Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Secretary reviews the status of and public health response measures to COVID-19 in West Bengal, Delhi and Kerala
States/UT advised to gear up “testing, tracking & treatment’ strategy during the festival season
Additional thrust to be given to public awareness as well as enforcement of COVID Appropriate Behaviours
29 OCT 2020 4:55PM by PIB Delhi
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary reviewed the status of COVID in the States/UT of West Bengal, Kerala and Delhi and their public health response measures in a meeting held through Video Conferencing today, in the presence of Dr V K Paul, Member (Health), NITI Aayog, and Dr Balram Bhargava, DG, ICMR. Health Secretaries from the States/UT, NHM MD, DGHS and other senior health officials participated virtually. Concerns regarding rising cases in these States/UT were highlighted in the meeting.
Delhi has 29,378 active cases as of today with a Fatality Rate of 1.76% and a positivity rate of 7.9%. 5,673 new cases were recorded in the last 24 hours. There has been nearly 46% increase in the new cases over the past four weeks, and the positivity rate over the past four weeks has escalated by nearly 9%. The rising cases were attributed by the Delhi team to social gatherings during the festivities, the deteriorating air quality, increasing incidences of respiratory disorders, and clusters of positive cases at work places. The fatigue among frontline workers was also discussed.
The UT was advised to aggressively ramp up testing, increase RT-PCR tests, focus on contact tracing and effectively enforce isolation of the traced contacts within the first 72 hours. It was advised to focus on containment zones, and strict perimeter control to be implemented as per MHA guidelines. The health authorities were advised to give additional thrust to IEC practices and proactively promote wearing of mask and other COVID appropriate behaviours.
West Bengal has 37,111 active cases as of today. The Case Fatality Rate of the State stands at 1.84% and the positivity rate is 8.3%. The State has registered 3,924 new cases in the last 24 hours. The average daily cases have recorded 23% increase over last four weeks. There is 1% increase in the positivity rate over the last four weeks. Darjeeling, Nadia, Medinipur West, Jalpaiguri, Hooghly are the top districts showing increasing trend in cases. Whereas, Murshidabad, Nadia, Coochbehar, Kolkata and Darjeeling have registered increase in the weekly deaths last week. The tests per million population (TPM) stand at 41,261 whereas the national TPM is 77,220.
The State was advised to strictly follow the ‘test-track-treat’ strategy. West Bengal health authorities were advised not to compromise on testing and keep the level of daily tests at a higher level with greater proportion of RT-PCR tests. It was advised to ensure proper Standard of Care and early identification as well as early hospitalisation of cases. It was also suggested to regularly monitor the symptom development and hospitalization trend amongst the home isolated patients. The State was advised to focus on rapid contact tracing, and quick isolation of the traced contacts to be effectively enforced.
The cases in Kerala are showing a rising trend. Total active cases are 93,369 as on date. The average daily cases have recorded 11% increase over the last four weeks. The number of new cases in last 14 days is 98,778. In the last 24 hours, Kerala has registered the maximum number of new cases with 8,790 cases. Thrissur, Alappuzha, Kottayam, Pathanamthitta, Malappuram are the top districts showing increasing trend in COVID cases. The State has been demonstrated better results in terms of COVID fatality. The fatality rate of State stands at 0.34%, although there has been increase in the weekly deaths in Thrissur (133%), Kollam (75%), Alappuzha (31%), Ernakulam (30%), and Kannur (15%).
Tests per million of the population are 66,755 and the positivity rate is at a significantly high level of 16.5%. The positivity rate has registered 41% increase over the last four weeks.
It was mentioned that the increase in the new cases due to festivities is a grave concern. The State has been suggested to ramp up IEC practices and promote mask wearing with more rigour. While Kerala has been monitoring contact tracing activities across borders with neighbouring districts and States, certain districts with very high positivity rates, like Malappuram, need to enforce better management.
