Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
LG of Ladakh, Shri R K Mathurcalls on Union Minister Dr. Jitendra Singh
11 NOV 2020 6:52PM by PIB Delhi
Lieutenant Governor of Ladakh, Shri R K Mathur today called on Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER) MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh and discussed a host of issues pertaining to the Union Territory. Lieutenant Governor briefed the Union Minister about the current scenario following the LAHDC elections and also apprised him of the progress of various Centrally funded projects.
Dr Jitendra Singh congratulated Shri Mathur for the successful and peaceful conduct of LAHDC elections and also conveyed the appreciation of Prime Minister Narendra Modi for the same. He said, these elections assumed special significance since this was the very first electoral exercise after Ladakh became a Union Territory.
While discussing the various projects, Dr Jitendra Singh said, Prime Minister Narendra Modi accorded highest priority to Ladakh and other peripheral regions. He said, it was for the first time under the Modi government that Ladakh had been granted a University, a Medical College and an Engineering College.
Dr Jitendra Singh also informed the Lieutenant Governor that the Director General of CSIR (Council of Scientific and Industrial Research) Dr.Shekhar Mande had charted out an exclusive plan to promote, process and do business in the famous Ladakh fruit product called “Ladakh berry''.
Shri Mathur gave Dr Jitendra Singh an update on the preparation of the policy and action plan for “Carbon Neutral” Ladakh as announced by Prime Minister Narendra Modi. He informed the Minister that the Union Territory government is earnestly working on a comprehensive plan which would be ready to be placed before the higher authorities. He also gave an update about an inclusive action plan titled “Ladakh Vision 2050”.
The Lieutenant Governor also referred to the 50 crore special development package for Ladakh and said this was for the first time that any Central government had been so liberal in funding the various projects for the region. He said, this will be the first of its kind roadmap devoted exclusively to the Ladakh region.
Shri Mathur thanked Dr Jitendra Singh for his continuous support and for his day to day coordination in taking up various Ladakh related matters with different Ministries at the Centre.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
লাদাখকী এল.জি. শ্রী আর.কে. মাথুরবু য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ জিতেন্দ্রা সিংহনা কৌখ্রে
11 NOV 2020 6:52PM by PIB Imphal
লদাখকী ল্যুতনেন্ত গবর্নর শ্রী আর.কে. মাথুরবু ঙসি স্তেতকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত্রন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.) এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনোল, পব্লিক গ্রীবেন্স, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেস, দাঃ জিতেন্দ্রা সিংহনা কৌদুনা পন্দুনা লৈবা হীরম কয়াদা ৱারি শান্নখ্রে। ল্যুতনেন্ত গবর্নরনা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হৌজিক ওইরিবা এল.এ.ঐচ.দি.সি. মীখলগী মতাং অমসুং সেন্ত্রেলনা পীরিবা ফন্দ প্রোজেক্তশিং অসিগী মতাংদা ময়েক শেংনা তাকখি।
দাঃ জিতেন্দ্রা সিংহনা শ্রী মাথুরবু মহাক্না মায় পাক্না অমসুং ইং-চিক্না এল.এ.ঐচ.দি.সি. মীখল পাংথোকখিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং হায়রিবা অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোংদোকখি হায়বা অসিশু খংহনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী মীখল অসি লদাখনা য়ুনিয়ন তেরিতোরি ওইবদগী অহানবা ওইবনা মরুওইবা মশক থোকপা ওইরি।
প্রোজেক্ত কয়া অমগী ৱারি শান্নবা অসিদা, দাঃ জিতেন্দ্রনা হায় মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাদাখকীদমক অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবা মফমশিং অসিদা খ্বাইদগী ৱাংনা পীফম থোকপা পীরি। মহাক্না হায় মদুদি মোদী সরকারনা লদাক্তা য়ুনিভর্সিতি অমা, মেদিকেল কোলেজ অমা অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং কোলেজ অমা পীবা অসিনা অহানবনি
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ল্যুতনেন্ত গবর্নরনা অমুকশু খংহল্লি মদুদি সি.এস.আই.আর. (কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল রিসর্স) দাঃ শেখার মান্দেনা থৌরাং চাওনা লৈরিবা মমিং লৈরবা লাদাখকী হৈগী পোত্থোক “লাদাখ বেরি” হায়না খংনবা অমসিদা ব্যুজিনেস তৌবা য়াগনি।
শ্রী মাথুরনা দাঃ জিতেন্দ্রাদা “কার্বোন ন্যুত্রেল”গী প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোকলম্বা অসিগী পোলিসি অমসুং থৌরাং কয়া অসি পীখি। মহাক্না মিনিস্তর অসিদা খংহনখি মদুদি য়ুনিয়ন তেরিতোরি সরকার অসি খুমাং চাওশিন্নবা থবক থৌরম কয়া অমা পায়খৎলি। মহাক্না “লদাখ মিয়েং ২০৫০” হায়বা অসিগী থৌরাং কয়া অমসু উৎখি।
ল্যুতনেন্ত গবর্নরনা লদাক্কী অখন্নবা করোর ৫০গী পেক্কেজ অমসু পুথোকখি অমসুং মহাকনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা প্রোজেক্তশিং অসি সেন্ত্রেল সরকারনা পীরকপা অসি মফম অসিদা অহানবনি। মহাক্না হায় মদুদি লদাখকী মফমদা মসিনা অহানবা লম্বী অমা চৎনবগী খোঙথাং ওইরগনি।
শ্রী মাথুরনা দাঃ জিতেন্দ্রা সিংহবু মহাক্কী লেপ্পা লৈতবা মতেং অমসুং লদাখ অসিগী থবক থৌরম কয়াদা য়াওবিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি।