Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal invites the global investors to invest in India
Production-Linked Incentives will help India in becoming strong, self-sufficient, self-reliant, and meeting our domestic needs as well as for exporting: Shri Goyal
Shri Goyal emphasises on 4 Cs-Courage, Confidence, Competence, and Compassion
11 NOV 2020 5:56PM by PIB Delhi
The Union Commerce and Industry, Railways, and Food & public distribution Minister Shri Piyush Goyal has invited the global investors to invest in India, taking benefit of the huge domestic market, and conducive business environment in the country. In his Keynote Address today at Conference 'India: Drivers of Change' organized by the Bank of America, he said that the country offers fair value for their investments.
Shri Goyal said that India is being seen as a trusted partner in the global value chains. He said that India has a transparent system and open democracy. India is targeting to achieve rightful place in the comity of nations.He said that the Government is working as a team, breaking departmental silos. Shri Goyal said that there are large business opportunities in the country. Bold decisions are being taken to empower the businesses to think big and bold, and explore unchartered territories and businesses, he added.
Talking about today’s cabinet decisions, Shri Goyal said that approval has been given to introduce the Production-Linked Incentive (PLI) Scheme in the 10 key sectors for Enhancing India’s Manufacturing Capabilities and Enhancing Exports – Atmanirbhar Bharat. He said that the PLIs announced earlier for the telecom, APIs and medical devices have got encouraging response. The incentives will help India in becoming strong, self-sufficient, self-reliant, and meeting our domestic needs as well as for exporting. The Minister said that the government will do the hand-holding for these sectors over the next 5 years. He also mentioned about other initiatives for various other sectors like cluster development and logistics support. On the Viability gap funding scheme for the social sectors, he said that it will bring in private investment in the social sectors like drinking water, health and education, and help in meeting the needs of the people.
Shri Goyal said that the Indian economy is coming out of the Covid setback, and several datasets indicate that the country is returning back to the business. The PMI index is at a high level, not seen for a long time. Similarly, the Services index has also gone up. The GST collections in October were 10% more than the corresponding period of last year. Similarly, Indian exports were up by 5% in September. After a small dip in October, the exports in the first week of November have also shown 22% growth. He said that the imports are also picking up, showing that economic activity is normalizing. The Minister said that the railway freight in last two months has been 15% more than the corresponding period of the last year. The recent results of the Indian companies for the last quarter also show that things are returning back to normalcy.
The Minister said that the Start-up culture in the country has really gained pace, giving impetus to the spirit of innovation and entrepreneurship, and now people of India are aspiring to become job-creators rather than job-seekers.
Shri Goyal emphasised on 4 Cs-Courage, Confidence, competence, and compassion.He said that India is set to become $5 Tn economy by 2025, and set the bar to $10 tn in next 7 to 8 years.
On the issue of the Atamnirbharbharat campaign, he said that this is meant to not only make India self-reliant, but also engage with the world from a position of strength. He said that under the leadership of Prime minister Shri Narendra Modi, we have liberalized several sectors including defence, Agriculture, coal, Mining,space technology. More private investment is welcome in these sectors. He said that the government should be out of consumer-oriented businesses and non-core sectors.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারত্তা শেন থাদনবা মালেমগী ইনভেস্তরশিংদা শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা তকশিনখ্রে
