Ministry of Civil Aviation
First direct flight between Kalaburagi to Tirupati flagged off under UDAN
11 JAN 2021 7:24PM by PIB Delhi
Taking another step in boosting the regional aerial connectivity in India, Star Air today commenced the direct daily flight operations from Kalaburagi, Karnataka to Tirupati, Andhra Pradesh under the RCS-UDAN (Regional Connectivity Scheme – Ude Desh Ka Aam Nagrik) of Government of India. Attesting the dual objectives of the UDAN scheme; making air travel affordable for the people & simultaneously enhance its coverage in the country, 305 UDAN routes & 53 airports including 5 heliports and 2 Water Aerodromes have been operationalized till date.
Inaugurated under the UDAN scheme, Kalaburagi airport recently completed a successful 1 year of service. The airport has become the fastest growing airport in the country. More than 1000 flights have ferried more than 43,000 people from the airport. To celebrate the hard work, commitment, and perseverance of the involved professionals, the officials of the Ministry of Civil Aviation (MoCA) and Airport Authority of India (AAI) were present at the route launch.
MoCA had received numerous requests for the commencement of the flight operations on the route including an appeal by the Hyderabad Karnataka Chamber of Commerce and Industry (HKCCI) for the necessity of the direct flight operations from Kalaburagi to Tirupati. Tirupati city, also called as the ‘Spiritual Capital of Andra Pradesh’, is home to the most famous and auspicious Sri Venkateshwara Swamy Temple popularly called ‘Tirupati Balaji Temple’ which has its name in the most-visited shrine across the globe. The temple attracts 50,000 to 100,000 devotees every day. Apart from the Tirupati Balaji temple, the place is also famous for other historical temples, Sri Venkateshwara National Park, Deer Park, Tirupati, & Talakona Waterfalls, Tirupati. The century old temples in Tirupati are one of the first choices of the pilgrims of the country. Moreover, the Tirumala Hills in Tirupati is the second oldest rock mountain hills in the world.
Due to the unavailability of any direct transportation mode between these two cities, people had to travel either by road or had to opt for a rail journey combined with a road trip, which took more than 12 hours by road & more than 20 hours by train & bus to cover the entire journey of 630 km. Now, people can opt for a direct flight and cover this long-distance journey in just 70 mins.
The airline, Star Air was awarded the Kalaburagi – Tirupati route under the RCS-UDAN-3 bidding process last year. The airline will be operating three weekly flights on the route and will deploy its 50-seater Embraer-145 luxury aircraft. With the flag-off, there are now 24 routes under the ambit of RCS-UDAN for Star Air.
The flight schedule is mentioned below:
Origin
Destination
Dep.
Arr.
Frequency
Kalaburgi
Tirupati
09:55
11:05
Mon, Wed, Fri, Sun
Tirupati
Kalaburgi
14:25
15:30
Mon, Wed, Fri, Sun

