Ministry of Earth Sciences
Depression over northwest Bay of Bengal off West Bengal – Bangladesh coasts
It is very likely to move north-northeastwards and cross West Bengal & adjoining Bangladesh coasts between Sagar Islands (West Bengal) & Khepupara (Bangladesh) over Sundarbans around noon of today
Extremely heavy falls (more than 200 mm / Day) at isolated places very likely over Tripura, heavy to very heavy falls at a few places Nagaland, Manipur, Mizoram, south Assam & Meghalaya
Sea condition will be rough to very rough; Fishermen are advised not to venture into North Bay of Bengal and along & off West Bengal-Bangladesh coasts
23 OCT 2020 1:10PM by PIB Delhi
According to the Regional Specialized Meteorological Centre/Cyclone Warning Centre of the India Meteorological Department (IMD):
The Depression over northwest Bay of Bengal off Odisha coast moved north-northeastwards with a speed of 24 kmph during past 6 hours and lay centred at 0830 hrs IST of today, the 23rd October, 2020 near latitude 21.3°N and longitude 88.4°E over Northwest Bay of Bengal off West Bengal – Bangladesh coasts, about 50 km southeast of Sagar Islands (West Bengal) and 200 km west-southwest of Khepupara (Bangladesh).
It is very likely to move north-northeastwards and cross West Bengal & adjoining Bangladesh coasts between Sagar Islands (West Bengal) & Khepupara (Bangladesh) over Sundarbans around noon of today, the 23rd October.
Forecast track and intensity are given in the following table:
Date/Time(IST)
Position (Lat. 0N/ long. 0E) Maximum sustained surface wind speed (Kmph) Category of cyclonic disturbance
23.10.20/0830 21.3/88.4 45-55 gusting to 65
Depression
23.10.20/1730 22.3/89.1 35-45 gusting to 55
Depression
24.10.20/0530 23.5/89.8 25-35 gusting to 45
Well Marked Low
Warnings:
(i) Rainfall warning (for north-eastern States)
• 23rd October 2020: Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls (115.6-204.4 mm/day) at a few places and extremely heavy falls (>200 mm / Day) at isolated places very likely over Tripura, heavy to very heavy falls at a few places Nagaland, Manipur, Mizoram, south Assam & Meghalaya. Light to moderate rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places likely over remaining districts of Assam.
• 24th October 2020: Light to moderate rainfall at many places with Isolated heavy falls likely over Assam , Meghalaya, Nagaland, Manipur, Mizoram & Tripura
(ii) Wind warning
• Squally winds speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph would occur over North Bay of Bengal during next 24 hours.
• Squally wind speed reaching 40-50 kmph gusting to 60 Kmph also very likely off north Odisha coast during next 12 hours and 45-55 kmph gusting to 65 kmph along & off West Bengal-Bangladesh coasts during next 24 hours.
(iii) Sea condition
• Sea condition will be rough to very rough over North Bay of Bengal and adjoining Central Bay of Bengal during next 24 hours.
• Sea condition will be rough to very rough along & off north Odisha-West Bengal-Bangladesh coasts during next 24 hours.
(iv) Fishermen Warning
Fishermen are advised not to venture into North Bay of Bengal and along & off West Bengal-Bangladesh coasts during next 24 hours and off Odisha coast during next 12 hours.
(v) Impact expected over south Assam, east Meghalaya, Nagaland, Manipur, Mizoram & Tripura on 23rd October, 2020:
• Localized Flooding of roads, water logging in low lying areas and closure of underpasses mainly in urban areas of the above region.
• Possibility of Landslides in hilly areas of Northeastern states.
• Occasional reduction in visibility due to heavy rainfall.
• Disruption of traffic in cities.
• Minor damage to kutcha roads.
• Possibilities of damage to vulnerable structure.
• Damage to horticulture and standing crops in some areas due to inundation and squally winds.
