Cabinet
Cabinet approves Procurement of 83 Light Combat Aircrafts (LCA) ‘Tejas’ from HAL for IAF
13 JAN 2021 5:25PM by PIB Delhi
The Cabinet met under the Chairmanship of Prime Minister in New Delhi on 13 January and has approved procurement of 73 LCA Tejas Mk-1A fighter aircrafts and 10 LCA Tejas Mk-1 Trainer aircrafts at the cost of Rs. 45,696 Crore along with Design and Development of Infrastructure sanctions worth Rs.1,202 Crore.
Light Combat Aircraft Mk-1A variant is an indigenously designed, developed and manufactured state-of-the-art modern 4+ generation fighter aircraft. This aircraft is equipped with critical operational capabilities of Active Electronically Scanned Array (AESA) Radar, Beyond Visual Range (BVR) Missile, Electronic Warfare (EW) Suite and Air to Air Refuelling (AAR) would be a potent platform to meet the operational requirements of Indian Air Force, IAF. It is the first “Buy (Indian-Indigenously Designed, Developed and Manufactured)” category procurement of combat aircrafts with an indigenous content of 50% which will progressively reach 60% by the end of the programme.
The Cabinet has also approved infrastructure development by IAF under the project to enable them handle repairs or servicing at their base depot so that the turnaround time would get reduced for mission critical systems and would lead to increased availability of aircraft for operational exploitation. This would enable IAF to sustain the fleet more efficiently and effectively due to availability of repair infrastructure at respective bases.
Under the Atmanirbhar Bharat Abhiyaan, India is continuously growing in its power to indigenously design, develop and manufacture advanced cutting edge technologies and systems in the Defence Sector. The manufacturing of Light Combat Aircraft by Hindustan Aeronautics Limited, HAL will give a further push to Atmanirbhar Bharat initiative and boost indigenisation of defence production and the defence industry in the country. About 500 Indian companies including MSMEs in the design and manufacturing sectors will be working with HAL in this procurement. The programme would act as a catalyst for transforming the Indian aerospace manufacturing ecosystem into a vibrant Atmanirbhar-self-sustaining ecosystem.

মন্ত্রীমন্দল
ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সকীদমক ঐচ.এ.এলদগী ‘তেজাস’ লাইত কম্বেত এয়রক্রাফ ৮৩ লৈবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
13 JAN 2021 5:25PM by PIB Imphal
জনুৱারি ১৩দা নিউ দিল্লিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম পাংথোকখ্রে অমসুং লুপা করোর ৪৫,৬৯৬ চঙনা লাইত কম্বেত এয়রক্রাফ তেজাস এম.কে-১এ ফাইত্তর এয়রক্রাফ ৭৩ অমসুং লাইত কম্বেত এয়রক্রাফ তেজাস এম.কে-১ ত্রেন্নর এয়রক্রাফ ১০ লৈবা অমসুং দিজাইন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগী লুপা করোর ১,২০২ কাইথোকপগী অয়াবা পীরে।
লাইত কম্বেত এয়রক্রাফ তেজাস এম.কে-১এ মখল অসি লৈবাক অসিদা দিজাইন তৌবা অমসুং পুথোকপা মরিশুবা জেনেরেসনগী অফবা ফাইত্তর এয়রক্রাফনি। এয়রক্রাফ অসিদা ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সনা মথৌ পাংথোকপা মতমদা দরকার ওইবশিং ফংনবা এক্তিব ইলেকত্রোনিকেল্লি স্কেন এরে(এ ই এস ই)রাদার, বিয়োন্দ ভিজুএল রেঞ্জ(বি ভি আর) মিসাইল, ইলেকত্রোনিক ৱারফিয়ার(ই দব্লিউ) সুইত অমসুং এয়র তু এয়র রিফুয়েল্লিং(এ এ আর) য়াওরে। লৈবাক অসিগী মচাক-মথুম চাদা ৫০না শাবা ভারত মশানা দিজাইন তৌবা অমসুং শাবা কম্বেত এয়রক্রাফ লৈবা হন্দক্কী অসিনা অহানবনি অমসুং অরোইবদা লৈবাক অসিগী মচাক-মথুম চাদা ৬০ হেন্না শীজিন্নগনি।
প্রোজেক অসিগী মখাদা এ.আই.এফনা মখোয়গী বেজ দিপোশিংদা মখোয়না এয়রক্রাফশিং শেমজিন-শাজিনবগী অয়াবসু মন্ত্রীমন্দলনা পীরে অমসুং মসিনা মিসন ক্রিতিকেল সিস্তেমশিং ঙাইনবগী মতম হন্থহনগনি অমসুং ওপরেসনশিংদা শীজিন্ননবা এয়রক্রাফ মশিং য়াম্না লৈবা হেনগৎহনগনি। থৌরাং অসিনা মখোয়গী বেজশিংদা রিপ্যার তৌনবা দরকার ওইবশিং ফংহন্দুনা এ.আই.এফনা ফ্লিতশিং ফজনা অমসুং মতিক চানা শীজিন্নবা ঙমহনগনি।
অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানগী মখাদা, ঙাক-শেনগী লমদা লৈবাক অসিনা মশাগী ওইবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নদুনা খুৎলায়শিং দিজাইন তৌবা অমসুং পুথোকপগী থবক মখা তানা হেনগৎলক্লি। হিন্দুস্থান এরোনোতিক্স লিমিতেদ(হাল)না লাইত কম্বেত এয়রক্রাফ শাবা অসিনা অত্মানির্ভর ভারতকী থবক মখা তানা ফগৎহল্লগনি অমসুং লৈবাক অসিদা মশাগী ওইনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুথোকপা অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রি চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি। এয়রক্রাফশিং অসি লৈনবগীদমক এম.এস.এম.ইশিং য়াওনা দিজাইন অমসুং মেনুফেকচরিংগী হিরমদা থবক তৌরিবা ভারতকী কম্পেনি ৫০০ রোমগা হালগা থবক তৌমিন্নগনি। থবক অসিনা ভারতকী এরোস্পেস মেনুফেকচরিংগী থবকশিং অসি অত্মানির্ভরগী ফিবম অমা পুরকপদা মতেং পাংলগনি।