The States/UTs were also advised to ensure enforcement of precautionary measures like maintaining social distancing, sanitization, wearing of masks, etc.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেলগী সেক্রেতরীনা ৱেস্ত বেঙ্গল, দিল্লী অমসুং কেরেলাদা কোবিদ-১৯গী ফীভম অমসুং পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্সকী লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং য়েংশিনখ্রে
হরাও কুমহৈগী পন্থা অসিগী মনুংদা “তেস্তিং, ত্রেকিং অমসুং ত্রীৎমেন্ত”গী লালোং কনখৎনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.দা খঙহনখ্রে
পব্লিক এৱের্নেস পীনবা লোয়ননা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎশিং ঙাক্না চৎনবা অহেনবা খোঙথাং লৌখৎপা তাই
29 OCT 2020 4:55PM by PIB Imphal
ৱেস্ত বেঙ্গল, কেরেলা অমসুং দিল্লী রাজ্যশিং/য়ু.তি. অসিদা কোবিদকী ওইরিবা ফীভম অমসুং মখোয়না পব্লিক হেল্থ রেস্পোন্সকী লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং ঙসি মীফম অমা পাঙথোক্তুনা কেন্দ্রগী হকশেলগী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন্না ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা নিতি আয়োগকী মেম্বর (হকশেল) দা. ভি.কে. পোল অমসুং আই.সি.এম.আর.গী দি.জি. দা. বলরাম ভর্গবা য়াওনা য়েংশিনখ্রে, রাজ্যশিং/য়ু.তি.গী হকশেলগী সেক্রেতরীশিং, এন.ঐচ.এম. এম.দি., দি.জি.ঐচ.এস. অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা হকশেলগী ওফিসিএলশিংনা ভর্চ্যুএল ওইনা শরুক য়াখি। মীফম অসিদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেসশিং ৱাংখৎলকপগী মতাংদা নুংনাংবা ফোঙদোকখি।
দিল্লীদা ঙসি ফাওবদা এক্তিব কেস ২৯,৩৭৯ লৈবগা লোয়ননা ফেতেলিতী রেৎ ১.৭৬% ওই অমসুং পোজিতিবিতী রেৎনা ৭.৯%নি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৫,৬৭৩ রেকোর্দ তৌখি। হৌখিবা চয়োল মরি অসিদা অনৌবা কেসশিংদা ৪৬%গী ময়াদা হেনগৎলে, অমসুং পোজিতিবিতী রেৎ অসি চয়োল মরি অসিদা ৯%গী ময়াদা হাইগৎলকখি। দিল্লীগী তিমনা ফোঙদোরকপগী মতুং ইন্না কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি কুমহৈগী মতমদা মীয়াম তিনবশিং, নুংশিৎকী ক্বালিতী ফৎচিল্লক্তবা, রেস্পিরেতরী দিসোর্দরশিং থোকপা হেল্লকপা অমসুং থবক মফমশিংদা ক্লস্তর ওইনা পোজিতিব কেসশিং থেংনবা অসিনা থোকহল্লি। ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মরক্তা হেংনরিবা অৱাবা অদুসু খন্নখি।
য়ু.তি. অসিদা তেস্ত তৌবা অকনবা মওংদা হেনগৎনবা, আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিং হেনগৎহন্নবা, কন্তেক্ত ত্রেসিংদা মীৎয়েং চংনবা অমসুং অহানবা পুং ৭২গী মনুংদা ত্রেস তৌরবা কন্তেক্তশিং আইসোলেসন মপুং ফানা তৌনবা খঙহনখি। কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা মীৎয়েং চংবা অমসুং এম.ঐ.এ.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না অকনবা পেরিমিতর কন্ত্রোল ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পাউতাক পীখি। হেল্থ ওথোরিতীশিংনা আই.ই.সি.গী খোঙথাংশিংদা অহেনবা মীৎয়েং চংবা অমসুং মাস্ক উপ্পা অমসুং অতোপ্পা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎশিং ঙাক্না চৎনবা হোৎনগনি হায়না খঙহনখি।