• It may lead to riverine flooding in some river catchments (for riverine flooding. Kindly visit website of Central Water Commission (http://www.cwc.gov.in/))
-For specific district wise impact kindly visit IMD’s sate level meteorological center websites (https://mausam.imd.gov.in/imd_latest/contents/departmentalweb.php) and national website (https://mausam.imd.gov.in/).
(vi) Action Suggested:
• Attempt to protect Wildlife, Flora, Fauna, Sanctuaries in Sundarbans.
• Check for traffic congestion on your route before leaving for your destination.
• Follow any traffic advisories that are issued in this regard.
• Avoid going to areas that face water logging problem and squally winds.
• Avoid staying in vulnerable structure
Forecast:
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory
and DAMINI APP for Lightning Warning & visit state MC/RMC website for district wise warning.

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান্দগী চত্থোকখিবা কৌব্রুথংবা বে ওফ বেঙ্গল মপাদা দিপ্রেসন লৈরি
মসি অৱাং-চীংখৈ পাংনা চৎখিদুনা ঙসি নুমিৎয়ুংবদা সাগর ইথৎ (ৱেস্ত বেঙ্গল) অমসুং খেপুবরা (বঙ্গলাদেশ) মরক্তা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং থংনবা বঙ্গলাদেশ লান্থোকখিবা য়াই
শাথিনা অকনবা নোং (নোংমদা এম.এম. ২০০ হেনবা) ত্রিপুরাগী মফম খরদা, অকনবদগী য়াম্না কনবা নোং নগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম, খা অসাম অমসুং মেঘালয়াগী মফম খরদা চুরবা য়াই
সমুদ্রগী ফীভম অকনবদগী য়াম্না কনবা ইপোম লৈগনি; ঙামীশিং অৱাং বে ওফ বেঙ্গল অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান পরিং অমদি চত্থোকখিবা মফমশিংদা চত্থোক্তনবা পাউতাক পীরি
23 OCT 2020 1:10PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)কী নেসনেল ৱেদর ফোর্কাস্তিং সেন্তর/রিজনেল মেতিওরোলোজিকেল সেন্তর, নই দিল্লীগী মতুং ইন্না:
ওরিসাগী সমুদ্র খোঙবান্দগী চত্থোরক্লগা কৌব্রুথংবা বে ওফ বেঙ্গল মপাদা লৈরিবা দিপ্রেসন অসি হৌখিবা পুং ৬গী মনুংসিদা পুংদা কি:মি: ২৪গী খোঙজেলদা অৱাং-চীংখৈ পাংনা চৎখিদুনা ঙসি ওক্তোবর ২৩, ২০২০গী আই.এস.তি. ০৮৩০ তাবা মতমদা লেতিচুদ ২১.৩এন. অমদি লোঙ্গিচুদ ৮৮.৪ই. মনাক্তা সাগর ইথত্তগী (ৱেস্ত বেঙ্গল) মৈরম পাংনা কি:মি: ৫০ অমদি খেপুপরাদগী (বঙ্গলাদেশ) খা-সনথোং পাংনা কি:মি: ২০০ চত্থোক্লগা লৈবা ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান্দগী চত্থোক্লগা লৈবা কৌব্রু পাংবা বে ওফ বেঙ্গল মপাদা ময়ায় লৌদুনা লৈখ্রে‍।
মসি ঙসি ওক্তোবর ২৩গী নুমিৎ য়ুংবা মতমদা অৱাং-চীংখৈ পাংনা চৎখিদুনা ঙসি নুমিৎয়ুংবদা সাগর ইথৎ (ৱেস্ত বেঙ্গল) অমসুং খেপুবরা (বঙ্গলাদেশ) মরক্তা সুন্দরবন মপাদা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং থংনবা বঙ্গলাদেশ লান্থোকখিবা য়াই‍।
মাঙজৌননা তাকপা পরিং অমসুং কনবগী চাং মখাগী তেবল অসিদা পীরি:
তাং/মতম (আই.এস.তি.)
মফম (লেতিচুদ এন./লোঙ্গিচুদ ই.)
