Ministry of Finance
Tamil Nadu goes for Option-1, gets permission to borrow an additional amount of Rs 9,627 crore
21 States now allowed to mobilize Rs.78,452 crore in addition to Rs 1.1 lakh crore to meet the shortfall arising out of GST implementation
14 OCT 2020 4:49PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance, has today granted permission to Tamil Nadu to raise an additional amount of Rs.9,627 crore through open market borrowings. The permission was issued after the State formally communicated its acceptance for Option-1 to meet the shortfall arising out of GST implementation. 21 States and 2 Union Territories, Delhi and Jammu & Kashmir, have so far requested Option-1.
Yesterday, the Department of Expenditure had issued permission to 20 States to raise an additional amount of Rs.68,825 crore through open market borrowings. With today’s permission, 21 States have been granted permission to mobilize Rs 78,542 crore so far.
The borrowing permission issued to the 21 States is over and above the borrowing permission of around Rs 1.10 lakh crore to be issued to enable the States to meet the revenue shortfall arising out of GST implementation. A special window is being created by the Ministry of Finance to facilitate this borrowing.
The current additional borrowing permission has been granted @ 0.50% of the Gross State Domestic Product (GSDP) to those States who have opted for Option-1 out of the two options suggested by the Ministry of Finance. Under the terms of Option-1, besides getting the facility of a special window for borrowings to meet the shortfall arising out of GST implementation, States are also entitled to get unconditional permission to borrow the final instalment of 0.50% of GSDP out of the 2% additional borrowings permitted by the Government of India, under Atmanirbhar Abhiyaan on 17th May, 2020. This is over and above the Special Window of Rs 1.1 lakh crore.
Twenty States who were granted the permission yesterday were - Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Sikkim, Tripura, Uttar Pradesh and Uttarakhand.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
তামিল নাদু ওপসন-১দা চংখ্রে, লুপা করোর ৯,৬২৭ অহেনবা ওইবা পুবগী অয়াবা ফংখ্রে
জি.এস.তি. শিজিন্নবা অসিদা পুত্থখিবা মেনখৎনবা স্তেত ২১দা লুপা লাখ ১.১গী মথক্তা লুপা করোর ৭৮,৪৫২ মোবালাইজ তৌবা য়ারে
14 OCT 2020 4:49PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা, ঙসি তামিল নাদুদা অহেনবা শেনফম লুপা করোর ৯,৬২৭ ওপন মার্কেত্তা পুবা য়াবগী অয়াবা পীখ্রে। অয়াবা অসি স্তেত অসিনা ওপসন-১দা জি.এস.তি.শিজিন্নবদা পুত্থখিবা অসি মেনখৎপা ঙম্নবা হায়জবদা অয়াবা পীরকখিবনি। স্তেত ২১ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি, দিল্লী অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির হৌজিক ফাওবদা ওপসন-১দা হায়জরি।
ঙরাং, এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা স্তেত ২০দা লুপা করোর ৬৮,৮২৫ অসি ওপন মার্কেত্তা পুবদা অয়াবা পীখিবনি। ঙসিগী অয়াবা অসি য়াওনা স্তেত ২১দা লুপা করোর ৭৮,৫৪২ অসি মোবালাইজ তৌনবা অয়াবা অসি পীখিবনি।
স্তেত ২১দা পুবগী অয়াবা পীবা অসি লোইখ্রে অমসুং পুবগী অয়াবা পীবা অসিগী মথক্তা লুপা করোর লাখ ১.১০ অসি জি.এস.তি. শিজিন্নবদগী পুত্থখিবা অসি মেনখৎপা ঙম্নবনি। ফাইন্স মিনিস্ত্রীনা অখন্নবা থোংনাও অমা হারিবা পুবা অসিগীদমক হাংদুনা লৈরি।
হৌজিক পীরিবা পুবগী অয়াবা পীরিবা অসি @০.৫০% অসি গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রোদক্ত (জি.এস.দি.পি.) হায়রিবা অসি ওপসন-১দা পীখিবা স্তেতশিং অসিনি। ওপসন-১গী মখাদা, মসিদা নত্তনা জি.এস.তি. শিজিন্নবদগী পুত্থখিবা অসি মেনখৎপা অখন্নবা থোংনাওগী মথক্তা স্তেতশিং অসি ২০২০গী মেগী ১৭তা ভারত সরকারনা আত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা জি.এস.দি.পি. করি অমত্তা য়াওদনা পুবা য়াবগী অয়াবা পীরি। মসি অখন্নবা থোংনাওগী লুপা করোর লাখ ১.১গী মথক্তনি।
ঙরাং অয়াবা পীখিবা স্তেত ২০ অদুদি – অন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাতল প্রদেশ, আসাম, বিহার, গৌৱা, হারিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কর্নাতকা, মধ্যা প্রদেশ, মহারাস্ত্র, মনিপুর, মেঘালায়া, মিজোরাম, নাগালেন্দ, ওরিশা, সিক্কিম, ত্রীপুরা উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ অসিনি।