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উরানগী মখাদা অহানবা ওইনা কলবুর্গীদগী তিরুপতি ফাওবগী অহানবা দাইরেক্ত ফ্লাইৎ লমথাখ্রে
11 JAN 2021 7:24PM by PIB Imphal
ভারতকী রিজনেলগী নোংথক্কী লম্বেল ফাওনবা হেনগৎনবা খোঙথাং লৌখৎলদুনা স্তার এয়রনা ভারত সরকারগী আর.সি.এস.-উরানগী (রিজনেল কন্নেক্তিবিতী স্কীম – উরে দেশ কা আম নাগ্রিক) মখাদা কর্নাতকাগী কলবুর্গীদগী অন্ধ্র প্রদেশকী তিরুপতি ফাওবগী নুংতিগী পাইগদবা দাইরেক্ত ফ্লাইৎ ঙসিদগী পাইবা হৌখ্রে। উরান স্কীমগী থম্লিবা পান্দম অনি; মীয়ামদা অহোংবা মমলদা এয়র ত্রেবেল তৌহনবা অমদি লৈবাক অসিগী মফম খুদিংদা য়ৌশিনবা হেনগৎহনবা অসিগা লোইননা ঙসি ফাওবদা এলিপোর্ত ৫ অমসুং ৱাতর এরোদ্রোম ২ য়াওনা উরান রুৎ ৩০৫ অমসুং এয়রপোর্ত ৫৩ মথৌ তৌহনখ্রে।
উরান স্কীমগী মখাদা শঙ্গাখিবা কলবুর্গী এয়রপোর্ত অসি হন্দক্তা সর্ভিস তৌরকপা চহি অমা মাই পাক্না মপুং ফাখ্রে। এয়রপোর্ত অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী য়াংনা খুমাং চাউশিনবা এয়রপোর্ত ওইখি। এয়রপোর্ত অসিদগী মীওই ৪৩,০০০ হেনবনা তোংবা ফ্লাইৎ ১০০০গ হেন্না পাইখি। মসিদা য়াওরিবা মথৌ তৌরিবশিংনা হোৎনবা কনবা, কত্থোকপা অমসুং অখাং কনবা অসি থাগৎপা ওইনা সিবিল এভিএসন মন্ত্রালয় (এম.ও.সি.এ.) অমসুং এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)গী ওফিসিএলশিংনা রুৎ লোঞ্চ তৌবা অসিদা শরুক য়াখ্রে।
এম.ও.সি.এ.দা রুৎ অসিদা ফ্লাইৎ লৈহন্নবা রিক্বেস্ত মশিং কয়া লাকখি, মসিদা কলবুর্গীদগী তিরুপতি ফাওবা দাইরেক্ত ফ্লাইৎ পাইহনবগী মথৌ তাবগী মতাংদা হাইদরবাদ কর্নাতকা চেম্বর ওফ কম্মর্দ এন্দ ইন্দস্ত্রী (ঐচ.কে.সি.সি.আই.)গী অপীল অমসু য়াওখি। মালেমদা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না লাকপা খুবম অমা ওইবগী খ্বাইদগী মমিং লৈবা অমসুং শেংলবা শ্রী বেঙ্কতেশ্বরা স্বামী তেম্পল ‘তিরুপতি বলাজি’ হায়নসু খঙনরিবা লাইশঙ অসি লৈবা ‘অন্ধ্র প্রদেশকী স্পিরিচ্যুএল কেপিতেল’ হায়না তিরুপতি সহর অসিবু খঙনৈ। নুমিৎ খুদিংগী লাইশঙ অসিদা লাইনিংবা ৫০,০০০দগী ১০০,০০০ ফাওবা লাকই। তিরুপতি বলাজি তেম্পলগী মথক্তা, মফম অসি অতোপ্পা ইতিহাসিক ওইবা লাইশঙশিং, শ্রী বেঙ্কতেশ্বরা নেস্নেল পার্ক, দীয়র পার্ক, তিরুপতি অমসুং তলকোনা ৱাতরফোলস, তিরুপিগীদমক্তা মমিংসু চৎলি। লৈবাক অসিগী লাইনিংবশিংনা চহি ১০০ শুরবা তিরুপতিগী লাইশঙ অসিদা লাকপনা ময়ামদগী হেল্লি। অদুম ওইনমক তিরুপতিগী তিরুমলা হিল্স অসি মালেমগী খ্বাইদগী লিবা রোক মাউন্তেন হিলশিংগী মরক্তা অনিশুবা ওইরি।
সহর অনি অসিগী মরক্তা দাইরেক্ত ত্রান্সপোর্তেসন মোদ অমত্তা লৈতবনা মরম ওইরগা মীয়াম্না মখাগী লম্বী নত্ত্রগা রেলগী লম্বীদা লাকপগা লোইননা রোদ ত্রিপ অমগী খুত্থাংদা চত্থোক-চৎশিন তৌরি, মখাগী লম্বীদা চৎলগনা পুং ১২ হেন্না চংঙি অমদি ত্রেনদা চৎলগনা পুং ২০ হেন্না চংঙি অমসু বসনা চৎপদা কি.মি. ৬৩০গী অশাংবা ওইরি। হৌজিক্তি মীয়াম্না শুপ্নতগী মিনিৎ ৭০ চংদুনা শাংলবা খোঙচৎ অসি দাইরেক্ত ফ্লাইৎ অমদা য়ৌবা ঙমহল্লগনি।
এয়রলাইন, স্তার এয়রনা মমাং চহিদা বিদ্দিংগী থৌওংদা আর.সি.এস.-উরান-৩গী মখাদা কলবুর্গী-তিরুপতিগী রুৎ অসি ফংখিবনি। এয়রলাইন অসিনা রুৎ অসিদা চয়োল অমদা ফ্লাইৎ অহুম পাইগনি অমসুং মখোয়গী ৫০-সীতর ইমব্রেয়র-১৪৫ লকজরী এয়রক্রাফ অদু শীজিন্নগনি। লমথাখিবা অসিগা লোইননা স্তার এয়রনা আর.সি.এস.-উরানগী মখাদা হৌজিক রুৎ ২৪ মথৌ তৌবা ঙমখ্রে।
ফ্লাইৎকী মরমশিং মখাদা পীরি:
লমথাফম
লমথুংফম
লমথাবা
থুংলবা
ফ্রিক্বেন্সী
কলবুর্গী
তিরুপতি
০৯:৫৫
১১:০৫
নিংথৌকাবা, য়ুমশকৈশ, ইরাই, নোংমাইজিং
তিরুপতি
কলবুর্গী
১৪:২৫
১৫:৩০
নিংথৌকাবা, য়ুমশকৈশ, ইরাই, নোংমাইজিং