খ্বাইদগী কনবা কংফালগী নুংশিৎকী খোঙজেল (পুংদা কি:মি:)
সাইক্লোনিক দিস্তরবেন্সকী মখল
২৩.১০.২০/০৮৩০
২১.৩/৮৮.৪
৪৫-৫৫ শাহুম্না ৬৫
দিপ্রেসন
২৩.১০.২০/১৭৩০
২২.৩/৮৯.১
৩৫-৪৫ শাহুম্না ৫৫
দিপ্রেসন
২৪.১০.২০/০৫৩০
২৩.৫/৮৯.৮
২৫-৩৫ শাহুম্না ৪৫
ময়েক লারবা অনেমবা প্রেসর
চেকশিনৱা:
(১) নোংজুগী চেকশিনৱা (অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী)
ওক্তোবর ২৩, ২০২০: ত্রিপুরাগী মফম অয়ামবদা অপাবদগী ময়ায় ওইরপ তৌবা নোংগা লোয়ননা মফম খরদা অকনবদগী য়াম্না কনবা নোং (নোংমদা এম.এম. ১১৫.৬-২০৪.৪) অমদি মচি মচিদা শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা এম.এম. ২০০দগী হেন্না) চুরবা য়াই, অকনবদগী য়াম্না কনবা নোং নগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম, খা অসাম অমসুং মেঘালয়াগী মফম খরদা চুরবা য়াই‍। অসামগী লেমহৌরিবা দিস্ত্রিক্তশিংগী মফম অয়ামবদা অপাবদগী ময়ায় ওইরপ তৌবা অমদি মচি মচিদা অকনবা নোং চুরবা য়াই‍।
ওক্তোবর ২৪, ২০২০: অসম, মেঘালয়া, নগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম অমসুং ত্রিপুরাগী মফম অয়ামবদা অপাবদগী ময়ায় ওইরপ তৌবা নোংগা লোয়ননা মচি মচিদা অকনবা নোং চুরবা য়াই‍।
(২) নুংশিৎকী চেকশিনৱা
মখোল লাঙবা পুংদা কি:মি: ৪৫-৫৫গী খোঙজেল লৈবা অমদি পুংদা কি:মি: ৬৫গী শাহুম য়াওবা নুংশিৎ লাক্কদৌরিবা পুং ২৪সিগী মনুংদা অৱাং বে ওফ বেঙ্গল মপাদা শিৎকনি‍।
মখোল লাঙবা পুংদা কি:মি: ৪০-৫০গী খোঙজেল লৈবা অমদি পুংদা কি:মি: ৬০গী শাহুম য়াওবা নুংশিৎ লাক্কদৌরিবা পুং ১২গী মনুংদা অৱাং ওরিসা সমুদ্র খোঙবান্দগী চত্থোকখিবা মফমশিংদা অমদি পুংদা কি:মি: ৪৫-৫৫গী খোঙজেল লৈবা অমদি পুংদা কি:মি: ৬৫গী শাহুম য়াওবা নুংশিৎ লাক্কদৌরিবা পুং ২৪গী মনুংদা ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান অমদি চত্থোকখিবা মফমশিংদা শিৎলবা য়াই‍।
(৩) সমুদ্রগী ফীভম
সমুদ্রগী ফীভম লাক্কদৌরিবা পুং ২৪গী মনুংদা অৱাং বে ওফ বেঙ্গল অমসুং থংনবা বে ওফ বেঙ্গল ময়ায় মপাদা অকনবদগী য়াম্না কনবা ইপোম লৈগনি‍।
সমুদ্রগী ফীভম লাক্কদৌরিবা পুং ২৪সিদা অৱাং ওরিসা-ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান পরিং অমসুং চত্থোকখিবা মফমশিংদা অকনবদগী য়াম্না কনবা ইপোম লৈগনি‍।
(৪) ঙামীশিংগী চেকশিনৱা