মপাঙ্গল কনবা, মশাগী ওক্নবা পুথোকপা, মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক মনুংগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা প্রদক্সন-লিঙ্ক ইন্সেনতিপশিংনা ভারতকী মতেং পাংগনি: শ্রী গোয়াল
সি ৪- করেজ, কনফিদেন্স, কম্পেতেন্স অমসুং কম্পেসনদা শ্রী গোয়ালনা তকশিল্লি
11 NOV 2020 5:56PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী পাক-চাউরবা কৈথেল অমসুং ললোন-ইতিক পাংথোক্নবগী অফবা ফিবমগী খুদোংচাবা লৌদুনা ভারত্তা শেন থাদরক্নবা কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি, রেলৱেজ, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবিউসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা মালেমগী ইনভেস্তরশিংনা তকশিনখ্রে। ঙসি বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা শীনবা কনফরেন্স ‘ইন্দিয়া:দ্রাইভর্স ওফ চেঞ্জ’দা মহাক্কী মরুওইবা ৱারোলদা মহাক্না হায়খি ইনভেস্তরশিংনা থাদরকপা শেনফমশিংদা লৈবাক অসিনা ফজনা শেন্দোং ফংহল্লে।
শ্রী গোয়ালনা হায়খি মালেমগী ভেলু চেনশিংদা ভারত থাজবা মরুপ অমা ওইনা উরে। ভারতকী অরোন-অথুপ লৈতবা লৈঙাক অমা অমসুং মনিং তম্বা গনতন্ত্র লৈরি। লৈবাকশিংগী লুপ মনুংদা মতিক চাবা মফম ফংনবা ভারতনা পান্দম থম্লি। সরকারনা কাংবু অমা ওইনা থবক পায়খৎলি, দিপার্তমেন্তশিংগী মরক্তা পাউ ফাউনদবা অদু লৈহন্দ্রে। লৈবাক অসিদা অচৌবা ললোন-ইতিকশিংগী খুদোংচাবশিং লৈরি। অচৌবা ৱাখল খন্নবা অমসুং অনৌবা মফমশিং অমসুং ললোন-ইতিকশিং থিদোক্নবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা থৌনা পীনবা মরুওইবা ৱারেপশিং লৌরে।
ঙসিগী মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপশিংগী মতাংদা শ্রী গোয়ালনা হায়খি ভারতকী পোৎ-চৈ শাবগী থবকশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং মপান্দা থাদোকপা-অত্মনির্ভর ভারত হেনগৎহন্নবা মরুওইবা সেক্তর ১০দা প্রদক্সন-লিঙ্ক ইন্সেনতিপ(পি এল আই) হৌদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে। তেলিকোম, এ.পি.আইশিং অমসুং মেদিকেলগী খুৎলায়শিংগী মমাঙদা লাউথোকখিবা পি.এল.আইশিং নিংথিনা পাম্নখি। মতেংশিং অসিনা মপাঙ্গল কনবা, মশাগী ওক্নবা পুথোকপা, মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক মনুংগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা ভারতকী মতেং পাংগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি মথং চহি ৫ হেন্না হায়রিবা সেক্তরশিং অসিগা সরকারগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নগনি। তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংগী ক্লস্তর শেমগৎপা অমসুং পুথোক-পুশিনগী য়াওনা অতোপ্পা মতেংশিং পাংলে। সোসিএল সেক্তরশিংগী ভাইএবিলিতি গেপ ফন্দিং স্কিমগী মতাংদা মহাক্না হায়খি মসিনা মীয়াম থবকশিং হায়বদি থক্নবা ঈশিং, হকশেল অমসুং লাইরিক-লাইশু তম্বগী হিরমদা লনাই শেন থাদবা ঙমহনগনি অমসুং মীয়ামগী দরকার ওইবশিং ফংহনবদা মতেং পাংগনি।
শ্রী গোয়ালনা হায়খি ভারতকী শেন-থুমগী ফিবম কোবিদনা শোকহনবদগী ফগৎলক্লে অমসুং লৈবাক অসিগী মহৌশাগী ফিবমদা হল্লক্লে হায়বা তোঙান-তোঙানবা দেতাশিংনা উৎলে। মতম কুইনা উরুদ্রবা, পি.এম.আই ইন্দেক্স অৱাংবা থাক অমদা লৈরে। সর্বিসেস ইন্দেক্সসু ফিবম ফগৎলে। ওক্তোবর থা অসিদা খোমগৎপা জি.এস.তি মমাং চহিগী ওক্তোবর থাদগী চাদা ১০ হেল্লে। মসিগা চপ মান্নবা মওংদা, সেপ্তেম্বরদা ভারতনা মপান্দা থাদোকপা চাদা ৫ হেনগৎলে। ওক্তোবরদা ময়েং খর তারুরবা মতুংদা, নবেম্বরগী অহানবা চয়োলদা মপান্দা থাদোকপা চাদা ২২ হেনগৎপা উখি। মপান লৈবাকশিংদগী পোৎ-চৈ পুশিল্লকপসু হেনগৎলক্তুনা শেন-থুম তানবগী থবকশিং মহৌশাগী ফিবমদা হঞ্জিল্লকপা উরে। হৌখিবা থা অনিদা রেলৱেজগী ফ্রেদ মমাং চহিগী হায়রিবা থা অনি অসিদগী চাদা ১৫ হেনখি। হৌখিবা ক্বাতরদা ভারতকী কম্পেনিশিংনা উৎখিবা ফলশিংনা মহৌশাগী ফিবমদা হঞ্জিল্লক্লে হায়বা উৎলে।
শ্রী গোয়ালনা হায়খি লৈবাক অসিদা তশেংনা স্তার্দ-অপ কলচর খোঙজেল য়াঙখৎলে, অনৌবা পুথোকপা অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রসিপকী ৱাখল্লোন্দা থৌনা পীরে অমসুং হৌজিক ভারতকী মীয়াম থবক থিবগী মহুৎতা থবক পীবা মীওই ওইবা ঙম্নবা থাজবা লৈরে।
সি ৪- করেজ, কনফিদেন্স, কম্পেতেন্স অমসুং কম্পেসনদা শ্রী গোয়ালনা তকশিলখি। মহাক্না হায়খি ২০২৫ ফাওবগী মনুংদা দোল্লর ত্রিল্লিয়ন ৫গী ইকোনোমি লৈনবা ভারতনা পান্দম থম্লি অমসুং মথং চহি ৭দগী ৮ফাওবগী মনুংদা দোল্লর ত্রিল্লিয়ন ১০ য়ৌনবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি।
অত্মনির্ভরভারত কেম্পেনগী মতাংদা মহাক্না হায়খি মসি ভারত মশা মরোমদোম লেপচনবা খক নত্তে, মপাঙ্গল কনবা ফিবম অমদগী মালেমগা থবক তৌমিন্নবা খোঙজং অমসুনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, দিফেন্স, লৌউ-শিংউ, কোয়লা, মাইনিং, স্পেস তেক্নোলোজি য়াওনা সেক্তর কয়া ঐখোয়না কোমথোক্লে। হায়রিবা সেক্তরশিং অসিদা লনাই কাংবু শেন হেন্না থাদনবা তরাম্না ওক্লি। পোৎ-লৈরিবা মীওইশিং খক্তদা মিৎয়েং থম্বা ললোন-ইতিকশিং অমসুং নন-কোর সেক্তরশিংদগী সরকারনা মপান থোরক্কদবনি।