Ministry of Health and Family Welfare
COVID19 Update
Union Health Secretary writes to Maharashtra, Kerala, Chhattisgarh, and West Bengal
States urged to take prompt steps and to keep a ‘strict vigil’ to curb recent spike in COVID cases
States advised against any laxity which may squander the results gained so far
07 JAN 2021 6:22PM by PIB Delhi
The Union Health Secretary has written to Maharashtra, Kerala, Chhattisgarh and West Bengal urging them to take steps to curb the spike in COVID19 cases. These States are reporting an upsurge in the number of daily news cases in the recent days.
The States have been advised to maintain a ‘strict vigil’ and to take steps to keep a check on the rising cases, especially in view of the new strain of the virus being observed in certain countries which has also been reported in a few States in the India. The Health Secretary has drawn the attention of the States to the low and declining testing rates in the States, stating that any laxity at this crucial junction may squander the results of our collective actions in containing the transmission. They have been advised to analyse the surge at the district and sub-district levels to understand the reasons for this rise and plan adequate measures proactively to curb the same. Aggressively implementation of the ‘Test-Track-Treat” strategy adopted by the country has been strongly advised now more than ever by the Union Health Secretary. The health authorities in the States have also been advised to proactively promote wearing of mask and other COVID appropriate behaviours even while the vaccination drive is about to begin. It is important to ensure that there is no complacency in the collective efforts in containment and management of CIOVID19, the Health Secretary has strongly reiterated.
The States have been assured of all necessary support of the Health Ministry required to manage the pandemic.
The four states comprise 59% of the total active cases in the country.
The total COVID19 cases in Kerala are 7,90,882 which form 7.61% of the total cases. %. The Active Cases are 65,252 (comprising 28.61% of the total national figure).Total number of Recovered Cases is 7,22,421 accounting for Recovery Rate of 91.34, while the total deaths in the State are 3,209 with Case Fatality Rate of 0.41%. The Daily Average cases in Kerala in the last 7 days are 5,023 whereas Daily Average Deaths in the last 7 days are 23. The tests per million (TPM) of Kerala stand at 1,96,432 and Positivity Rate is 11.28%.
The Health Secretary has expressed concern over the dip in the overall tests in the past two weeks in the state combined with increase in the Positivity Rate. The weekly Positivity Rate has been consistently above 11% for the past two weeks, while the case positivity rate for the country is less than 2.5% for the same period.
In view of the above, a high level central team led by Dr S K Singh, Director, National Centre for Disease Control (NCDC) has been rushed by the Central Government to Kerala. The team will review the public health interventions in management of COVID- 19 by the State Government and support the State health authorities in these measures.
Total Cases in Maharashtra stand at 19,54,553 accounting for 18.80% of the national figure. 18,52,759 patients have recovered in the State resulting in Recovery Rate of 94.79%. The Active Cases in the State are 51,969 (amounting for 22.79% of national figure). The State has reported total of 49,825 fatalities, with CFR of 2.55%. The Daily Average cases in Maharashtra in the last 7 days are 3,707 and Daily Average Deaths in the last 7 days are 51.
The TPM is 1,02,870 while the State Positivity Rate is pegged at 15.43%.
Chhattisgarh has registered 2,85,586 Total Cases (with % share in total being 2.75%) and 2,73,030 total number of recoveries with Recovery Rate of 95.60%. The Active Cases as on date are 9,109 (3.99% share in the national pie). The numbers of fatalities in the State is 3,447 and the Case Fatality Rate is 1.21%. Daily Average cases in Chhattisgarh in the last 7 days are 1,006 whereas Daily Average Deaths in the last 7 days are 13.
TPM is 1,16,744 with Positivity Rate of 8.31%.
West Bengal is reporting 5,57,252 Total Cases (% Share in Total Cases – 5.36%), 5,38,521 Total Recovered with 96.64% Recovery Rate. It has 8,868 Active Cases comprising 3.89% of the national figure. There have been 9,863 Total Deaths in the State accounting for Case Fatality Rate of 1.77% . The Daily Average cases in West Bengal in the last 7 days are 908; Daily Average Deaths in the last 7 days are 25.