ঙামীশিং অৱাং বে ওফ বেঙ্গল অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল-বঙ্গলাদেশ সমুদ্র খোঙবান পরিং অমদি চত্থোকখিবা মফমশিংদা লাক্কদৌরিবা পুং ২৪গী মনুংদা অমদি ওরিসাগী সমুদ্র খোঙবান্দগী চত্থোকখিবা মফমদা লাক্কদৌরিবা পুং ১২গী মনুংদা চত্থোক্তনবা পাউতাক পীরি‍।
(৫) খা অসাম, নোংপোক মেঘালয়া, নগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম অমসুং ত্রিপুরাদা ওক্তোবর ২৩, ২০২০দা থেংনরকপা য়াবা চৈথেংশিং:
মফম মফমদা লম্বী থুমজিনবা, অনেমবা মফমশিংদা ঈশিং তুংশিনবা অমদি মরুওইনা মথক থংবা মফমশিংগী ময়োল্লমশিংদা লম্বী লান্থোকফম লৈনুংহুৎ থিংজিনবানচিংবা থোক্কনি‍।
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী চীংগী মফমশিংদা লৈবাক নিংখায়বা থোকপা য়াই‍।
নোং কন্না চুবনা মরক মরক্তা উবগী চাং হন্থবা য়াই‍।
ময়োল্লমশিংদা লমবীদা অপনবা থোকপা য়াই‍।
কতচা লম্বীশিং খরা শোকপা য়াই‍।
খুদোংথিনিংঙাই ওইবা স্ত্রকচরশিংদা অমাং অতা থোকপা য়াই‍।
মফম খরদা ঈশিং থুমজিনবা অমদি মখোল লাঙবা নুংশিৎনা মরম ওইরগা হোর্তিকলচর অমসুং হৌরিবা মহৈ মরোংশিংদা অমাঙ অতা থোকপা য়াই‍।
ফীভমসিনা তুরেলগী কেচমেন্তশিংদা তুরেল মচাশিং ঈশিং চাউবা থোকপা য়াই‍। (তুরেল মচা ঈশিং থুমজিনবগীদমক্তা সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগী ৱেবসাইত (http://www.cwc.gov.in/) দা চঙবিয়ু‍।)
-দিস্ত্রিক্তশিংগী অকক্নবা চৈথেংশিংগীদমক আই.এম.দি.গী স্তেত লেভেল মেতিওরোলোজিকেল সেন্তরগী ৱেবসাইত (https://mausam.imd.gov.in/imd_latest/contents/departmentalweb.php) অমসুং নেসনেল ৱেবসাইত (https://mausam.imd.gov.in/)দা চঙবিয়ু‍।
(৬) তৌবা য়াবা থবকশিং:
সুন্দরবনদা লৈবা লম্লক্কী শা-উচেকশিং, ফ্লোরা, ফোনা, সেংচুএরীশিং ঙাকথোক্নবা থৌরাং‍।
অদোমগী পন্থুংগীদমক খোঙশান্দ্রিঙৈদা ত্রাফিক চিনবা হান্না য়েংউ‍।
হীরম অসিগী মতাঙদা থোকপা ত্রাফিক্কী পাউতাকশিং ইনবা‍।
ঈশিং তুংশিনবা অমদি মখোল লাঙবা নুংশিৎ শিৎপা মফমদা চত্তবা‍।
খুদোংথিনিংঙাই ওইবা স্ত্রকচরশিংদা লৈতবা‍।
ফোরকাস্ত:
চান্বিদুনা দাউনলোদ তৌবিয়ু অকক্নবা মফমগী মাঙজৌনবা ৱা অমদি চেকশিনৱাগীদমক মৌসম এপ, এগ্রোমেত পাউতাকশিংগীদমক মেঘদুথ এপ অমসুং নোংথাং কুপ্পগী চেকশিনৱাগীদমক দামিনি এপ অমদি দিস্ত্রক্তশিংগী চেকশিনৱাগীদমক স্তেত এম.সি./আর.এম.সি. ৱেবসাইত্তা চঙবিয়ু‍।