Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju flags off 200-km long ‘Fit India Walkathon’ ,
Says Walkathon by the forces will motivate the citizens to become part of the Fitness Movement
31 OCT 2020 5:29PM by PIB Delhi
On the occasion of National Unity Day (the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel), Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju, along with Bollywood actor Vidyut Jammwal flagged off 200-km long ‘Fit India Walkathon’ on October 31 at Jaisalmer, Rajasthan.
The event has been organised by Indo Tibetan Border Police (ITBP) and will go on for 3 days in which over 100 ITBP jawans and personnel of various central armed police forces (CAPFs) are walking for over 200-km.
The walkathon march will continue day and night and will also pass through the dunes of the Thar desert in the area located along the India-Pakistan border.
For most of the part during the march, the track runs along the International Boundary known for many battles and war , with Kishangarh Fort being a prominent location en-route.
Sports Minister Shri Kiren Rijiju also walked the first few kilometres of the walkathon along with the forces and said "It is the vision of our Prime Minister to make the Fit India Movement into a people's movement and take it to every corner of the country. The forces themselves are fit but by walking 200km on the borders of Jaisalmer they aim to motivate every citizen of the country that if they can cover 200km as a walkathon, every citizen can take up fitness in one form or the other."
Actor and fitness Icon Vidyut Jammwal further added "this is a great initiative that the government is taking, and for Fit India to reach every nook and corner of the country, it is not enough to have fitness events only in urban centres or in big towns but actually take it to every small place. With this event being organised in the desert, it goes to show that the government is serious about taking this initiative to every nook and corner."
Apart from ITBP, the march also has the representation of officials of Border Security Force (BSF), Central Reserve Police Force (CRPF), National Disaster Relief Force (NDRF), Rapid Action Force (RAF), Assam Rifles and National Security Guard (NSF).
‘Fit India Walkathon’ aims to create awareness about fit and healthy lifestyle in India and comes on the heels of recently concluded ‘Fit India Freedom Run’ that saw the participation of over 6.5 crore people across India.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রী, শ্রী কিরেন রিজিজুনা কি.মি. ২০০ শাংবা ‘ফিত ইন্দিয়া ৱাকাথোন’ লমথাখ্রে
ফোর্সশিংনা তৌবা ৱাকাথোন অসিনা ফিতনেস মু্যমেন্তগী শরুক অমা ওইনবা প্রজাশিং পুক্নিং থৌগৎকনি হায়
31 OCT 2020 5:29PM by PIB Imphal
নেস্নেল য়ুনিতী দে (সরদার বালবভাই পতেলগী মপোক কুমওন)গী থৌরম অসিদা, কেন্দ্রগী শান্না-খোৎনবগী মন্ত্রী, শ্রী কিরেন রিজিজুনা বোলিৱুদকী এক্তর ভিদ্যুত জামৱালগা লোইননা রাজস্থানগী জাইসলমেরদা ওক্তোবরগী ৩১দা কি.মি. ২০০ শাংবা ‘ফিত ইন্দিয়া ৱাকাথোন’ লমথাখ্রে।
থৌরমা অসি ইন্দো তিবেতন বোর্দর পুলিস (আই.তি.বি.পি.)না শিণখিবনি অমসুং নুমিৎ হুম্নি চুপ্না চৎথগনি, মসিদা আই.তি.বি.পি. জৱান ১০০ মথক্তা অমসুং সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিং (সি.এ.পি.এফ.শিং)গী পার্সোনেল কয়া অমনা কি.মি. ২০০ হেন্না খোংনা চৎকনি।
ৱাকাথোন মার্চ অসি নুংথিল অমসুং নুমিদাং লেপ্তনা চৎথগনি অমসুং ইন্দিয়া-পাকিস্তান বোর্দরদা লৈবা মফমশিংগী থার দেজর্তকী দ্যুনশিং ফাোদুনসু লানগনি।
মার্চ অসিগী অয়ম্বা শরুক্তা, ত্রেক অদু লানফম অমসুং লানগীদমক্তা মমিং চৎলবা ইন্তরনেস্নেল বাউন্দরীদা লৈ, মসিদা কিশনগর ফোর্ত অসিনা লম্বি অদুদা লৈবা য়াম্না মমিং চৎপা মফম অমনি।
শান্না-খোৎনবগী মন্ত্রী, শ্রী কিরেন রিজিজুসু ফোর্সশিং অদুগা লোইননা ৱাকাথোন অসিগী অহানবা কিলোমিতর খরা খোংনা চৎখি অমসুং হায়খি “ফিত ইন্দিয়া মু্ভমেন্ত অসিবু মীয়ামগী মুভমেন্ত ওইহনবা অমসুং মসিবু লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তা য়ৌহনবা হায়বসি ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী মঙলান্নি। ফোর্সশিং মশামক্তা ফিত ওই অদুবু জাইসলমেরগী বোর্দরশিংদা কি.মি. ২০০ খোংনা চৎপা অসিনা করিগুম্বা মখোয়না ৱাকাথোন ওইনা কি.মি. ২০০ অসিবু থুংনা চৎপা ঙম্লবদি, প্রজা খুদিংমক্না ফিতনেসপু মওং অমা নত্রগা অতোপ্পা অমদা লৌখৎপা য়াগনি হায়না লৈবাক অসিগী প্রজা খুদিংমক্তা পুক্নিং থৌগৎনবগী পান্দম থম্লি।”
এক্তর অমসুং ফিতনেস আইকন, ভিদ্যুত জামৱালনা মখা তারকখি মদুদি “মসি সরকারনা লৌখৎপা য়াম্না ফবা খোংথাং অমনি, অমসুং ফিত ওইবা ইন্দিয়ানা লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তা য়ৌহন্নবগীদমক্তা, অর্বান সেন্তরশিং অমসুং অচৌবা সহরশিংদা ফিতনেসকী তৌরম অসি পাংথোকপনা মপুং ফাহনবা ঙম্লোই অদুবু অপিকপা মফমশিংদা মসিবু পাংথোক্কদবনি। মসিগী থৌরম অসি দেজর্ত্তা শিনবা অসিনা, সরকার অসিনা কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তা মশিগী অনৌবা খোংথাং অসিবু য়ৌহনবদা য়াম্না হকচিন্না লৌই হায়বদু উৎলি। ”
আই.তি.বি.পি.গী মথক্তা, মার্চ অসিদা বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্স (বি.এস.এফ.), সেন্ত্রেল রিজার্ব পুলিস ফোর্স (সি.আর.পি.এফ.), নেস্নেল দিজাস্তর রিলীফ ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.), রেপিদ এক্সন ফোর্স (আর.এ.এফ.), অসাম রিফলস অমসুং নেস্নেল সেক্যুরিতী গার্দ (এন.এস.জি.)গী ওফিসিয়েলশিংগী মীহুৎশুং য়াওখি।
‘ফিত ইন্দিয়া ৱাকাথোন’ অসিনা ভারত্তা ফিত ওইবা অমসুং হকচাং ফবা পুন্সি মহিংগী মতাংদা এৱেয়রনেস লৈহন্নবা পান্দম থম্লি অমসুং ভারত শিনবা থুংনা মীওই করোর ৬.৫গী মথক্তা শরুক য়াখিবা হন্দক্তা লোইশিনখিবা ‘ফিত ইন্দিয়া ফ্রীদম রন’গী হেক মথংদা তৌখিবনি।