ফাওবা পুদুনা লায়য়েংবা অমসুং অসিগুম্বা থৌদোকশিং মখা তানা চেকশিনবগী মতাংদা চৎন-পথাপশিং লৈরে। ফিবম লুবা এ.ই.এফ.আইশিং ফজনা থিজিন্নবা অমসুং অশোক-অপনশিং থিজিন্নবা চৎন-পথাপশিংশু লৈরে।
তিকা থাবগী থবকশিংগী ফিবম হন্না য়েংশিন্নবা অমসুং খুদোংচাদবশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং তিকা থাবগী থবকশিং খুমাঙ চাউশিন্নবা অচুম্বা থবকশিং থৌরাং তৌনবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগা ঙসি মীফম অমা পাংথোকখ্রে।