Ministry of Housing & Urban Affairs
MoHUA Joins Hands with Swiggy to Take Street Food Vendors Online Under PM SVANIDHI Scheme
Programme Launched With a Pilot in 5 Cities- Ahmedabad, Chennai, Delhi, Indore, and Varanasi
Pilot Program by on-Boarding 250 Vendors Across Five Cities
Updated and Modified Version of PM SVANIDHI Dashboard Launched
TO Benefit Over 50 Lakh Street Vendors
05 OCT 2020 5:28PM by PIB Delhi
As a part of Prime Minister Street Vendor’s AtmaNibhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme, Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA) has entered into an MoU with Swiggy, the leading food ordering and delivery platform in India, to onboard street food vendors on its ecommerce platform, giving them online access to thousands of consumers and help these vendors grow their businesses. The MoU was exchanged by, Joint Secretary Shri Sanjay Kumar andChief Financial Officer, Swiggy Shri Rahul Bothra, through webinar in the presence of Secretary, Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA)Shri Durga Shanker Mishra, and officials of Swiggy and Ministry. Municipal Commissioners of Ahmedabad, Chennai, Delhi, Indore, and Varanasi also participated in the ceremony through video conferencing facility.
During the ongoing COVID-19 pandemic where physical distancing is the key to check it’s spread, this novel initiative aims to radically transform the business of Street Vendors across cities, by facilitating them to receive orders and serve customers using online mode of business. In a first of its kind initiative, MoHUA has coordinated with the key stakeholders including Municipal Corporations, fssai, Swiggy and GST officials to ensure that necessary prerequisites are completed for this initiative.
To begin with, MoHUA and Swiggy will run a pilot program by on-boarding 250 vendors across five cities namely – Ahmadabad, Chennai, Delhi, Indore, and Varanasi. The street vendors will be helped with PAN and FSSAI registration, training on technology/ partner app usage, menu digitization and pricing, hygiene and packaging best practices. Upon the successful completion of the pilot, MoHUA and Swiggy plan to expand this initiative across the country in phases. This partnership is seen as yet another move by MoHUA to empower street vendors with digital technology and facilitate greater income earning opportunities by being present on a popular ecommerce platform like Swiggy.
During the ceremony, Secretary, HUA also launched the updated and modified version of PM SVANidhi Dashboard, which facilitates users not only with better granular view of the Scheme’s performance but also with additional tools for comparisons.
The Ministry is implementing PM SVANidhi Scheme since June 01, 2020, for providing affordable working capital loan to street vendors to resume their livelihoods that have been adversely affected due to Covid-19 lockdown. This scheme targets to benefit over 50 lakh Street Vendors who had been vending on or before 24 March, 2020, in urban areas including those from surrounding peri-urban/ rural areas. Under the Scheme, the vendors can avail a working capital loan of up to Rs. 10,000, which is repayable in monthly instalments in the tenure of one year. On timely/ early repayment of the loan, an interest subsidy @ 7% per annum will be credited to the bank accounts of beneficiaries through Direct Benefit Transfer on quarterly basis. There will be no penalty on early repayment of loan. The scheme promotes digital transactions through cash-back incentives up to an amount of Rs. 1,200 per annum. The vendors can fulfill their aspiration of climbing up the economic ladder by availing the facility of enhanced credit limit on timely/ early repayment of loan.
