Ministry of Health and Family Welfare
Shri Ashwini Kumar Choubey, MoS, Health and Family Welfare and Britain's Minister of State for South East Asia discusses bilateral relations in the Health Sector through video conferencing
Minister of State for United Kingdom thanked Prime Minister of India for help in procuring paracetamol and other drugs during the COVID-19 transition period
05 OCT 2020 6:29PM by PIB Delhi
Shri Ashwini Kumar Choubey, Union Minister of State for Health and Family Welfare and United Kingdom’s Minister of State for South East Asia Affairs Lord Tariq Ahmed discussed bilateral relations in the health sector of the two countries through video conferencing. The two Ministers discussed in detail the current status of the COVID-19 vaccine, its efforts to reach the public and the efforts being made by both countries to stop the pandemic.
Shri Choubey said that COVID-19 has given humanity an opportunity to come together and fight this pandemic with full force and resolve. “For centuries India had advocated the spirit of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’, The World as One family.” Explaining how this cultural attitude will play an important role for humanity in the future, he stressed upon the need to “fight this epidemic as a family in this difficult time.”
Recollecting the Memorandum of Understanding that was signed in Geneva between the two countries in 2013 for continued cooperation in health, he said “India-UK bilateral relations in the health sector are deep and strong. Cooperation between the two countries has strengthened over time.”
Highlighting the need to include the theme of "Ayushman Bharat" in the agenda of the next joint working group meeting to enhance cooperation between the two countries, the Union Minister of State for Health suggested to further cooperation in the fields of e-health, drug regulations, regulatory cooperation, pharma exports, collaborative research, capacity building, etc., to strengthen the relationship between the two countries.
UK's Minister of State for South East Asia, Lord Tariq Ahmed took this occasion to discuss the work being done by India and United Kingdom on the COVID-19 vaccine. He thanked Prime Minister Shri Narendra Modi for India's critical help in the form of medicines during this transition period.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী এম.ও.এস. শ্রী অশৱিনি কুমার অমসুং সাউথ ইস্ত এসিয়াগী ব্রিতেনগী রাজ্যগী মন্ত্রীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা হেল্থ সেক্তরদা লৈরিবা বাইলেতরেল রিলেসনশিং অদুগী মতাংদা খন্না নৈনখ্রে
কোবিদ-১৯গী ত্রাঞ্জিসন মতম অসিগী মনুংদা পেরাসিতামোল অমসুং অতোপ্পা হিদাক-লাংথকশিং ফংহন্দুনা মতেং পাংবগীদমক য়ুনাইতেদ কিংদমগী রাজ্যগী মন্ত্রীনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎখ্রে
05 OCT 2020 6:29PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অশৱিনি কুমার চৌবেহ অমসুং সাউথ ইস্ত এসিয়া এফিয়র্সকী য়ুনাইতেদ কিংদমগী রাজ্যগী মন্ত্রী লোর্দ তারিপ অহমেদনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা হেল্থ সেক্তর অদুগী মতাংদা বাইলেতরেল রিলেসনশিং খন্না নৈনখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী স্তেতসকী অকুপ্পা মরোলশিং, লৈবাক মীয়ামদা মতম চানা য়ৌহন্নবা অমসুং লাইনা-লাইচৎ অসি থিংন্নবা লৈবাক অনিনা হোৎনরিবশিং অসিগী মতাংদা খন্না নৈনখি৷
কোবিদ-১৯না ঐখোয় মীওইবদা ঐখোয় ময়াম পুম্নমক অমতা ওইনা পুনশিন্নবা অমসুং লাইনা-লাইচৎ অসিবু অরৈবা পাঙ্গল থাদদুনা মাই পাক্না মাইথীবা পীন্নবগী খুদোংচাবা অদু ফংহল্লে হায়না শ্রী চৌবেহনা ফোংদোকখ্রে৷ “চহী চা কয়া ভারতনা মালেম অসি অমতনি হায়না তাক্লিবা ‘ভাসুদাইভা কুতুমবাকমগী স্পিরিত’ অদু সপোর্ত তৌখ্রে৷” মতুং তারকপদা হ্যুমেনিতী অসিগীদমক কলচরেল এতিচুদ অসিনা কমদৌনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌগদগে হায়বদু শন্দোকনা তাক্লদুনা হায়রিবা “লুরবা মতম অসিদা হায়রিবা লাইনা-লাইচৎ অসি ইমুং অমগুম্না তেংনবগী মথৌ তারে” হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
হকশেলগী মতাংদা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংন্নবগীদমক লৈবাক অনিগী মরক্তা ২০১৩দা জেনেভাদা সহি তৌনখিবা মিমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অসি নিংশিংলদুনা, “হেল্থ সেক্তরদা লৈরিবা ভারত-য়ু.কে.গী বাইলেতরেল রিলেসন অসি য়াম্না কল্লি৷ লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা কোওপরেসন অসি মতমগী মতুং ইন্না হেন্না মপাঙ্গল কনখ্রে” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা কোওপরেসন পীনবা হেঙ্গৎন্নবগীদমক মথংগী অপুনবা মীফমদা অয়ুশমান ভারতপু থীম অমা ওইনা হাপ্নবগী তঙাই ফদবা অদু পুথোক্তুনা হকশেলগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসি হেন্না কন্নবা ই-হেল্থ, গ্রগ রিগুলেসন্স, রিগুলেতরী কোওপরেসন, ফার্ম এক্সপোর্তশিং, কোলাবোরেতিব রিসর্স, কেপাসিতী বিল্দিং হায়রিবা হিরমশিং অসিদা মখাতানা মতেং পাংন্নবা ফোংদোকখ্রে৷
হায়রিবা থৌরম অসি ভারতনা অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদমনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগীদমক পাংথোক্লিবা থবক থৌরমশিং অসি খন্না নৈন্নবা সাউথ ইস্ত এসিয়াগী য়ু.কে.গী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী লোর্দ তারিপ অহমেদনা পাংথোকপনি৷ লুরবা মতম অসিদা হিদাক লাংথক্কী মতাংদা ভারতনা মতেং পাংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