ঙসি ফাওবদা ৱেস্ত বেঙ্গলগী এক্তিব কেস ৩৭,১১১ শুখ্রে। রাজ্য অসিগী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ১.৮৪%নি অমসুং পোজিতিবিতী রেৎনা ৮.৩%নি। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৩,৯২৪ রেজিস্তর তৌখি। হৌখিবা চয়োল মরি অসিদা নোংমদা থেংনবা কেসশিংগী চাংচৎ অসি ২৩% হেনগৎপগী রেকোর্দ তৌখি। হৌখিবা চয়োল মরি অসিদা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ১% হেনগৎলে। দার্জীলিং, নাদিয়া, মেদিনিপুর ৱেস্ত, জলপাইগুরি, হুগ্লী অসিনা কেসশিং হেনগৎলক্লিবা মকোক থংবা জিলাশিং ওইরি। অমরোমদা মুর্শিদবাদ, নাদিয়া, কোচবেহর, কোলকতা অমসুং দার্জীলিংদা হৌখিবা চয়োলদা চয়োলগী ওইনা লৈখিদবগী মশিং হেনগৎপগী রেজিস্তর তৌরকখি। তেস্ত পর মিলিয়ন পোপুলেসন (তি.পি.এম.) ৪১,২৬১দা লৈরি অমরোমদা লৈবাক অসিগী তি.পি.এম.না ৭৭,২২০ ওইরি।
রাজ্য অসিদা ‘তেস্ত-ত্রেক-ত্রীৎ’কী লালোং চেকশিন্না ঙাক্না চৎনবা খঙহনখি। তেস্ত তৌবদা লাইথোক্তবা অমসুং আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিং মশিং য়াম্না তৌবগা লোয়ননা নোংমগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি ৱাংহন্নবা ৱেস্ত বেঙ্গল হেল্থ ওথোরিতীশিংদা খঙহনখি। মপুং ফাবা স্তেন্দর্দ ওফ কিয়র পীনবা অমসুং কেসশিং ঙন্না খঙদোক্নবা লোয়ননা ঙন্না হোস্পিতেলাইজেসন তৌনবা খঙহনখি। হোম ইসোলেসন তৌদুনা থম্লিবা মীওইশিংগী চাং নায়না লাইওং উৎলকপরা য়েংশিনবা অমসুং হোস্পিতেলাইজেসন তৌনবগী খোঙথাং লৌখৎনবসু পাউতাক পীখি। রাজ্য অসিনা রেপিদ কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবদা অমসুং ত্রেস তৌরবা কন্তেক্তশিং অথুবদা আইসোলেসন তৌবা অসি মপুং ফানা চত্থনবা মীৎয়েং ফংনবসু খঙহনখি। বা মুং ফানা চত্িং তৌবদা অমসুং ত্রেস ত
কেরেলাদা কেসশিং হেনগৎলকপা উবা ফংলি। ঙসি ফাওবদা অপুনবা এক্তিব কেস ৯৩,৩৬৯ লৈরি। হৌখিবা চয়োল মরি অসিদা নোংমদা থেংনবা কেসশিং অসিগী চাংচৎতা ১১% হেনগৎপগী রেকোর্দ তৌখি। হৌখিবা নুমিৎ ১৪ অসিদা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিংগী মশিং অসি ৯৮,৭৭৮নি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেরেলাদা ৮,৯৭০ কেস রেজিস্তর তৌদুনা অনৌবা কেসকী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি। ত্রিসুর, অলাপুলা, কোত্তয়ম, পথানমথিত্তা, মলাপুরম অসি কোবিদ কেসশিংগী মশিং হেনগৎলক্লিবা মকোক থংবা জিলাশিং ওইরি। কোবিদতগী লৈখিদবগী ওইনদি রাজ্য অসিনা মপুং ফানা লাকশিনবগী ফল উবা ফংলি। ত্রিসুর (১৩৩%), কোলম (৭৫%), অলাপুলা (৩১%), ইর্নাকুলম (৩০%) অমসুং কন্নুর (১৫%)দা চয়োলগী ওইনা লৈখিদবা হেনগৎলবসু রাজ্য অসিগী ফেতেলিতী রেৎ অসি ০.৩৪% ওইরি।
পোপুলেসনগী তেস্ত পর মিলিয়ন অসি ৬৬,৭৫৫নি অমসুং পোজিতিবিতী রেৎ অসি ১৬.৫% ওইদুনা য়াম্না ৱাংলি। হৌখিবা চয়োল মরি অসিদা পোজিতিবিতী রেৎ ৪১% হেনগৎপগী রেজিস্তর তৌখি।
হরাও-কমহৈনা মরম ওইদুনা অনৌবা কেসশিং হেনগৎলক্লিবা অসি য়াম্না নুংনাংনীংঙাই ওই হায়না ফোঙদোকখি। রাজ্য অসিদা আই.ই.সি.গী খোঙথাংশিং হেনগৎনবা অমসুং হেন্না চেকশিল থৌরাংগা লোয়ননা মাস্ক উনবা খঙহন্নবা পাউতাক পীখি। অমরোমদা কেরেলানা য়ুম্লোনরিবা জিলাশিং অমসুং রাজ্যগী ঙমখৈশিংদা কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবগী থবক থৌরমশিং য়েংশিল্লি, মলাপুরমগুম্বা পোজিতিবিঈ রেৎ য়াম্না ৱাংবা জিলা খরদা অহেনবা মেনেজমেন্ত লৌখৎপা মথৌ তারি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না থম্বা, সেনিতাইজেসন তৌবা, মাস্কশিং উপ্পা অসিগুম্বা চেকশিন থৌরাংগী পাম্বৈশিং অসি লৌখৎনবা খংহনখ্রে।