Ministry of Finance
IFSCA notifies International Financial Services Centres Authority (Bullion Exchange) Regulations, 2020
13 DEC 2020 4:26PM by PIB Delhi
In the Union Budget 2020, Union Minister of Finance Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman had made an announcement for setting up an International Bullion Exchange at the International Financial Services Centre in GIFT City, Gandhinagar, Gujarat.
Subsequently, the Government of India had notified the bullion spot delivery contract and bullion depository receipt (with bullion as underlying) as Financial Products and related services as Financial Services under the International Financial Services Centres Authority (IFSCA) Act, 2019.
IFSCA has been entrusted with the responsibility of operationalization of this Exchange. In this regard, International Financial Services Centres Authority (Bullion Exchange) Regulations 2020 were approved by the Authority in its meeting held on October 27,2020. The said regulations have been notified and published in the Gazette of India on December 11, 2020.
The regulations inter alia cover the Bullion Exchange, Clearing Corporation, Depository and Vaults. The regulations are divided into the 16 chapters. First half of the regulation deals with the Exchange and Clearing Corporations while the second half pertains to the Vaults and Depositories and related provisions.
The complete text of the notified regulations is available on the IFSCA website at https://ifsca.gov.in/Regulation

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আই.এফ.এস.সি.এ.না ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি (বুল্লিয়ন এক্সচেঞ্জ) রিগুলেসন, ২০২০ খংহনখ্রে
13 DEC 2020 4:26PM by PIB Imphal
২০২০গী য়ুনিয়ন বদজেৎতা, ফাইনান্স কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নির্মলা সিথারমন্না গুজরাতকী, গান্ধীনগরদা লৈবা জি.আই.এফ.তি. সিতিদা ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস্তা বুল্লিয়ন ইন্তর্নেস্নেল এক্সচেঞ্জ লিংখৎনবা লাওথোকখ্রে।
মসিগী মতুংদা, ভারত সরকারনা বুল্লিয়ন স্পোৎ দেলিবরি কন্ত্রেক্ত খংহনখি অমসুং বুল্লিয়ন থম্নবগী রিসিপ্ত (লোয়ননা বুল্লিয়ন্না মখাদা লৈবা) শেল-থুমগী ওইবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি (আই.এফ.এস.সি.এ.) এক্ত, ২০১৯গী মখাদা ফাইনান্সিএল সর্বিসকা মরী লৈনবা থবকশিং খঙহনখি।
আই.এফ.এস.সি.এ. অসি থৌদাং অমগা লোইননা মসিগী এক্সচেঞ্জ অসিনা তৌরিবা অসি থাজরি। মসিগা মরী লৈননা ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি (বুল্লিয়ন এক্সচেঞ্জ) রিগুলেসন, ২০২০ অসি ওথোরিতিনা ২০২০গী ওক্তোবরগী ২৭তা পাংথোকখিবা মিতিংদা অয়াবা পীখি। হায়রিবা রিগুলেসন অসি খংহনখ্রে অমসুং ২০২০গী দিসেম্বর ১১গী গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়াদা ফোংখি।
রিগুলেসন অসি কোবর অসিদা থম্লিবা অসি বুল্লিয়ন এক্সচেঞ্জ, কোর্পোরেসন অসিবু অয়াবা পীবা, থমফম অমসুং ভোল্ত। রিগুলেসনশিং অসি পন্দুপ ১৬ থোক্না খাইদোকই। রিগুলেসন অসিগী অহানবা তঙ্খাই অমদি এক্সচেঞ্জ অসিগা য়ান্নৈ অমসুং অনিশুবা তঙ্খাই অসিনা থমফম অমসুং ভোল্তগা মরী লৈনৈ।
খংহনখ্রবা রিগুলেসন অসিগী মপুং ফাবা তেক্স অসি আই.এফ.এস.সি.এ.গী ৱেবসাইত https://ifsca.gov.in/Regulation অসিদা ফংবিগনি।