Ministry of Railways
Reports in section of media that Railways has been charging extra fares from passengers is misleading and not based on all the facts
This year there has been pent up demand on many sectors on which the festival trains were running. These festival trains have been continued to clear the rush
As per established practice,The fare for such trains has been kept little higher since 2015 . NOTHING NEW is being done this year
Railways has taken special care about the Travel by those travelling by lowest fare in trains so that even in Covid times they bear the least burden
As per the policy, 2S passengers, even in special fare case are NOT charged more than additional Rs 15 /-
14 JAN 2021 3:44PM by PIB Delhi
Kindly refer to some of the news report in section of media that Railways has been charging extra fares from passengers. This is misleading and not based on all the facts.
Festival / Holiday special trains were started as per the long standing practice to clear the rush. Festivals have been continuing and even today the harvest festival is being celebrated. This year there has been pent up demand on many sectors on which the festival trains were running. These festival trains have been continued to clear the rush.
The fare for such trains has been kept little higher since 2015. NOTHING NEW is being done this year. This is an established practice.
It may be noted that Passenger operations have always been subsidized by railways. Railways bears loss for travel by passenger. Railways has been running trains in covid times in most challenging circumstances. Running in low occupancy in many sections and still operating in public welfare.
Not only this, Railways has taken special care about the Travel by those travelling by lowest fare in trains so that even in Covid times they bear the least burden.
In all the trains that are being run, besides other classes, the trains have large number of 2S class coaches which has the lowest fare in the reserved category.
40 % of the passengers have travelled in 2S class in much better traveling conditions than pre covid, unreserved travelling situations.
As per the policy, 2S passengers, even in special fare case are NOT charged more than additional Rs 15 /-.
Indian Railways is constantly increasing the number of trains in a graded manner. Full restoration of regular services of passenger trains, to pre covid times, is to be considered keeping in view a range of factors and operational circumstances.
Indian Railways had to stop running of regular trains due to Covid related nationwide lockdown on March 22nd, 2020 as measure to counter the spread of Corona virus. Trains are being added in a graded manner.
Even during challenging times of Covid, Indian Railways has operationalized almost 60 % of the Mail/Express trains as compared to the pre lock down times. 77% of these special trains have fares of regular trains. Around 250 trains daily are running as trains with special fares.
Total 1058 Mail/Express, 4807 suburban services & 188 passenger trains are presently in operation average on a daily basis.
Health situation of States, views of the State Governments, etc also need to be taken in into account before getting into normal operations.
