Vice President's Secretariat
Elect your representatives & governments on the basis of their performance – Vice President appeals to the people
Expresses concern over the increasing populism in politics
Level of discourse is going down everywhere – Vice President
Asks media to give more attention to the positive work being done by the Parliament
My friends are my strength – Shri Naidu
Vice President virtually interacts with the members of YPO-Greater India Chapter
“Work hard, have conviction and learn from others’ experiences to excel in life”- VP tells industry leaders
Calls for adoption of ethical corporate governance by the Indian industry
11 DEC 2020 8:55PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu today appealed to the people to elect their representatives and the governments on the basis of their performance.
During an online interaction with the members of YPO-Greater India Chapter in Visakhapatnam today, the Vice President expressed concern over the increasing influence of cast, criminality, community and cash in politics and asked them to give preference to calibre, conduct, capacity and character while electing their representatives. Calling politics ‘a mission to serve the people’, he expressed concern over the increasing tendency to resort to populism instead of long term constructive policies.
The Vice President also expressed his concern over the declining standards of the debates in the Parliament and state legislatures. “Level of discourse is going down everywhere”, Shri Naidu said and added that in the past debates used to be dignified and peppered with wit and humour. In this regard, he urged legislators to discuss, debate and decide and not disrupt the proceedings. He also advised politicians to consider their opponents as rivals and not the enemies. As the Chairman of Rajya Sabha, he is trying to enforce discipline through persuasion and guidance.
Noting that the constructive contribution by the members in the Parliament was not getting the attention it deserved in the media, the Vice President urged the media to give more attention to the positive work being done by the Parliament. Observing that the credibility of media was declining, he said that ‘newspaper’ has become ‘views-paper’.
On the farmers’ issue, the Vice President said that all doubts can be solved through constructive dialogue.
Narrating his own life journey as an example, the Vice President said that despite coming from an agricultural family with no political background, he could rise to the second-highest constitutional post in the country only because of his discipline, hard work, dedication and conviction.
Shri Naidu said that he has learned a lot from other people’s lives. “I studied the people by spending time with them”, he said and added that this learning helped him to grow in life.
The Vice President advised the young industry leaders to work hard, have conviction and learn from others’ experiences to excel in life.
Reminding the young CEOs about the ancient Indian values like ‘share and care’, Shri Naidu underlined the importance of giving back to society. He remembered Shri Nanaji Deshmukh with gratitude and said that his life inspired him to start Swarna Bharat Trust to serve the society.
Describing his friends as his strength, the Vice President said that he has always remained in touch with his friends going back to school days.
Calling the young entrepreneurs as the future of the country, Shri Naidu said there is no lack of talent in India. However, we have to identify the talent and upgrade their skills. Referring to great Indians such as Aryabhatta, Charaka, Sushruta, the Vice President said that there is something special in this land. “Even now we see that top posts in many reputed MNCs are held by Indians”, he added.
Calling the businessmen as the wealth creators of the nation, the Vice President called for adoption of ethical corporate governance by the Indian industry. Observing that some people have brought a bad name to the business community through their actions, Shri Naidu emphasised that the need to maintain ethics and standards.
Rejecting the notion that one can succeed in life only by studying in English medium, the Vice President cited several examples of eminent personalities like Dr. Abdul Kalam who had their schooling in their mother tongues. Emphasising the importance of mother tongue in one’s life, Shri Naidu said that English is necessary and one must learn as many languages as possible, however, we should never forget our mother tongue.
