Ministry of Education
Union Education Minister reviews implementation of New Education Policy- 2020
13 JAN 2021 12:11PM by PIB Delhi
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ reviewed implementation of New Education Policy- 2020 with the senior officials of the ministry.
During the meeting the Minister has recommended the constitution of a Task Force for coordinating of NEP implementation between higher education and school education departments of the Ministry of Education to facilitate the smooth transition of students from school education to higher education. The Minister suggested that a Review Committee and an Implementation Committee headed by Secretary, Higher Education be formed to ensure speedy implementation of NEP.
Shri Pokhriyal emphasised the need for shifting the focus from package culture to patent culture. The National Education Technology Forum (NETF) and National Research Foundation (NRF) are critical for the success of policy so they should be established in the year 2021-2022. He called upon the stakeholders to ensure synergy between implementation of NEP and existing policies of the government. He also stressed on enabling linkages between the industry and academia for better results.
A total of 181 tasks have been identified for implementation in Higher Education and a dashboard for monitoring the progress of these identified 181 tasks of NEP with clear timelines and targets may be prepared. A monthly and weekly calendar should be drawn up for implementation of the tasks so that every stake holder is updated about its implementation.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তরনা অনৌবা এজুকেসন পোলিসি-২০২০ হাপচিল্লকপা হন্না য়েংশিনখ্রে
13 JAN 2021 12:11PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন এজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’না মিনিস্তর অসিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা অনৌবা এজুকেসন পোলিসি-২০২০ হাপচিল্লকপা হন্না য়েংশিনখ্রে।
মিতিং অসিগী মনুংদা মিনিস্তর অসিনা হায়র এজুকেসন অমসুং এজুকেসন মিনিস্ত্রীগী স্কুল এজুকেসন দিপার্তমেন্তশিংগা এন.ই.পি. হাপ্পগী মতেং পাংনবা তাস্ক ফোর্স অমা শেমগৎতুনা স্কুল এজুকেসনদগী হায়র এজুকেসন্দা লায়না হোংবা য়ানবা অপাম্বা ফোংদোক্লি। মিনিস্তর অসিনা অপাম্বা ফোংদোকখি মদুদি হায়র এজুকেসনগী সেক্রেতরীনা লুচিংবা রিভ্যু কম্মিতি অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন কম্মিতি অমা শেমদুনা এন.ই.পি. হাপচিনবা অসি য়াংশিলহনবা পাম্মী।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা পেক্কেজ কলচরদগী পেতেন্ত কলচরদা হোংদাকপগী মিৎয়েং চংবগী মরুওইবা ফোংদোকখি। নেস্নল এজুকেসন তেক্নোলোজি ফোরুম (এন.ই.তি.এফ.) অমসুং নেস্নেল রিসর্স ফাউন্দেসন (এন.আর.এফ.) অসি পোলিসি অসিবু মায় পাকপদা চংদ্রবা য়াদ্রবা অমনি মরম অদুনা মসি ২০২১-২০২২দা লিংখৎকদবনি। মহাকনা থৌবুশিংবু এন.ই.পি. নৌনা হাপচিনবা অমসুং সরকারগী হান্ননা লৈরম্লিবা পোলিসিশিং অসিগা পাউ ফাওদোক্ননবা হোৎনগদবনি।
হায়র এজুকেসন্দা হাপ্নবা মথৌ পুন্না ১৮১ খন্দোক্লে অমসুং মসিগী মথৌ ১৮১ অসিগী চংশিল্লিবা থবক অসি য়েংশিন্নবা য়াম্না ময়েক শেংবা তাইমলাইন অমা অমসুং পান্দমশিংগী দাশবোর্দ অমা শেম্লে। হাপচিল্লিবা মথৌ অসিগী থাগী অমসুং চয়োলগী ওইবা কেলেন্দর অমা থৌবুশিং অসিনা শিজিন্নগদবা অসি খঙনবা য়েকথোক্লগনি।