Many trains are being run in spite of low occupancy for the benefit of people.
The number of special trains has constantly increased in a graded manner.
The situation is being constantly monitored.

রেলৱে মন্ত্রালয়
মেদিয়াগী সেক্সন খরদা পীরিবা রিপোর্ত্তা রেলৱেজনা পেসেঞ্জরদগী অহেনবা ভারা লৌই হায়না মরাল শীরিবা অসি অরানবনি অমসুং অচুম্বা অমত্তা য়াওদে
হন্দক্কী চহি অসিদা ফেস্তিবেলগী ত্রেন চেল্লিবা অসিগী মফম কয়াদা দিমান্দ পীবা ঙমদবা লৈখি। মসিগী ফেস্তিবেল ত্রেনশিং অসিনা অথুবশিং নংনবা চৎথখিবনি
থৌওংশিং অসি হৌদোরকপদা, অসিগুম্বা ত্রেন অসিগী ভারা অসি ২০১৫দগী হৌনা খর হেনগৎখি। হন্দক্কী চহি অসিদা অনৌবা অমত্তা তৌখিবা লৈতে
রেলৱেজনা ত্রেন্দা ভারা খ্বায়দগী নেম্না চৎলিবশিংগীদমক অখন্নবা চেকশিং-থৌরাং লৌখৎখি মসিনা কোবিদকী মতম ফাওবদা মখোয়গী পোৎলুম হন্থনবা হোৎনখি
পোলিসি অসিগী মতুং ইন্না, ২ এস. পেসেঞ্জরশিংদা, অখন্নবা ভারা ফাওবা লুপা ১৫দগী হেন্না হেনগৎতে।
14 JAN 2021 3:44PM by PIB Imphal
চানবিদুনা মেদিয়াগী পাউগী রিপোর্তকী মফম খরদা য়েংবিয়ু মদুদি রেলৱেজনা পেসেঞ্জরশিংগী অহেনবা ভারা লৌই হায়না মরাল শীরি। হায়রিবা ৱাফম অসি য়ুমফম য়াওদবা অরানবা পাউনি।
ফেস্তিবেল/হোলিদেগী অখন্নবা ত্রেনশিং অসি কুইরবা মতমদগী অথুবা কয়া অমা নংনবা হৌখ্রবনি। ফেস্তিবেল অসি হৌজিক চৎথরি অমসুং ঙসি ফাওবদা লৌরোক ফেস্তিবেল অসি পাংথোক্লি। হন্দক্কী চহি অসিদা ফেস্তিবেলগী ত্রেন চেল্লিবা অসিদা মফম কয়াদা দিমান্দশিং পীবা ঙমদবা কয়া লৈখি। মসিগী ফেস্তিবেল ত্রেনশিং অসি অথুবা কয়া অমা পীদুনা লাকখিবনি।
অসিগুম্বা ত্রেনশিং অসিগী ভারা অসি ২০১৫দগী খর হেনগৎতুনা লাকখি। হন্দক্কী চহি অসিদা অনৌবা অমত্তা তৌখিদ্রি। মসি শাজিন্নবা থৌওং অমনি।
মসি খঙজিনবা য়াই মদুদি রেলৱেজনা পেসেঞ্জরগীদমক সবসিদি পীদুনা লাক্লি। রেলৱেজনা পেসেঞ্জরশিংগীদমক মাংজবশু য়াওরি। রেলৱেজনা কোবিদকী মতমদশু অৱা-অনা কয়া অমা থেংনদুনা চেনখি। মফম কয়াদা মফম কন্দনা অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক য়েংদুনা থবক তৌরি।
মসিদা নত্তনা, রেলৱেজনা কোবিদকী মতমদশু মখোয়গী ভারা অসি নেম্না পীদুনা পোৎলুম হন্থহন্দুনা মখোয়গীদমক খন্দুনা লাকখি।
চেল্লিবা ত্রেনশিং পুম্বদা, অতোপ্পা ক্লাসকী মথক্তা ত্রেনসিং অসি ২.এস. ক্লাসকী মশিং য়াম্না য়াওরি হায়রিবা অসি রিজার্ব কেতগরিদা খ্বায়দগী নেম্বা ভারা পীরি।
পেসেঞ্জর ৪০% অমদি ২.এস ক্লাস্তা কোবিদকী মমাংদগী হেন্না ফবা মওংদা, রিজার্ব তৌদনা চৎলি।
পোলিসি অসিগী মতুং ইন্না, ২ এস. পেসেঞ্জরশিংদা, অখন্নবা ভারা ফাওবা লুপা ১৫ হেন্না হেনগৎতে।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লেপ্পা লৈতনা ত্রেনগী মশিং অসি হাপকৎতুনা হেনগৎহল্লি। পেসেঞ্জর ত্রেন অসিগী মপুং ফানা হান্নগী ফিবমদা লাক্নবা, হায়বদি কোবিদ মমাংগা মতম অদুম্না, অসি মওংশিং অসি য়েংলগা চৎথগদৌরি।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মহৌশাগী ওইবা চেল্লম্বা ত্রেনশিং অসি ২০২০গী মার্চকী ২২দী কোবিদকা মরী লৈননা কোরোনা ভাইরস শন্দোক্তনবা লৌখৎপা খোঙথাং ওইনা লোকদাউন্দ তৌখিবা অদুদগী লেপখিবনি। ত্রেনশিং অসি তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি।
কোবিদকী মতমদা অৱাবা কয়া অমা মায়োক্নরিবা মতম ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মেইল/এক্সপ্রেস ত্রেনশিং ৬০% অমা মথৌ তৌখি। মসিগী মনুংদা অখন্নবা ত্রেন ৭০% অমদি হান্নগী ভারাদা চেলখি। চাওরাক্না ত্রেন ২৫০রোম অখন্নবা ভারাদা চেনখি।
অপুনবা মেইল/এক্সপ্রেস ১০৫৮, সবআর্বানগী সর্বিস ২৮০৭ অমসুং পেসেঞ্জর ত্রেন ১৮৮ হৌজিক্কী ওইনা নুংতিগী চেল্লি।
ত্রেন কয়া অমা মীয়ামগী কান্ননবা য়েংলগা মী য়ামদনা চেল্লি।
অখন্নবা ত্রেন কয়া অমা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
ফিবম অসি লেপ্পা লৈতনা য়েংশিল্লি।