Ministry of Defence
Handing Over of Products Developed by CVRDE to Users
10 JAN 2021 5:15PM by PIB Delhi
The handing over ceremony of Retractable Landing Gear Systems for Tapas and SWiFT UAVs and 18 types of filters for P-75 Submarine took place on 10th January 2021 at DRDO laboratory, Combat Vehicles Research and Development Establishment (CVRDE), Chennai, in the presence of Hon’ble Member of Parliament Dr. Kalanidhi Veeraswamy, Parliamentary Standing Committee Member for Defence, Dr G Satheesh Reddy, Secretary, DDR&D and Chairman DRDO and Shri PK Mehta, DG (ACE).
CVRDE has indigenously designed and developed Three Ton Retractable Landing Gear (RLG) Systems for Tapas UAV. The design, development and testing of this gear system is carried out in co-ordination with CEMILAC and DGAQA for certification. The tricycle nose wheel type multidisciplinary, hydro-electro-mechanical system is now being manufactured by an Industry at Coimbatore. First set of Retractable Landing Gear system developed by industry was handed over by Director CVRDE, Chennai to the Director, ADE Bengaluru.
CVRDE has also designed and developed One Ton Retractable Landing Gear System for a different class of UAV known as SWiFT. This system is designed and developed for accommodating the Landing Gears within the constrained bay volume. It is manufactured with the help of Indian industry with due inspection and certification of CEMILAC and DGAQA. This system was also handed over to ADE, Bengaluru.
Eighteen types of indigenously developed hydraulic, lubrication, seawater and fuel filters for P-75 Submarine were designed and developed by CVRDE. These filters are now being manufactured with the help of Indian Industries based at Hyderabad and Chennai. This indigenization project was funded by DRDO and Navy jointly and the technology is successfully transferred to the industry. Two sets of these filters, duly qualified by DQA (N), were handed over to Indian Navy.
Secretary DDR&D highlighted the importance of indigenous design efforts and complimented the industries who have established the manufacturing facilities for making these critical components.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সি.ভি.আর.দি.ই.না শাবা পোত্থোকশিংবু শিজিন্নগদৌরিবা মীওইশিংদা য়েন্থোকপা
10 JAN 2021 5:15PM by PIB Imphal
তাপাসকী রীত্রেক্তেবল লেন্দিং গ্যার সীস্তেম অমসুং স্বিফৎ য়ু.এ.ভি. অমসুং পি.-৭৫ সবমেরিনগী ফিল্তর মখল ১৮ য়েন্থোকপগী থৌরম অমা পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর, দাঃ কালানিধি ভীরাস্বামী, দিফেন্সকী পার্লিয়ামেন্তরী স্তেন্দিং কম্মিত্তীগী মেম্বর, দাঃ জি. সতীশ রেদ্দী, দি.দি.আর. অমসুং দি.গী সেক্রেতরী অমসুং দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন অমসুং শ্রী পি.কে. মেহতা, এ.সি.ই.গী দি.জি. য়াওদুনা জনুৱারি ১০, ২০২১দা চেন্নৈগী কোম্বেত ভেহিকল রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ত ইস্তাব্লিশমেন্ত (সি.ভি.আর.দি.ই.), দি.আর.দি.ও.গী লেবোরেতরীদা পাংথোকখ্রে।
সি.ভি.আর.দি.ই.না তাপাস য়ু.এ.ভি.গী থ্রী তোন রীত্রেক্তেবল লেদনিং গ্যার (আর.এল.জি.) সীস্তেম অসি লমদম অসিদা শেম-শাখিবনি। মওং শেম্বা, মসিবু পুথোকপা অমসুং গ্যার সীস্তেম অসিগী চাংয়েং তৌবগী থৌওং অসি সি.ই.এম.আই.এল.এ.সি. অমসুং দি.জি.এ.ক্যু.এ.গা খুৎশম্নদুনা চাংয়েং তৌদুনা সর্তিফাইসু তৌখি। ত্রাইসাইকল নোজ হ্বীলগী মওং চেনবা মল্তিদিসিপ্লিনরী, হাইদ্রো-ইলেক্ত্রিক-মেকানিকেল সীস্তেম অসি হৌজিক হৌজিক কোইম্বাতোরদা লৈবা ইন্দস্ত্রী অমনা শারি। রীত্রেক্তেবল লেন্দিং গ্যার সীস্তেমগী অহানবা সেত অসি ইন্দস্ত্রী অসিনা শাদুনা চেন্নৈগী সি.ভি.আর.দি.ই.গী দাইরেক্তরনা বেঙ্গালুরুগী এ.দি.ই.গী দাইরেক্তরদা খুৎশিন্নখি।
সি.ভি.আর.দি.ই.না স্বিফৎ হায়না খঙনবা তোঙানবা য়ু.এ.ভি. মখল অমগী ৱান তোন রীত্রেক্তেবল লেন্দিং গ্যার সীস্তেম অমসু শেম-শাখি। মসিগী পথাপ অসি অকক্নবা বে ভোল্যুমগী মনুংদা লেন্দিং গ্যার শিজিন্নবা য়ানবা শেম-শাখিবনি। মসিগী পথাপ অসি নীংথিনা য়েংশিনবগা লোয়ননা ভারতকী ইনিদস্ত্রীগী মতেং লৌদুনা শাখিবনি অমসুং সি.ই.এম.আই.এল.এ.সি. অমসুং দি.জি.এ.ক্যু.এ.গী সর্তিফিকেসন্সু ফংখি। মসিগী সীস্তেম অসিসু বেঙ্গালুরুগী এ.দি.ই.দা খুৎশিন্নখ্রে।
পি.-৭৫ সবমেরিনগী লৈবাক অসিদা শাজবা হাইদ্রোলিক, লুব্রিকেসন, সীৱাতর অমসুং ফুএল ফিলতরগী মখল ১৮ অসিসু সি.ভি.আর.দি.ই.না শেম-শাখি। মসিগী ফিলতরশিং অসি হাইদ্রবাদ অমসুং চেন্নাইদা লৈবা ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিংগী মতেং লৌদুনা শাখিবনি। মসিগী লৈবাক অসিদা শাজবগী প্রোজেক্ত অসি দি.আর.দি.ও. অমসুং নেভীনা পুন্দুনা শেল থাদখি অমসুং মসিগী তেক্নোলোজী অসি ইন্দস্ত্রীশিং অসিদা মাই পাক্না পীবা ঙমখ্রে। দি.ক্যু.এ. (এন.)না অয়াবা পীরবা মসিগী ফিলতর অসিগী সেৎ অনি অমসু ইন্দিয়ন নেভীদা খুৎশিন্নখ্রে।
দি.দি.আর. অমসুং দি.গী সেক্রেতরীনা লমদম অসিদা শাজনবা হোৎনবগী মরু ওইবগী মতাংদা মিৎয়েং চঙলদুনা মসিগী মরু ওইবা পোৎলমশিং অসিবু শাবা য়াবা মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতী শেম্লিবা ইন্দস্ত্রীশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি।