Ministry of Finance
Government of India and NDB sign agreement for $1,000 million to provide support to Aatma Nirbhar Bharat Abhiyan through MGNREG Scheme to support India’s economic recovery from COVID-19
16 DEC 2020 5:30PM by PIB Delhi
The Government of India and the New Development Bank (NDB) today signed a loan agreement for lending $1,000 million for ‘supporting India’s economic recovery from COVID-19’ by supporting expenditures on rural infrastructure related to natural resource management (NRM) and rural employment generation under Government of India’s Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS).
The country-wide restriction on movement of people, coupled with additional stringent restrictions imposed by State Governments and intermittent localized lockdowns to contain the spread of COVID-19, affected domestic supply and demand, resulting in slowed down economic activity. This resulted in loss of employment and income of workers especially those employed in the informal sector, including rural areas.
The programme will support Government in mitigating the adverse economic impact of COVID-19 pandemic and enable economic recovery in the rural areas through:
1. natural resource management works which will facilitate economic activity and
2. employment generation to stimulate rural demand, to combat the decline in economic activity due to outbreak of COVID-19.
The programme proposes creation of durable rural infrastructure assets relating to NRM and generation of employment opportunities for rural poor, especially migrant workers who have returned from urban areas and have lost their livelihoods due to the COVID-19 pandemic.
The agreement was signed by ShriBaldeoPurushartha, Joint Secretary, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, on behalf of the Government of India and Mr. Xian Zhu, Vice President, Chief Operations Officer on behalf of the NDB.
ShriPurushartha said that the programme will improve the livelihood of rural poor along with providing income opportunities to migrant workers who has returned from urban areas because of job loss caused by COVID-19 pandemic.ShriPurushartha further added that NDB’s timely assistance will help the Government in combatting the economic disruptions caused by COVID-19 pandemic and creating employment opportunities in rural areas to stimulate demand.
Mr. Xian Zhusaid that the programme will support the Government of India’s efforts in mitigating the adverse economic impact of COVID-19 pandemic and enable economic recovery in the rural areas through NRM works and employment generation. The funding under NDB’s Policy on fast-track emergency response to COVID-19 will help preserve rural income and sustain rural expenditure, resulting in increased demand that aids economic recovery.
The NDB was established based on the Inter-Governmental agreement among the BRICS countries (Brazil, the Russian Federation, India, China and South Africa) signed on 15thJuly 2014. The purpose of the Bank is to mobilise resources for infrastructure and sustainable development projects in BRICS and other emerging market economies and developing countries. The $1 billion loan from the NDB has a tenor of 30 years, including a 5-year grace period.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯না শোকহল্লিবা অসিদগী ভারতকী শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা মতেং পাংনবা এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস.কী খুত্থাংদা আত্মা নির্ভর ভারত অভিয়ানদা দোলর লিমিয়ন ১,০০০গী মতেং পীনবা ভারত সরকার অমসুং এন.দি.বি.না এগ্রীমেন্তদা খুৎয়েক পীনখ্রে
16 DEC 2020 5:30PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী মহাত্মা গান্ধী নেস্নেল রুরেল ইমপ্লোইমেন্ত গরেন্তী স্কীম (এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস.)কী মখাদা নেচরেল রিসোর্স মেনেজমেন্ত (এন.আর.এম.) অমসুং রুরেল ইমপ্লোইমেন্ত জেনরেসনগা মরী লৈনবা রুরেল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাদিংশিং তৌবদা মতেং পাংদুনা ‘কোবিদ-১৯না শোকহল্লিবা অসিদগী ভারতকী শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা মতেং পাংনবা’ দোলর লিমিয়ন ১,০০০গী মতেং পীনবা ভারত সরকার অমসুং ন্যু দিবেলপমেন্ত বেঙ্ক (এন.দি.বি.)না লোনগী এগ্রীমেন্ত অমা ঙসি খুৎয়েক পীনখ্রে।
কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা লৈবাক শিনবা থুংনা মীয়ামগী চত্থোক-চৎশিন্দা অথিংবা থমখিবা অসিগী মথক্তা রাজ্য সরকারশিংনা থমখিবা অকনবা অথিংবশিং অমসুং লোকেলাইজ লোকদাউনশিং থমখিবা অসিনা দোমেস্তিক সপ্লাই অমসুং দিমান্দদা অকাইবা থোকখিবনা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমদা অপনবা ওইখি। মসিনা মরম ওইরগা খুঙ্গংগী মফমশিং য়াওনা ইনফোর্মেল সেক্তরদা মরু ওইনা থবক তৌরিবা শিন্মীশিংগী থবক অমদি ইনকম লেপখি।
প্রোগ্রাম অসিনা সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা শেন্মীৎলোনদা পীরিবা চৈথেং অসি হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা মসিগী খুত্থাংদা শেন্মীৎলোন ফ্গৎহনবা ঙমগনি:
1. শেন্মীৎলোনগী থবক-থৌরমশিং ফগৎহনগদবা নেচরেল রিসোর্স মেনেজমেন্তগী থবকশিং অমসুং
2. কোবিদ-১৯ শন্দোরকপনা মরম ওইরগা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমদা হন্থরকপা অসি থেংননবা রুরেল দিমান্দ লৈহন্নবা ইমপ্লোইমেন্ত জেনরেসন।
প্রোগ্রাম অসিনা এন.আর.এম. অমদি খুঙ্গংগী লায়রবশিং মরু ওইনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎনা মরম ওইরগা সহরগী মফমশিংদগী হল্লকপা অমদি হিংনবগী লৈত্রবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীনবগা মরী লৈনবা মতম শাংনা চৎকদবা রুরেল ইনফ্রাস্ত্রকচর এসসেৎশিং শেম্নবা ৱাফমগী অপাম্বা ফোঙদোকখি।
এগ্রীমেন্ত অসি ভারত সরকারগী মহুৎ শিন্দুনা শেন-থুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনোমিক এফিয়র্সকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী বালদিও পুরুশর্থা অমদি এন.দি.বি.গী মহুৎ শিন্দুনা ভাইস প্রসিদেন্ত, চীফ ওপরেসন ওফিসর ওইরিবা মিস্তর সিয়ন জুগা খুৎয়েক পীনখি।
শ্রী পুরুশর্থানা হায়খি প্রোগ্রাম অসিনা খুঙ্গংগী লায়রবশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহল্লগনি লোইননা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থবক লৈতদুনা সহরগী মফমশিংদগী হল্লকখিবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংদা ইনকমগী খুদোংচাবশিংসু ফংহল্লগনি। শ্রী পুরুশর্থানা মখা তারদুনা হায় এন.দি.বি.গী মতম চানা পাংবীরকপা মতেং অসিনা সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা থোকহল্লিবা শেন্মীৎলোনগী অপনবশিং অসি থেংনবদা মতেং ওইরগনি অমসুং দিমান্দ লৈহন্নবা খুঙ্গংগী মফমশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।
মিস্তর সিয়ন জুনা হায়খি প্রোগ্রাম অসিনা এন.আর.এম.গী থবকশিং অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত জেনরেসনগী খুত্থাংদা সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা শেন্মীৎলোনদা পীরিবা চৈথেং অসি হন্থহনবা হোৎনবদা মতেং ওইরগনি। এন.দি.বি.গী কোবিদ-১৯গী ফাস্ত-ত্রেক ইমর্জেন্সী রেস্পোন্সকী পোলিসীগী মখাদা ফন্দিং তৌবনা খুঙ্গংগী ইনকম লৈহনবা অমদি খুঙ্গংগী চাদিং হেনগৎহনদুনা শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা মতেং ওইগদবা দিমান্দ হেনগৎহনবা ঙম্লগনি।
এন.দি.বি. অসি ব্রিক্স লৈবাকশিংগী (ব্রাজিল, দি রসিয়া ফেদরেসন, ভারত, চিনা অমসুং খা অফ্রিকা) মরক্তা জুলাই ১৫, ২০১৪দা খুৎয়েক পীনখিবা ইন্তর-গোভর্নমেন্তেল এগ্রীমেন্তদা য়ুম্ফম ওইরগা লিংখৎখিবনি। বেঙ্ক অসিগী থৌদাংদি ব্রিক্সতা অমসুং অতোপ্পা অনৌবা কৈথেলগী শেন্মীৎলোনশিংদা অমদি চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমদি সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী রিসোর্সশিং ফংহনবনি। এন.দি.বি.দগী ফংগদবা দোলর বিলিয়ন ১গী লোন অসিদা চহি ৫গী গ্রেস পিরিয়দ য়াওনা চহি ৩০গী তেনর ওইগনি।