Ministry of Commerce & Industry
Clarification on Iron Ore Exports;
Duty free Iron Ore Pellet exports ongoing even before 2014;
Export policy restriction put in 1998 only for KIOCL
08 OCT 2020 8:04PM by PIB Delhi
On the issue of Iron Ore exports, the Department of Commerce, Ministry of Commerce & Industry would like to place on record the following facts:
Export policy restriction put in 1998 only for KIOCL: On 21.01.1998, vide Notification, a specific entry was added in the export policy regarding “Iron Ore pellets manufactured by Kudremukh Iron Ore Company Limited (KIOCL) out of concentrates produced by it”. Thus, the export policy was regard to only Iron Ore pellets manufactured by KIOCL, which was 'canalized' through KIOCL, a CPSU under Ministry of Steel.
No change in policy for Iron Ore Pellets not manufactured by KIOCL: Subsequently, vide its Notification dated 26.09.2014 the export policy of Iron Ore pellets manufactured by Kudremukh Iron Ore Company Limited was amended to ‘Free’ from 'canalised'. Further, in the notification a policy condition was also added that the export of Iron Ore pellets manufactured by KIOCL is to be done by KIOCL Limited, Bangalore or any entity authorised by KIOCL Limited, Bangalore. However, there has been no amendment to the export policy of Iron Ore Pellets not manufactured by KIOCL.
Export duty on Pellets made Nil in 2011: To promote the export of Iron Ore pellets as a value added product, then Finance Minister Shri Pranab Mukherjee, had reduced export duty to ‘nil’ during the 2011-12 budget announcing in his budget speech"Iron ore is also exported in a value-added, pelletized form. Full exemption from export duty is being provided to Iron Ore pellets to encourage the value addition process for fines."
Iron Ore Pellet Export happening prior to even 2014: As per the Export Policy, items not mentioned specifically in the export schedule are “free” for exports. As per export data, Iron Ore Pellets were taking place even prior to change in export duty in 2011-12. The iron ore pellet export data in the ten years before the 2014 notification is given in the annexure and is available in public domain. Thus, the linkage to changes in 2014 notification is misleading and is not backed by data.
Legal position still under consideration: The legal opinion from Deputy Legal Advisor, Department of Legal Affairs has not been endorsed by the senior officials of the Department and cannot be taken as the official legal view on this matter. The matter for final legal position is under consideration.
Annexure: Export data of Iron Ore Pellets
S.No
Year
Quantity (in MT)
1.
2004-05
53,32,600
2.
2005-06
35,47,560
3.
2006-07
4,32,520
4.
2007-08
23,58,490
5.
2008-09
9,09,080
6.
2009-10
2,86,740
7.
2010-11
86,620
8.
2011-12
2,09,670
9.
2012-13
20
10.
2013-14
17,12,970
Total
1,48,76,270

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ মপান্দা থাদোকপগী মতাঙদা শেংদোকপা;
দ্যুতী য়াওদনা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেত মপান্দা থাদোকপা ২০১৪গী মমাঙদগী চত্থদুনা লাকপনি;
মপান্দা থাদোকপগী থৌরাংদা ১৯৯৮তা অথিংবা থম্লম্লিবসি কে.আই.ও.সি.এল.খক্তগীনি
08 OCT 2020 8:04PM by PIB Imphal
শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ মপান্দা থাদোকপগী মতাঙদা, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ কম্মর্সনা মখাদা পীরিবা অশেংবা ৱাফমশিং অসি রেকোর্দতা থম্বা পাম্মী:
