Ministry of Minority Affairs
Union Minister Shri Hardeep Singh Puri presides over the"Minorities Day" celebration by the National Commission for Minorities
Govt. has been working for the development of the Minorities with dedication and the results are commendable: Hardeep Singh Puri
National Commission for Minorities felicitates the COVID warriors from minority communities
18 DEC 2020 8:36PM by PIB Delhi
The National Commission for Minorities celebrated "Minorities Day" here today. Minister of State (I/c) for Housing and Urban Affairs and Minister of State for Civil Aviation, Shri Hardeep Singh Puri presided over the function. Vice-Chairman of National Commission for Minorities, Shri Atif Rasheed and senior officials of NCM were also present on the occasion.
On this occasion, the Commission felicitated 12 covid warriors from all the six notified minority communities in appreciation of their exemplary contribution to the society during pandemic.
Shri Hardeep Singh Puriappreciated National Commission for Minorities for felicitating the COVID warriors from minority communities. He also emphasised that over the years, Govt. has been working for the development of the Minorities with dedication and the results are commendable. AatmaNirbhar Bharat is the vision of the Prime Minister of making India a self-reliant nation. In order to make PM's call of "Vocal for Local" a success, minorities themselves are taking initiative and participating in schemes like Make in India, Start up India etc. launched by the Government. With greater coordination, all Minorities will be empowered economically and will move together for development of the country to take it to the next level.
While addressing the gathering, Shri Atif Rasheed, Vice Chairman, National Commission for Minorities congratulated the COVID warriors for their exemplary courage and dedication to the society. He also appealed to all present in the function to come forward and contribute to the society during the testing times like these awardees. He also informed the gathering about the role of the Government to maintain social harmony and peace among different communities. The various schemes being implemented by the Ministry of Minority Affairs for the welfare of the minorities are a big step towards social inclusiveness and economic upliftment.

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিসনা পাংথোকপা “মাইনোরিতস দে” থৌরমদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী হরদিপ সিংহ পুরি শরুক য়াখ্রে
কৎথোকপগা লোয়ন্না অপীকপা ফুরুপশিং চাউখৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি অমসুং থাগৎনিঙাই ওইবা ফলশিং ফংলে: হরদিপ সিংহ পুরি
অপীকপা ফুরুপশিংগী কোবিদ লান্মীশিং নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিসনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
18 DEC 2020 8:36PM by PIB Imphal
ঙসি নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিসনা “মাইনোরিতস দে” থৌরম পাংথোকখ্রে। থৌরম অদুদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী(ইন-চার্জ) অমসুং সিবিল এভিএসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিনা থৌরম মপু ওইনা শরুক য়াখি। নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিসকী ভাইস-চিয়রমেন শ্রী অতিফ রসিদ অমসুং কম্মিসনগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
লাইচৎ মনুংদা মীয়ামগীদমক মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিংগী শকখঙবা ওইনা মশক খঙলবা অপীকপা ফুরুপ ৬গী কোবিদ লান্মী ১২ থৌরম অদুদা কম্মিসন্না ইকায়খুম্নবা উৎখি।
অপীকপা ফুরুপশিংগী কোবিদ লান্মীশিং ইকায়খুম্নবা উৎপগীদমক নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিস থাগৎলদুনা শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিনা হায়খি চহি কয়া কৎথোকপগা লোয়ন্না অপীকপা ফুরুপশিং চাউখৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি অমসুং থাগৎনিঙাই ওইবা ফলশিং ফংলে। অত্মানির্ভর ভারত অসি মশাগী ওক্নবা পুথোকপা ঙম্বা ভারত অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমনি। প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম “লমদম অসিগী পোৎথোক শীজিন্নবা” অসি মাইপাক্নবা সরকারনা পায়খৎপা স্কিমশিং হায়বদি মেক ইন ইন্দিয়া, স্তার্দ অপ ইন্দিয়া মাইনোরিতিশিংনা শরুক য়ারে। পুন্না চৎমিন্নদুনা, মাইনোরিতি খুদিংমক শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাং অসি মথংগী থাক অমদা পুখৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
খুন্নাইগীদমক কৎথোকপগা লোয়ন্না মথৌ পাংথোকপগীদমক কোবিদ লান্মীশিং থাগৎলদুনা নেসনেল কম্মিসন ফোর মাইনোরিতিসকী ভাইস-চিয়রমেন শ্রী অতিফ রসিদনা হায়খি মনা ফংলবশিং অসিনা অৱাবা মতমদা মীয়ামগী য়াইফনবা থবকশিং পাংথোকখিবগুম থৌরম অসি শরুক য়াবা লাক্লিবা খুদিংমক্না খুন্নাইগী য়াইফনবা থবক তৌগদবনি। তোঙান-তোঙানবা ফুরুপশিংগী মরক্তা শান্তি ওইনা লৈমিন্নবা অমসুং খুন্নাইগী নুংশিনবা পুরকপদা সরকারগী থৌদাং য়াম্না চাউই। মাইনোরিতিশিং য়াইফনবা মাইনোরিতি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি খুন্নাই পুন্না চাউখৎমিন্ননবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি।