যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
২০০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ‘ফিট ইণ্ডিয়া ৱাকাথন’-ৰ পতাকা জোকাৰি শুভাৰম্ভ কৰিলে ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেণ ৰিজিজুয়ে
‘নাগৰিকসকলক ‘ফিটনেছ আন্দোলন’ৰ অংশ হোৱাৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিব ৱাকাথন-য়ে’
31 OCT 2020 5:29PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেণ ৰিজিজু আৰু বলীউদৰ অভিনেতা বিদ্যুত্ জামৱালে আজি ৰাজস্থানৰ জৈছালমেৰত ২০০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ‘ফিট ইণ্ডিয়া ৱাকাথন’-ৰ পতাকা জোকাৰি শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰে।
‘ভাৰত-তিব্বত সীমান্ত আৰক্ষী’(আইটিবিপি)য়ে অনুষ্ঠিত কৰা এই কাৰ্যক্ৰম তিনি ধৰি চলিব আৰু এই কাৰ্যক্ৰমত ‘আইটিবিপি’-ৰ লগতে বিভিন্ন ‘কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষীবাহিনী’(চিএপি)সমূহৰ ১০০ ৰো অধিক বিষয়া আৰু জোৱানে ২০০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ পৰিক্ৰমাত পদব্ৰজে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
‘ৱাকাথন’-ৰ যাত্ৰা ৰাতিয়ে দিনে অব্যাহত থাকিব আৰু অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে ভাৰত-পাকিস্তান সীমান্তৰ থৰ মৰুভূমিৰ মাজেৰেও পৰিক্ৰমা কৰিব।
‘ৱাকাথন’ৰ সৰহ ভাগ যাত্ৰাই বিভিন্ন আক্ৰমণ আৰু যুদ্ধৰ স্মৃতি বহণ কৰা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সীমান্তৰ পথৰেই সম্পন্ন হ’ব। এই যাত্ৰাপথত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে ঐতিহাসিক ‘কিষাণগঞ্জ দুৰ্গ’ও অতিক্ৰম কৰিব।
আৰম্ভণীৰ কেই কিলোমিটাৰ মান পথত ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰিজিজুয়েও খোজ কাঢ়ি গৈ জোৱানসকলক সংগদান কৰিব। শুভাৰম্ভ অনুষ্ঠানত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, “ফিট ইণ্ডিয়া আন্দোলনক গণ আন্দোলনৰ ৰূপ দি সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰান্তে প্ৰান্তে প্ৰসাৰিত কৰাৰ সপোন দেখিছিল আমাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। বাহিনীসমূহৰ সদস্যসকল এনেয়েও সুস্থ-সবল হৈ থাকেই যদিও জৈছালমেৰৰ সীমান্তত ২০০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ পৰিক্ৰমা খোজ কাঢ়ি অতিক্ৰম কৰি তেওঁলোকে দেশৰ প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকক সুস্থ সবল হৈ থাকি ‘ফিট ইণ্ডিয়া আন্দোলন’ক সাৰ্থক ৰূপ দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত অৰিহণা আগবঢ়াবলৈ উত্সাহিত কৰাৰ লক্ষ্য নিৰ্দ্ধাৰণ কৰিছে”।
অনুষ্ঠানত অভিনেতা তথা ‘ফিটনেছ আইকন’ বিদ্যুত্ জামৱালে মন্তব্য কৰি কয় যে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা এয়া এক সুন্দৰ পদক্ষেপ। ফিট ইণ্ডিয়া আন্দোলন দেশৰ প্ৰান্তে প্ৰান্তে প্ৰসাৰিত হোৱা উচিত বুলি মন্তব্য কৰা জামৱালে এই আন্দোলন কেৱল চহৰ-নগৰৰ বৃহত্ কেন্দ্ৰসমূহত এনে ধৰণৰ কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰি সীমিত নাৰাখি দেশৰ প্ৰতিটো অঞ্চললৈকে প্ৰসাৰিত কৰাৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণৰ আহ্বান জনায়।
এই যাত্ৰাত ‘আইটিবিপি’ৰ বিষয়া-জোৱানৰ উপৰি ‘সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী’(বিএছএফ), ‘কেন্দ্ৰীয় সংৰক্ষিত আৰক্ষী বাহিনী’(চিআৰপিএফ), ‘ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ প্ৰশমণ বাহিনী’(এনডিআৰএফ), ‘ৰেপিড একশ্যন ফৰ্চ’(আৰএএফ), ‘আছাম ৰাইফলছ’ আৰু ‘ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰক্ষী বাহিনী’(এনএছএফ) আদিৰ সদস্যসকলেও প্ৰতিনিধিত্ব কৰিব।
‘ফিট ইণ্ডিয়া আন্দোলন’ৰ জৰিয়তে দেশৰ প্ৰতিগৰাকী নাগৰিককে সুস্থ সবল হৈ থকাৰ লগতে এক সুস্থ জীৱনশৈলী অতিবাহিত কৰাৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰাৰ লক্ষ্য গ্ৰহণ কৰা হৈছে। অলপতে সামৰণি পৰা ‘ফিট ইণ্ডিয়া ফ্ৰীডম ৰান’ কাৰ্যসূচীত সমগ্ৰ দেশৰ ৬.৫ কোটি লোকে অংশগ্ৰহণ কৰা কথাই এই আন্দোলনে ইতিমধ্যে লাভ কৰা প্ৰসাৰতাকে প্ৰতীয়মান কৰিছে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju flags off 200-km long ‘Fit India Walkathon’ ,
Says Walkathon by the forces will motivate the citizens to become part of the Fitness Movement
31 OCT 2020 5:29PM by PIB Delhi
On the occasion of National Unity Day (the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel), Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju, along with Bollywood actor Vidyut Jammwal flagged off 200-km long ‘Fit India Walkathon’ on October 31 at Jaisalmer, Rajasthan.
The event has been organised by Indo Tibetan Border Police (ITBP) and will go on for 3 days in which over 100 ITBP jawans and personnel of various central armed police forces (CAPFs) are walking for over 200-km.
The walkathon march will continue day and night and will also pass through the dunes of the Thar desert in the area located along the India-Pakistan border.
For most of the part during the march, the track runs along the International Boundary known for many battles and war , with Kishangarh Fort being a prominent location en-route.
Sports Minister Shri Kiren Rijiju also walked the first few kilometres of the walkathon along with the forces and said "It is the vision of our Prime Minister to make the Fit India Movement into a people's movement and take it to every corner of the country. The forces themselves are fit but by walking 200km on the borders of Jaisalmer they aim to motivate every citizen of the country that if they can cover 200km as a walkathon, every citizen can take up fitness in one form or the other."
Actor and fitness Icon Vidyut Jammwal further added "this is a great initiative that the government is taking, and for Fit India to reach every nook and corner of the country, it is not enough to have fitness events only in urban centres or in big towns but actually take it to every small place. With this event being organised in the desert, it goes to show that the government is serious about taking this initiative to every nook and corner."
Apart from ITBP, the march also has the representation of officials of Border Security Force (BSF), Central Reserve Police Force (CRPF), National Disaster Relief Force (NDRF), Rapid Action Force (RAF), Assam Rifles and National Security Guard (NSF).
‘Fit India Walkathon’ aims to create awareness about fit and healthy lifestyle in India and comes on the heels of recently concluded ‘Fit India Freedom Run’ that saw the participation of over 6.5 crore people across India.