Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
MSP operation during Kharif Marketing Season 2020-21
Paddy procurement in current season exceeds by 22.43% than in the previous season
States/UTs making arrangements for commencement of procurement from the date as decided by them in respect of Kharif Pulses and Oilseeds
20 OCT 2020 4:18PM by PIB Delhi
Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at its MSP from farmers as per its existing MSP Schemes, as was done in previous seasons.
Paddy procurement for Kharif 2020-21 is progressing at a fast pace in the procuring States/UTs ofPunjab, Haryana, UP, TN, Uttarakhand, Chandigarh, J&K and Kerala with purchase of over 98.19 Lac MT of paddy upto 19.10.2020 from 8.54 lac farmers valuing Rs 18539.86 crore at MSP rate of Rs 18880 per MT. Paddy Procurement during corresponding period of KMS 2019-20 was 80.20 LMT.Therefore procurement in current season exceeds by 22.43% than the previous season.
Further, based on the proposal from the States, approval was accorded for procurement of 42.46 LMT of Pulse and Oilseeds of Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana, Uttar Pradesh, Odisha, Rajasthan and Andhra Pradesh under Price Support Scheme(PSS). Further, sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the States of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. For other States/UTs, approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under PSS so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 19.10.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 806.11 MT of Moong and Urad having MSP value of Rs. 5.80 Crores benefitting 779 farmers in Tamil Nadu, Maharashtra and Haryana. Similarly, 5089 MT of copra (the perennial crop) having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu. In respect of Copra and Urad, rates are ruling above MSP in most of the major producing States. The respective State/UTs Governments are making necessary arrangements for commencement of procurement from the date as decided by the respective States based on the arrivals in respect of Kharif Pulses and Oilseeds.
Cotton procurement operations under MSP are going on smoothly in Northern States viz. Punjab, Haryana, Rajasthan. Till 19.10.2020, a quantity of 200512 cotton bales valuing Rs.56590.51 lakh has been procured from 40196 farmers.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
খরিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা পাঙথোকপা এম.এস.পি.গী থবক-থৌরমশিং
হন্দক্কী কুমগী ফৌ লৈবগী চাং অসিনা মমাংগী কুমদগী ২২.৪৩% হেল্লি
খরিফকী হৱাই অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিংগী ওইনদি মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা লেপচবা তারিক্তগী হৌদুনা মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা লৌখৎপা হৌখ্রে
20 OCT 2020 4:18PM by PIB Imphal
সরকারনা মমাংগী চহিদা পাঙথোকখিবগুম হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মখাদা লৌউবশিংদগী খরিফ ২০২০-২১গী মহৈ-মরোং লৈশিনবগী থবক লেপ্তনা চত্থরি।
খরিফ ২০২০-২১গী ওইনা পঞ্জাব, হরয়ানা, উত্তর প্রদেশ, তমিল নাদু, উত্তরাখন্দ, চান্দিগর, জম্মু অমসুং কশ্মির অমসুং কেরলাগী লৌমী লাখ ৮.৫৪দগী ১৯/১০/২০২০ ফাওবগী মনুংদা ফৌগী এম.এম.তি. ৯৮.১৯ অসি এম.তি. অমদা লুপা ১৮৮৮০গী মমলদা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১৮৫৩৯.৮৬কী ফৌ লৈশিনবা ঙমদুনা থৌওং অসি লেপ্তনা অমসুং নীংথিনা চত্থরি। মসিগী মান্নবা মতমদা ইং ২০১৯-২০দা লৈখিবা ফৌ অসি এল.এম.তি. ৮০.২০ ওইখি। মরম অদুনা হন্দক্কী কুমগী ফৌ লৈবগী চাং অসিনা মমাংগী কুমদগী ২২.৪৩% হেল্লি
মখা তানা, রাজ্যশিংদগী লাকপা প্রপোজেলদা য়ুম্ফম ওইরগা প্রাইজ সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)গী মখাদা খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০গী তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগীদমক হৱাই অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিংগী এল.এম.তি. ৪২.৪৬ লৈশিনবগী অয়াবা পীখি। মখা তানা, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলা রাজ্যশিং অসিগীদমক য়ুবী অকংবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং)গী এল.এম.তি ১.২৩ লৈশিন্নবা সেঙ্কসন তৌবগী অয়াবসু পীখি। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা পি.এস.এস.গী মখাদা হৱাইশিং, থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং অমসুং য়ুবী অকংবা লৈশিন্নবগী প্রপোজেলশিং লাক্লবা মতমদা অয়াবা পীগনি মরমদি করিগুম্বা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনবা প্রোক্যুরিং এজেন্সীশিং অসিগী খুত্থাংদা নোতিফাইদ তৌখিবা হর্বেসতিং পেরদ অসিগী মনুংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হন্থখ্রবদি হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা ২০২০-২১দা নোতিফাইদ তৌখিবা এম.এস.পি.দা হায়রিবা মহৈ মরোংশিং অসিগী এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী লৈশিনবা য়াগনি।
মখা তাবা ওইনা ১৯/১০/২০২০ ফাওবগী মনুংদা সরকারনা মখোয়গী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদগী এম.এস.পি.গী শেনফম লুপা করোর ৫.৪০গী মুং অমসুং উরদ এম.তি. ৮০৬.১১ লৈশিন্দুনা তমিল নাদু, মহারাস্ত্রা অমসুং হরয়ানাগী লৌমী ৭৭৯দা কান্নবা ফংহনখ্রে। মসিগা মান্নবা ওইনা এম.এস.পি.গী শেনফম লুপা করোর ৫২.৪০গী য়ুবী অকঙবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং) এম.তি. ৫০৮৯ লৈশিন্দুনা করনাতকা অমসুং তমিল নাদুগী লৌউবা ৩৯৬১দা কান্নবা ফংহনখ্রে। য়ুবী অকঙবা অমসুং উরদকী ওইনদি মসিবু য়াম্না পুথোকপা রাজ্যশিংদদি মসিগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হেন্দুনা চৎলি। খারিফকী হৱাইশিং অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং ফংবগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা লেপচবা তারিক্তগী হৌদুনা মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা মথৌ তাবা থৌরাংশিং লৌখৎপা হৌখ্রে।
এম.এস.পি.গী মখাদা লশিং লৈশিনবগী থবকশিং অসি অৱাংথংবা রাজ্যশিং, মিং ওইনা পল্লবদা পঞ্জাব, হরিয়ানা, রাজস্থান্দা লেপ্তনা অমসুং নীংথিজনা চত্থরি। থৌওং অসিগী ওইনা ১৯/১০/২০২০ ফাওবগী মনুংদা লুপা লাখ ৫৬৫৯০.৫১গী শেনফমগী লশিং বেল ২০০৫১২ লৈদুনা লৌমী ৪০১৯৬তা কান্নবা ফংহনখ্রে।