Ministry of Tribal Affairs
TRIFED expands Tribes India product range
In a new initiative ,includes products made by inmates of Central Jail of Jagdalpur
16 NOV 2020 4:54PM by PIB Delhi
Continuing with its expansion drive of new products (mainly immunity boosting products and produce in the Forest Fresh and Organics range) in the recent weeks, Tribes India has taken up a new initiative to include more new products, this time those produced by the inmates of Central Jail of Jagdalpur among others .
Speaking on the occasion, Shri Pravir Krishna, Managing Director, TRIFED said, “Tribes India is continuing in its mission to transform tribal lives and improve their livelihoods. Our association with the Central Jail in Jagdalpur, Chhattisgarh is yet another initiative to provide the tribals a bigger market for their handicrafts and produce and help them become self-reliant and build an Atmanirbhar Bharat. The new products included in the enhanced Tribes India product range, the Tribes India e-Marketplace will make for excellent gifting products and will help spread cheer among these disadvantaged sections of our society.
Among the products launched today, include beautifully crafted moorthis and some Ketki baskets from the tribal inmates of Jagdalpur Jail in Chhattisgarh. These attractive moorthis of Ganesha, Lakshmi, Durga will not only make for gifting items, but will also help make the tribal jail inmates self-reliant.
It has been decided that Trifed will now partner with the Central Jail of Jagdalpur, so that the sourcing of the handicrafts from the jail inmates can become a regular process, and Tribes India can help take these attractive handiwork to the rest of the world.
Among the other products sourced from various parts of the country and keeping in line with the gifting products, there are lampshades with Saura paintings, and dokradiyas from the tribes of Odisha. From the tribes of Tamil Nadu and the South, a new organic range of beauty products such as beeswax lip balms in different flavours (mint, lemon, vanilla) have been introduced. Among the products launched from the West, are beautiful hand-painted dupattas with Warli art, Warli jute bags, laptop bags, jute organisers, torans and kandeels (lanterns) to name a few.
Sourced from tribal producers (artisans and forest dwellers) from across the country, these new products will make for excellent gifting and decoration options as well.
All the new products introduced in the past few weeks are available in 125 Tribes India outlets, Tribes India mobile vans and also on online platforms such as the Tribes India E-marketplace (tribesindia.com) and e-tailers.
Adapting Go Vocal for Local, a mantra in these troubled times, into Go Vocal for Local Go Tribal, TRIFED continues in its endeavour to ameliorate the condition of the distressed and affected tribal people through its programmes and initiatives. A pathbreaking initiative to transform tribal lives and livelihoods is the Tribes India e-marketplace .Connecting tribal enterprises to national and international markets, the site showcases the produce and handicrafts of tribal enterprises from across the country and helps them reach more and more customers.
The Tribes India E-marketplace is an effort to empower lakhs of tribal enterprises. With a variety of natural and sustainable produce and products, it offers a glimpse into the age-old traditions of our tribal brethren. Pl visit market.tribesindia.com. Buy Local Buy Tribal!

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না ত্রাইবস ইন্দিয়া প্রদক্ত রেঙ্গ চাওথোকহনখ্রে
অনৌবা ইনিসিয়েতিব অমদা জগদালপুরগী সেন্ত্রেল জেলগী ইনমেতশিংনা শেম্বা প্রদক্তশিং য়াওরি
16 NOV 2020 4:54PM by PIB Imphal