The online event was attended by the members of the YPO-Greater India Chapter which included several prominent names from Indian industry.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
মখোয়গী থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা অদোমগী মীহুৎশিং অমসুং সরকার খল্লু: উপ-রাস্ত্রপতিনা মীয়ামদা হায়জখি
রাজনিতিদা পোপুলিজম হেনগৎলকপদা নুঙনাংবা ফোঙদোকখি
মফম খুদিংদা ৱাখল তানা ৱারি শানবগী থাক হন্থরক্লে: উপ-রাস্ত্রপতি
সংসদনা পায়খৎলিবা অফবা থবকশিংদা হেন্না পুক্নিং চঙনবা মেদিয়াদা খঙহনখি
ঐগী মরুপশিং ঐগী থৌনানি:শ্রী নাইদু
ৱাই.পি.ও-গ্রেতর ইন্দিয়া চেপ্তরগী মেম্বরশিংগা ভর্চুএল ওইনা উপ-রাস্ত্রপতিগা ৱারি শানখি
পুন্সিদা মাইপাক্নবা "থবক কন্না শুবা, থাজবা লৈগদবনি অমসুং অতোপ্পশিংগী তমগদবনি": উপ-রাস্ত্রপতিনা ইন্দস্ত্রি লুচিংবশিংদা হায়খি
11 DEC 2020 8:55PM by PIB Imphal
মখোয়গী থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মখোয়গী মীহুৎশিং অমসুং সরকার খন্নবা ঙসি ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী এম. ভেনকিয়া নাইদুনা মীয়ামদা অপীল তৌখ্রে।
ঙসি ভিসাখাপাতনমদা ৱাই.পি.ও-গ্রেতর ইন্দিয়া চেপ্তরগী মেম্বরশিংগা ভর্চুএল ওইনা ৱারি শানবা অমদা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি রাজনিতিদা কাংলুপ-ফুরুপ নাইবা, মীহাৎ-মীপুন অমসুং শেন থাদবা হেনগৎলক্লিবা অসি অফবা নত্তে অমসুং মখোয়গী মীহুৎশিং খনবদা লমচৎ-শাজৎ, থবক তৌবা ঙম্বা অমসুং থৌনা য়েংগদবনি। রাজনিতি অসি মীয়ামগী থবক পাংথোক্নবা পান্দম অমনি অমসুং মতম কুইনা চৎগদবা অফবা থৌশিলশিংগী মহুত্তা পোপুলিজম হেনগৎহন্নবা হোৎনদুনা লৈরে।
সংসদ অমসুং রাজ্যগী লেজিসলেচরশিংদা অৱাংবা থাক্কী মরৈ য়েৎনবা হন্থরক্লিবা অসিগী মতাংদা নুঙনাংবা ফোঙদোক্লদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি মফম খুদিংমক্তা ৱাখল তানা ৱারি শানবগী থাক হন্থরক্লে। মমাংঙৈদা মরৈ য়েৎনবা অসি শিংথানরম্মী অমসুং লৌশিং অমসুং নোক্নিংবা কয়া য়াওখি। লেজিসলেচরশিংনা মরৈ য়েৎনগদবনি অমসুং হাওসকী থবকশিং অয়েৎপা পীরোইদবনি। রাজনিতিৱালাশিংনা মখোয়গী লম্বাশিং য়েক্নবশিং ওইনা লৌরোইদবনি। রাজ্য সভাগী চিয়রমেন অমা ওইনা, মহাক্না লমজিংদুনা অমসুং ৱাখল তাহন্দুনা থকশি-খাসি লৈহন্নবা হোৎনরি।
সংসদতা মেম্বরশিংনা পুখৎলকপা অফবা ৱাফমশিং মেদিয়ানা লুম্না লৌদবা অসিগী মতাংদা সংসদনা পায়খৎলিবা অফবা থবকশিংদা হেন্না পুক্নিং চঙনবা উপ-রাস্ত্রপতিনা মেদিয়াদা খঙহনখি। মেদিয়াগী মগুন হন্থরক্লিবা অসিগী মতাংদা মহাক্না হায়খি “নিউজপেপর’ অসি ‘ভিয়ুজ-পেপর’ ওইরক্লে।