As on October 4, 2020, over 20 lakh loan applications have been received under the PM SVANidhi Scheme. Out of these over 7.5 lakh loans have been sanctioned and over 2.4 lakh loans disbursed.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না স্বীগীগা খুৎশম্নদুনা পি.এম.এস.ভি.আনিধি স্কীমগী মখাদা লম্বীগী চিদাইদা চান থক্নবা য়োনবা মফমশিং ওনলাইন ওইহনগদৌরি
প্রোগ্রাম অসি য়াম্না থুনা সহর মঙাদা হৌদোকখ্রে –অহমেদবাত, চেনাই, দিল্লী, ইন্দোর অমসুং বরানাসি
অথুবা প্রোগ্রাম অসি সহর ৫গী মফম ২৫০ হৌরগনি
পি.এম.এস.ভি.আনিধিগী হাপকৎলবা অমসুং শেমদোক্লবা বর্সন পুথোকখ্রে
তি.ও. অসি লম্বীগী চিদাইদা ফম্লিবা লাখ ৫০দী কান্নবা পীরগনি
05 OCT 2020 5:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী স্কীম লম্বীগী চিদাইদা ফম্লিবাশিংগী আত্মানির্ভর নিধি (পি.এম. এস.ভি. আনিধি)গী শরুক অমা ওইনা মিনিসত্রী ওফ হাওশিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.) না স্বীগীগা এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে, মদুদি ইন্দিয়াদা চান-থক্নবা পোৎ ওর্দর তৌবা অমসুং মদু য়ৌহনবা , মখোয়গী লম্বীগী অদুদগী ই-কম্মর্স থাক্তা য়ৌহন্দুনা ওনলাইনগী খুদোংচাবা পীদুনা কঞ্জুমর লিশিং কয়াদা মখোয়গী ব্যুজিনেশ চাওখৎনবা হোৎনবদা মতেং ওইগনি। হায়রিবা এম.ও.য়ু. অসি জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জয় কুমার অমসুং স্বীগীগী চীফ ফাইন্সিএল ওফিসর শ্রী রাহুল বোথ্রাগা ৱাবিনার অমগী খুত্থাংদা মিনিস্ত্রী ওফ হাওশিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা অমসুং স্বীগীগী ওফিসিএল অমসুং মিনিস্ত্রীশিং য়াওনা তৌখিবনি। অহমেদবাত, চেনাই, দিল্লী, ইন্দোর অমসুং বরানাসিগী ম্যুনিসিপাল কম্মিস্নরনা থৌরম অসি ভিদিও কনফরেন্স খুত্থাংদা শরুক য়াখি।
হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদা মী অমগা অমগা অরাপ্পা থম্বা অসিনা খ্বাইদগী ফবা ঙাকথোকপা ওইনা লৌনরিঙৈ অসিদা, হায়রিবা খোঙথাং অসিনা লম্বীদা ফম্লিবাশিংগীদমক অওনবা অমা পুরক্লগনি হায়বদি মখোয়না ওনলাইন্দা ওর্দর তৌবা অমসু মখোয়দা য়ৌহন্দুনা কান্নবা পীগনি। হায়রিবা অসিগী অহানবা হৌরকপদা, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না ম্যুনিসিপাল, এফ.এস.এস.এ.আই., স্বীগী অমসুং জি.এস.তি.গী ওফিসিএলশিংগা চংগদবা কয়া অদু খন্নখি।
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ. অমসুং স্বীগীনা অহানবা হৌরকপদা অহমেদবাত, চেনাই, দিল্লী, ইন্দোর অমসুং বরানাসিদা মফম ২৫০দা অথুবা ওইনা পাইখৎকনি। লম্বীগী চিদাইদা চান থক্নবা য়োনবা মফমশিংনা পি.এ.এন. অমসুং এফ.এস.এস.এ.আই., ত্রেনিং ওন তেক্নোলোজি/পার্নর এপ শিজিন্নবা, মেনু দিজিতিলাইজেসন অমসুং মমল, লু-নানবা অমসুং পেক্কিং তৌবা অসি ফজহনবা। হায়রিবা অসিগী মায় পাক্না তৌখ্রবা মতুংদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ. অমসুং স্বীগীনা মথাং নাইনা লৈবাক শিনবা থুংনা শন্দোক্কদৌরি। এম.ও.ঐচ.য়ু.এ. অসিগী খুৎশম্নবা অসিনা লম্বীগী চিদাইদা চান থক্নবা য়োনবা মফমশিংদা দিজিতেল তেক্নোলোজি অসিনা খুদোংচাবা অমা পীগদৌরি।
থৌরম অসিদা ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরীনা শেমদোক্লবা পি.এম. এস.ভি. আনিধি দাশবোর্দ হৌদোকখি মসিনা শিজিন্নরিবা খক্তা নত্তনা কান্নবা কয়া অমসু পীরগনি।
মিনিস্ত্রী অসিনা পি.এম. এস.ভি. আনিধি স্কীম অসি ২০২০গী জুনগী ১দগী হৌদুনা লাক্লি, মসিনা কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা শাথিনা শোকহনখ্রবা লম্বীদা ফম্বশিংদা খুৎপায় শেল পীদুনা মখোয়গী পুন্সি মহিং হলক্নবা হোৎনদুনা লাক্লি। স্কীম অসিনা ২০২০গী মার্চ ২৪ অমসুং মমাংদা লম্বীদা ফম্বশিং লাখ ৫০ হেনবদা কান্নবা পীনবা পান্দম থ্ম্লি। স্কীম অসিগী মখাদা লম্বীদা ফম্বশিংনা লুপা ১০০০০ অসি থা খুদিংগী ওইনা থীদুনা লৌবা য়াহল্লি। অমুক্তং ওইবা অমসুং য়াম্না ঙন্না পীবা লোন চহিদা ৭%দা শেন্দোই পীবা হায়রিবা অসি মথাং কয়া থোক্না বেঙ্ককী খুত্থাংদা পীবনি। স্কীম অসিনা দিজিতেল ত্রান্সসেকসনদা লুপা ১২০০ চহিদা ফংগদবনি.
২০২০গী ওক্তোবরগী ৪দা পি.এম. এস.ভি. আনিধি স্কীমগী মখাদা লোন এপ্লিকোসন লাখ ২০ হেন্না ফংখি। মসিগী মনুংদা লাখ ৭.৫ অমদি লোন পীখি অমদু লোন লাখ ২.৪ অমনা য়েন্থোকখি।