মমাংগী চয়োলশিং অসিদা অনৌবা প্রদক্তশিং হাপচিল্লকপা(ফোরেস্ত ফ্রেশ অমসুং ওর্গনিক্স রেঙ্গতা য়াওবা মরু ওইনা ইম্ম্যুনিতী বুস্তিং প্রজক্তশিং) অসিগী মখা চৎথরকপা ওইনা, অনৌবা অহেনবা প্রদক্তশিং য়াওহন্দুনা অনৌবা ইনিসিয়েতিব অমা ত্রাইবস ইন্দিয়ানা লৌখৎখ্রে, হন্দক্কী মতম অসিদা পুথোরক্লিবা প্রদক্ত অসি জগদালপুরগী সেন্ত্রেল জেলগী ইনমেতশিংনা শেম্বনি৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, তি.আর.আই.এফ.ই.দি.গী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী প্রভির কৃস্ননা অসুম্না ফোংদোকখ্রে,“ত্রাইবস ইন্দিয়ানা ত্রাইবেলগী পুন্সি অমসুং মখোয়গী পুন্সি মরেল অদু হেন্না ফনবা মহাক্কী মিসন অদু লেপ্পা লৈতনা চৎথরি৷ ছত্তিশগরগী জগদালপুরদা লৈরিবা সেন্ত্রেল জেল অসিগা পুন্না চৎমিন্নবা অসিনা ত্রাইবেলশিংদা মখোয়গী হেন্দিক্রাফতশিং অমসুং প্রদক্তশিং অদুগী হেন্না চাওবা মার্কেৎ অমা ফংহন্নবা অতোপ্পা ইনিসিয়েতিব অমা ওই অমসুং মসিনা মখোয় মশা মরোমদোম লেপচবা ঙমহনবদা মতেং পাংদুনা অত্ম নির্ভার অমা শেম্লগনি৷ ত্রাইবস ইন্দিয়া প্রদক্ত রেঙ্গ অসিদা অনৌবা প্রদক্তশিং য়াওখ্রে, ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কৎপ্লেস অসিনা হেন্না ফবা গিফতিং প্রদক্তশিং শেম্লগনি অমসুং সমাজ অসিগী হায়রিবা খুদোংচাবা ফংদ্রবা সেক্সনশিং অসিগী মনুংদা কান্নবা ফংহন্দুনা মোমোন মিনোক তমহনবদা মতেং পাংলগনি৷
ঙসি লোঞ্চ তৌখিবা প্রদক্তশিং অসিগী মনুংদা ছত্তিশগরগী জগদালপুর জেলদা লৈরিবা ইনমেৎশিংনা শাবা ফজরবা ক্রাফতেদ মূর্থিস অমসুং কেৎকি বাস্কেৎ খরা য়াওরি৷ গনেশা, লক্সমী, দুর্গগী ফজরবা মূর্থিস অসিনা গিফতিং আইতেমশিংগীদমক শেম্বা খক্তা নক্তনা ত্রাইবেল জেল ইমেৎশিংবু সেল্থ-রিলাইন্ত ওইহনবদা মতেং পাংলগনি৷
জেল ইনমেৎশিংদগী লাক্লিবা হেন্দিক্রাফতশিং অদু চাং নাইনা পুথোকপা ঙম্নবা ত্রিফেদনা জগদালপুরগী সেন্ত্রেল জেল অসিগা হৌজিক্তি খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নরগনি হায়না ৱারেপখ্রে অমসুং ত্রাইবস ইন্দিয়ানা হায়রিবা ফজরবা হেন্দিৱর্ক অসি মালেম শিনবা থুংনা য়ৌহনবদা মতেং পাংলগনি৷
লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী লাক্লিবা অতোপ্পা প্রদক্তশিং অসিগী মনুংদা অমসুং গিফতিং প্রদক্তশিং অসি য়েংলগা, ওদিশাগী ত্রাইবশিং অসিদগী লাক্লিবা দোক্রাদিয়াস অমসুং সৌরা পেন্তিংশিং অসিগা লোইননা লেম্পশেদশিং লৈ৷ তামিল নাদু অমসুং সাউথকী ত্রাইবশিং অসিদগী ব্যুতি প্রদক্তশিং খুদম ওইনা তোঙান তোঙানবা ফ্লেবরদা(নুংশি হিদাক, চমপ্রা, ভেনিলা) ফংলিবা বীসৱেক্স লিপ বাল্মশিংগী অনৌবা প্রদক্তশিং পুথোকখ্রে৷ নোংচুপলোমদগী পুথোরক্লিবা প্রদক্তশিং অসিগী মনুংদা ৱার্লি আর্ত, ৱার্লি জ্যুত বেগশিং, লেপ্তোপ বেগশিং, জ্যুত ওর্গনাইজরশিং, তোরানশিং অমসুং কেন্দীলশিং(লেন্তর্নশিং) য়াওবা ফজরবা খুৎনা য়েকপা দুপত্তাশিংনি৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রাইবেল প্রদ্যুসরশিং অসিদগী লাকপনা হায়রিবা অনৌবা প্রদক্তশিং অসিনা হেন্না ফজরবা গিফতিং অমসুং দেকোরেসন ওপ্সনশিং শেম্লগনি৷
মমাংগী চয়োল খরা অসিদা পুথোরক্লিবা অনৌবা প্রদক্তশিং অদু ত্রাইবস ইন্দিয়া আউতলেত ১২৫, ত্রাইবস ইন্দিয়া মোবাইল ভেনশিং অমসুং ওনলাইন প্লেতফোর্মশিং খুদম ওইনা ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কেৎপ্লেস(tribesindia.com) ই-তেলরশিংদা ফংলগনি৷
অসিগুম্বা খুদোংথিনিংঙাই ওইরবা মতম অসিদা মন্ত্রা ওইরিবা গো ভোকেল ফোর লোকেল অসি গো ভোকেল ফোর লোকেল গো ত্রাইবেলদা এদাপ তৌদুনা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.না মহাক্কী প্রোগ্রামশিং অমসুং ইনিসিয়েতিবশিংগী খুৎথাংদা ৱারবা অমসুং শাথিনা শোক্লবা মীয়াম অসিগী ফিভম অসি হেন্না ফনবা লেপ্পা লৈতনা হোন্নরি৷ ত্রাইবেলশিংগী পুন্সি অমসুং মখোয়গী পুন্সি মরেল অদু শেমদোক্নবা অফবা ইনিসিয়েতিব অসিনা ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কেৎপ্লেস অমা ওই৷ ত্রাইবেল এন্তরপ্রাইজেসশিং অসি নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল মার্কেৎশিংগা শম্নহন্দুনা, সাইত অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রাইবেল এন্তরপ্রাইজেসশিংগী পোত্থোক অমসুং হেন্দিক্রাফত অদু উৎলি অমসুং কস্তমর কয়ামরোমদা হেন্না হেন্না য়ৌহনবদা মতেং পাংলি৷
ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কেৎপ্লেস অসিনা ত্রাইবেল এন্তরপ্রাইজেস লাখ কয়ামরোম এমপৱার তৌনবা ইফোর্ত অমা ওই৷ তোঙান তোঙানবা নেচরেল অমসুং সস্তেনেবল প্রদক্তশিং পুথোক্তুনা মসিনা ঐখোয়গী ত্রাইবেল ব্রেথ্রেন অসিগী মতম কুইনদগী চৎনরক্লবা চৎনবি অসিদা হেন্না মঙাল পীরগনি৷ চানবিদুনা মসিদা চংবিয়ু market.tribesindia.com. বাই লোকেল বাই ত্রাইবেল!