The TPM are 71,762 and Positivity Rate is 7.80%.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ১৯ অপদেৎ
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা মহারাস্ত্র, কেরেলা, ছত্তিসগর, অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা চে থাখ্রে
রাজ্যশিংদা খুদক্তা থবক পাইখৎনবা অমসুং হন্দক কোবিদ কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি লাকশিন্নবা ‘অকনবা মীৎয়েং’ চংনবা খঙহনখ্রে
হৌজিক ফাওবদা কান্নবা ফংলকখিবশিং অসি মাংহনগদবা লাইথোকপা অমত্তা তৌদনবা রাজ্যশিংদা য়াথং পীখ্রে
07 JAN 2021 6:22PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা মহারাস্ত্র, কেরেলা, ছত্তিসগর, অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা চে থাদুনা মখোয়দা কোবিদ১৯ কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি লাকশিন্নবা থবক পাইখৎনবা খঙহনখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা রাজ্যশিং অসিনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদা মশিং হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখি।
মরু ওইনা লৈবাক খদা থেংনখিবা ভাইরস অসিগী অনৌবা স্ত্রেন ভারতকী রাজ্য খরদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অসি য়েংলগা রাজ্যশিংদা ‘অকনবা মীৎয়েং’ চংনবা অমদি কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংশিন্নবা থবক পাইখৎনবা য়াথং পীখি। হকশেল সেক্রেতরীনা রাজ্যশিংনা তেস্ত তৌবগী চাং তাথরকপা অমদি হন্থরকপা অসিদা রাজ্যশিংনা মীৎয়েং চংনবা হায়রদুনা মহাক্না হায় শন্দোকপা লাকশিন্নবা ঐখোয়না পুন্না হোৎনখিবশিং অসিগী ফলশিং অসি অসুক লুরবা তানফম অসিদা লাইথোক্তুনা মাংহনদনবা ফোঙদোকখি। দিস্ত্রিক্ত অমদি সব-দিস্ত্রিক্তকী থাকশিংদা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মরমশিং খঙদোক্নবা এনালাইস তৌনবা অমসুং হায়রিবা অসি লাকসিন্নবা প্রোএক্তিব ওইনা থৌরাং মরাং কাইনা পাইখৎনবা মখোয়দা য়াথং পীখি। লৈবাক অসিনা “তেস্ত-ত্রেক-ত্রীৎ”কী লালোং পাইখৎখিবা অসি হৌজিক্না হেন্না অকনবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা ফোঙদোকখ্রে। বেক্সিনেসনগী দ্রাইব হৌগদৌরবসু রাজ্যশিংগী হেল্থ ওথোরিতীশিংনসু মাস্ক উপ্পা অমসুং অতোপ্পা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা য়াথং পীখি। কোবিদ১৯গী কন্তেনমেন্ত অমসুং মেনেজমেন্গী পুন্না হোৎনরিবশিং অসিদা লাইথোক্তনবা হোৎনবা মরু ওই হায়না হেল্থ সেক্রেতরীনা অকনবা ৱাফম ফোঙদোকখি।
রাজ্যশিংনা লাইচৎ অসি লাকশিনবদা মথৌ তাবা মতেং পুম্নমক হকশেল মন্ত্রালয়না পীগনি হায়না থাজবা পীখি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৫৯%দি রাজ্য মরি অসিদগী ওইখি।
কেরেলাদা লৈরিবা অপুনবা কোবিদ১৯ কেস অসি ৭,৯০,৮৮২ ওইখি হায়রিবা অসিনা অপিনবা কেসকী ৭.৬১% ওই। এক্তিব কেসশিংনা ৬৫,২৫২ (লৈবাক্কী অপুনবা মশিংগী ২৮.৬১% য়াওরি) ওইখি। ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং ৭,২২,৪২১ ওইরি মসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯১.৩৪ ওইহল্লি অমরোমদা রাজ্য অসিদা কেস ফেসতেলিতী রেৎ ০.৪১% ওইদুনা শীখিবগী অপুনবা মশিং ৩,২০৯ শুখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী থেংনবা কেসকী চাংচৎ অসি ৫,০২৩ ওইখি অমরোমদা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শীবগী চাংচৎ অসি ২৩ ওইখি। কেরেলাগী তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসি ১,৯৬,৪৩২ ওইখি অমদি পোজিতিব ওইবগী চাংনা ১১.২৮% ওইখি।
