Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Skilling, re-skilling, up-skilling and industry-connect skilling necessary for achieving the vision of USD 5 trillion economy and a self-reliant India, says Dr. Mahendra Nath Pandey
07 OCT 2020 6:18PM by PIB Delhi
Dr. Mahendra Nath Pandey, Minister of Skill Development & Entrepreneurship, Government of India, on behalf of Hon’ble Prime Minister of India Shri Narendra Modi ji and his own behalf today congratulated PHD Chamber on its 115th Annual Session. He praised the dynamic leadership of Hon’ble Prime Minister Shri NarendraModi and appreciated the extensive measures undertaken in tough COVID-times.
DrPandeysaid that Skill India is a concept that has been making a footprint, both in and outside India. He said that all our ecosystem of education and skill departments in every state and district came together to contribute with their innovative ideas during the last 7 months of the COVID pandemic.He opined for skilling, re-skilling and up-skilling, skill training centres, industry connect skilling and industry demand skilling are important for achieving the vision of a USD 5 trillion economy and making India self-reliant, going forward.
Dr. MahendraNathPandey mentioned about the importance of Atmanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM), a database to bridge the gap of demand and supply of skilled workforce across the sectors.Dr. Pandey was affirmative that PHD Chamber could play a significant role in supporting the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship and the Government has a whole, in achieving its Skilled India mission and overall vision of high economic trajectory and self- reliant India.
With a vision to make India Skill capital of the world, the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship has worked towards making more than 5 crore people skilled in the country since 2014-15. Also, the Ministry signed various MOUs on skill development with different countries, worked on recognition of Indian skilled youth in the world, amplified apprenticeship programme, among others.

স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
স্কীলিং, রি- স্কীলিং, অপ-স্কীলিং অমসুং ইন্দস্ত্রী-কনেক্তা স্কীলিং অসি য়ু.এস.দি. ত্রিলিয়ন ইকোনোমী ৫গী অমসুং সেলফ-রিলিএন্তগী মিয়েং মসি ফংনবা তঙাইফদবা লৈরি, হায়না দাঃ মাহেন্দ্র নাথ পান্দেনা হায়খি
07 OCT 2020 6:18PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী স্কীল দিবলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রেন্যুরশীপকী মিনিস্তর দাঃ মাহেন্দ্র নাথ পান্দেনা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মহুৎ ওইনা অমসুং মশাগী শরুক ওইনা ঙসি ১১৫শুবা চহিগী ওইবা সেসন অসিদা পি.ঐচ.দি. চেম্বরবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং অমসুং কোবিদ মনুং অসিদা মহাক্না লৌখৎলিবা খোহথাং কয়া অসিবু থাগৎপা ফোংদোক্লি।
দাঃ পান্দেনা হায় মদুদি স্কীল ইন্দিয়া হায়বা অসিগী ৱাখল্লোন অসি খোঙলম পরিং অমা ইন্দিয়া অমসুং মপান্দা শেম্বনি। মহাক্না হায় মদুদি স্তেত অমসুং দিস্ত্রীক্তশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী স্কুলগী ইকোসিস্তেম অমসুং স্কীল দিপার্তমেন্তনা পুন্না অনৌবা ৱাখল্লোন কয়া পুথোক্তুনা কোবিদ লায়চৎকী মনুং থা তরেৎ অসিদা লান্থেংনবদা মতেং পাংলি। স্কীলিং, রি- স্কীলিং, অপ-স্কীলিং অমসুং ইন্দস্ত্রী-কনেক্তা স্কীলিং অসি য়ু.এস.দি. ত্রিলিয়ন ইকোনোমী ৫গী অমসুং সেলফ-রিলিএন্তগী মিয়েং মসি ফংনবা তঙাইফদবা লৈরি হায়না পনখি।
দাঃ পান্দেনা আত্মানির্ভর স্কীলদ ইম্প্লোয়ি ইম্প্লোয়র মেপ্পিং (এ.এস.ই.ই.এম.)গী মরুওইবাগী মতাংদা পনখি, মফম কয়াদা তৌরক্লিবা দিমান্দ অমসুং মসি ফংহন্নবা দেতাবেজ অমনি। দাঃ পান্দেনা য়ানিংবা পীরি মদুদি পি.ঐচ.দি. চেম্বরনা স্কীল দিবলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিন্যুরশীপ মিনিস্ত্রীদা মতেং পাংবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি অমসুং সরকার অসিদা পুন্না স্কীল ইন্দিয়া মিসন অমসুং হায় ইকোনোমিক ত্রাজেক্তরি অমসুং সেলফ-রিলিএন্ত ইন্দিয়াদা চাওরবা থৌদাং লৌগনি।
মালেমগী ওইনা ইন্দিয়ানা স্কীল কেপিতেল ওইনবগী পান্দমদা স্কীল দিবলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিন্যুরশীপ মিনিস্ত্রীনা ২০১৪-১৫দগী লৈবাক অসিদা মীওই করোর ৫ হেন্না স্কীলদা থবক তৌদুনা লাক্লি। লোয়ননা, মিনিস্ত্রী অসিনা স্কীল দিবলপমেন্ত অসিগী লমদা অতৈ লৈবাক কয়াগা এম.ও.য়ু. সহি তৌনদুনা লাক্লি অমসুং ইন্দিয়াগী নহা কয়া হৈ-শিংবগীদমক মালেমদা মশক তাক্তুনা লাক্লি।