মপান্দা থাদোকপগী থৌরাংদা ১৯৯৮তা অথিংবা থম্লম্লিবসি কে.আই.ও.সি.এল.খক্তগীনি: ২১.০১.১৯৯৮তা থোকখিবা নোতিফিকেসন অমদা “কুদ্রেমুখ আইরন ওর কম্পেনী লিমিতেদ (কে.আই.ও.সি.এল.)না পুথোকপা কন্সেন্ত্রেতশিংদগী মখোয়না পুথোকচবা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎকী পেল্লেত” হায়না অকক্নবা এন্ত্রী অমা মপান্দা থাদোকপগী পোলিসীদা হাপচিল্লম্মী‍। মতৌ অসুম্না মপান্দা থাদোকপগী পোলিসী অদু কে.আই.ও.সি.এল.না পুথোকবা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিংখক্তগীনি, অদুগা মদু স্তীল মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈদা লৈবা সি .পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা কে.আই.ও.সি.এল.গী খুত্থাঙদা ‘কেনেলাইজ’ তৌরম্মী‍।
কে.আই.ও.সি.এল.না পুথোকপা নত্তবা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিংগীদমক্তদি খুজিন থৌরাংদা অহোংববা অমত্তা লৈতে: মখা তারকপা ওইনা, ২৬.০৯.২০১৪দা থোকখিবা নোতিফিকেসন অমদা কুদ্রেমুখ আইরন ওর কম্পেনী লিমিতেদনা পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিংগী মপান্দা থাদোকপগী পোলিসী শেমদোক্তুনা ‘কেনেলাইজ’ তৌরমবদগী তোকহনখিবন‍ি‍। মখা তানা নোতিফিকেসন অদুদা কে.আই.ও.সি.এল.না পুথোকপা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিং মপান্দা থাদোকপগী থবকসি কে.আই.ও.সি.এল. লিমিতেদ, বেঙ্গলোর নৎত্রগা কে.আই.ও.সি.এল. লিমেতেদ, বেঙ্গলোরনা অয়াবা পীরবা এন্তিতী অমা হেক্তনা তৌবা য়াই হায়বা পোলিসী কন্দিসন অমা হাপচিনখি‍। অদুম ওইনমক কে.আই.ও.সি.এল.না পুথোকপা নত্তবা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিং মপান্দা থাদোকপগী পোলিসীগী মতাঙদদি শেমদোকপা অমত্তা লৈতে‍।
পেল্লেত মপান্তা থাদোকপগী দ্যুতী ২০১১দা লৈহল্লমদ্রে: শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেত মপান্দা থাদোকপবু ভেল্যু এদেদ প্রদক্ত অমা ওইনা য়োকখৎনবগীদমক, মতম অদুগী শেনথুম মন্ত্রী শ্রী প্রনাব মুখর্জীনা ২০১১-১২কী বদজেত মীফমদা পীখিবা মহাক্কী ৱারোলদা “শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ অসি ভেল্যু হাপচিল্লবা পেল্লেতকী মওংদসু মপান্দা থাদোকই‍। ভেল্যু হাপচিনবগী থৌওং অসি মচু তানা চত্থবা পুক্নীং থৌগৎনবগীদমক শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিং মপান্দা থাদোকপগী দ্যুতী মপুং ফানা কোমথোকপা পীরি” হায়না লাউথোক্লদুনা মপান্দা থাদোকপগী দ্যুতী ‘নিল’দা হন্থহনখি‍।
শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেত মপান্দা থাদোকপগী থবক ২০১৪গী মমাঙদগী হৌনা চত্থদুনা লাক্লে: মপান্দা থাদোকপগী পোলিসীগী মতুং ইন্না এক্সপোর্ত সিদ্যুলদা অকক্ননা পন্দবা পোৎলমশিংদি মপান্দা থাদোকপদা মনীং তম্লি‍। মপান্দা থাদোকপগী দেতাগী মতুং ইন্না, শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেত মপান্দা থাদোকপগী থবকসি ২০১১-১২তা মপান্দা থাদোকপগী দ্যুতীদা অহোংবা পুরক্ত্রিঙৈ মমাঙদগী অদুম্মক চত্থদুনা লাক্লে‍। ২০১৪গী নোতিফিকেসন মমাঙগী চহী তরাদা শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেত মপান্দা থাদোকপগী দেতা এনেক্সচরদা পীরি অমদি মীয়ামগী মফমদা ফংলে‍। মরম অসিনা ২০১৪গী নোতিফিকেসনগা মরী লৈনহনবসি অরানবা ৱাফম্নি অমদি দেতানা য়াদবা ৱাফম্নি‍।
আইনগী ওইবা খোঙফম হৌজিকসু খন্নরি: দিপার্তমেন্ত ওফ লিগেল এফ্যার্সকী দিপুতী লিগেল এদভাইজরগী আইনগী ওইবা ৱাখল্লোন অসি দিপার্তমেন্ত অসিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা হৌজিক ফাওবা শৌগৎপা লৈত্রি অমদি ৱাফম অসিগী মতাঙদা মসিবু ওফিসিএল ওইবা আইনগী ৱাখল্লোন ওইনা লৌবা য়াদ্রি‍। অরোইবা আইনগী খোঙফমগী ৱাফম হৌজিক খন্নবগী থাক্তা লৈরি‍।
এনেক্সচর: শুংদোক্ত্রিবা য়োৎ পেল্লেতশিং
সে: নম্বর
চহী
চাং (এম.তি.দা)
১.
২০০৪-০৫
৫৩,৩২,৬০০
২.
২০০৫-০৬
৩৫,৪৭,৫৬০
৩.
২০০৬-০৭
৪,৩২,৫২০
৪.
২০০৭-০৮
২৩,৫৮,৪৯০
৫.
২০০৮-০৯
৯,০৯,০৮০
৬.
২০০৯-১০
২,৮৬,৭৪০
৭.
২০১০-১১
৮৬,৬২০
৮.
২০১১-১২
২,০৯,৬৭০
৯.
২০১২-১৩
২০
১০.
২০১৩-১৪
১৭,১২,৯৭০
অপুনবা
১,৪৮,৭৬,২৭০
ৱাই.বি.