রাজ্য অসিদা তেস্ত তৌখিবগী অপুনবা অসি হৌখিবা চয়োল অনিদা হন্থরকপা লোইননা পোজিতিবিতী রেৎ হেনগৎলকপদা হেল্থ সেক্রেতরীনা নুংনাংবা ফোঙদোকখি। হৌখিবা চয়োল অনিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি লেপ্তনা ১১%গী মথক্তা লৈখি অমরোমদা চপ মান্নবা মতম অসিদা লৈবাক অসিগী পোজিতিবিতী রেৎ অসি ২.৫%দগী তাখি।
মথক্তা পনখ্রিবশিং অসি য়েংলগা কেন্দ্র সরকারনা কেরেলাদা নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল (এন.সি.দি.সি.)গী দিরেক্তর দা. এস.কে. সিংহনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী কেন্দ্রগী তীম অমা থাজিনখ্রে। তীম অসিনা রাজ্য সরকারনা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তগী পাইখৎলিবা পব্লিক হেল্থকী খোঙথাংশিং য়েংশিনগনি অমসুং খোঙথাংশিং অসি লৌখৎপদা রাজ্যগী হেল্থ ওথোরিতীশিংগী মতেং পাংগনি।
মহারাস্ত্রগী অপুনবা কেস ১৯,৫৪,৫৫৩ শুদুনা লৈবাক অসিগী মশিংগী ১৮.৮০% ওইখি। রাজ্য অসিদা মীওই ১৮,৫২,৭৫৯ ফগৎতুনা ফগৎপগী চাং ৯৪.৭৯% ওইহনখি। রাজ্য অসিগী এক্তিব কেসশিং অসি ৫১,৯৬৯ (লৈবাক অসিগী মশিংদা ২২.৭৯%) ওইরি। সি.এফ.আর. ২.৫৫%গা লোইনা রাজ্য অসিদগী পুন্না শীখিবা ৪৯,৮২৫ রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা মহারাস্ত্রদা নুংতিগী থেংনবা কেসকী চাংচৎ অসি ৩,৭০৭ ওইখি অমসুং হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শীবগী চাংচৎ অসি ৫১ ওইখি।
তি.পি.এম.না ১,০২,৮৭০ ওইখি অমদি পোজিতিব ওইবগী চাংনা ১৫.৪৩% ওইখি।
ছত্তিসগরনা অপুনবা কেস ২,৮৫,৫৮৬ রেজিস্তর তৌখি (অপুনবগী %দা শরুক ২.৭৫% ওই) অমসুং নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৫.৬০% ওইবগা লোইননা পুন্না ফগৎখিবা মশিং ২,৭৩,০৩০ শুখ্রে। ঙসি ফাওবদা এক্তিব কেসশিং অসি ৯,১০৯ (লৈবাক্কী লৈরিবা মশিংদা অরুক ৩.৯৯%) ওইখি। রাজ্য অসিদা শীখিবশিংগী মশিং অসি ৩,৪৪৭ ওইখি অমদি কেস ফেতেলিতী রেৎনা ১.২১% ওইখি। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ছত্তিসগরদা নুংতিগী থেংনবা কেসকী চাংচৎ অসি ১,০০৬ ওইখি অমরোমদা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শীবগী চাংচৎ অসি ১৩ ওইখি।
পোজিতিব ওইবগী চাংনা ৮.৩১% ওইবগা লোইননা তি.পি.এম.না ১,১৬,৭৪৪ ওইখি।
ৱেস্ত বেঙ্গলনা অপুনবা কেস ৫,৫৭,২৫২ রিপোর্ত তৌখি (অপুনবা কেসকী %তা লৈরিবা শরুক – ৫.৩৬%), ফগৎপগী চাং ৯৬.৬৪%গা লোইননা পুন্না ফগৎখিবা ৫,৩৮,৫২১ ওইখি। এক্তিব কেস ৮,৮৬৮ ওইদুনা লৈবাক অসিগী লৈরিবা মশিংগী ৩.৮৯% ওইখি। রাজ্য অসিদা পুন্না শীখিবা ৯,৮৬৩ ওইখি অমদি কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.৭৭% ওইখি। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা নুংতিগী থেংনবা কেসকী চাংচৎ অসি ৯০৮ ওইখি অমরোমদা হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা নুংতিগী শীবগী চাংচৎ অসি ২৫ ওইখি।
তি.পি.এম.না ৭১,৭৬২ ওইখি অমদি পোজিতিব ওইবগী চাংনা ৭.৮০% ওইখি।