লৌমীশিংগী ৱাথোক অসিগী মতাংদা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি ৱারি শানদুনা চিংনবা খুদিংমক কোকহনবা ঙমগনি। মহাক মশাগী পুন্সিগী খোঙচৎ খুদম অমা ওইনা পীরদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি রাজনিতিগী য়ুম্ফম লৈতবা লৌউ-শিংউগী ইমুং অমদগী লাকপা ওইরবসু, মহাক্কী থকশি-খাশি লৈবা, থবক কন্না শুবা, কৎথোকপা অমসুং থাজবা লৈবা অসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিগী অনিসুবা খ্বাইদগী চাউবা ফম মহাক্না পায়বা ঙম্বনি।
শ্রী নাইদুনা হায়খি অতোপ্পা মীওইশিংগী পুন্সি কয়াদগী মহাক্না তম্বা য়াবা তম্লে। মখোয়গা লৈমিন্নদুনা মহাক্না মীয়াম অমা থিজিনখি অমসুং নৈনখি। মসিদগী মহাক্না পুন্সিদা মাইপাকপদা মতেং ওইখি। নহা ওইরিবা ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিংনা পুন্সিদা মাইপাক্নবা থবক কন্না শুগদবনি, থাজবা লৈগদবনি অমসুং অতোপ্পশিংগী তমগদবনি।
মহাক্না শ্রী ননাজি দেসমুখ ইকায়খুম্নবগা লোয়ন্না নিংশিংলদুনা হায়খি মহাক্কী পুন্সিনা শ্বরনা ভারত ত্রস্ত হৌদোক্নবা মঙোন্দা ইথিল পীখি।
মহাক্কী মরুপশিং মহাক্কী থৌনানি হায়না ফোঙদোক্লদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি স্কুল মতমগী মহাক্কী মরুপশিংগা মহাক্কা মতম পুম্নমক্তা লেপ্তনা পাউ ফাওনরি।
নহা ওইরিবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং লৈবাক অসিগী তুংগী য়ুম্বীনি হায়রদুনা শ্রী নাইদুনা হায়খি ভারত্তা লৌশিংগী লমদা অৱাৎপা অমতা লৈতে। অদুবু ঐখোয়না হৈ-শিংবা মশক খঙদোক্কদবনি অমসুং হৈ-শিংবা হেনগৎহনগদবনি। লৈবাক অসিদা অখন্নবা খর লৈরি। হৌজিক মমিং লৈরবা এম.এন.সি কয়াগী অচৌবা ফমশিং ভারতমচাশিংনা পায়রে।
ললোনবশিং অসি লৈবাক্কী লন-থুম তানবা মীওইশিংনা হায়না ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না হায়খি ভারতকী ইন্দস্ত্রিনা কোর্পোরেত লৈঙাক্কী চৎনবী ঙাক্কদবনি। মীওই খরনা মখোয়গী থবকশিংনা ললোন-ইতিক তৌরিবা মীওই কাংলুপশিংগী মিংচৎ থিহল্লে। চৎনবীশিং অমসুং মগুনশিং ঙাক্না থবক পাংথোক্কদবনি।
ইংলিস মেদিয়ম খক্তদা লাইরিক তম্লগা পুন্সিদা মাইপাকপা ঙমগনি হায়না খল্লিবা অদু য়ানিংদবা ফোঙদোকলদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি দোক্তর অব্দুল কলাম য়াওনা শক্নাইরবা মীওই কয়া মমালোন্দা লাইরিক তম্লকখি। মীওই অমগী পুন্সিদা মমালোন অসি য়াম্না মরুওই। ইংলিস খঙবা দরকার ওই অমসুং কনাগুম্বা অমনা ঙম্লিবমখৈ লোন কয়া তমগদবনি , অদুবু ঐখোয়না কৈদৌঙৈদা ঐখোয়গী ইমালোন কাউরোইদবনি।
ওনলাইন থৌরম অদুদা ৱাই.পি.ও-গ্রেতর ইন্দিয়া চেপ্তরগী মেম্বরশিং য়াওনা ভারতকী ইন্দস্ত্রিগী শক্নাইরবা কয়া শরুক য়াখি।