Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
MSME Minister, Shri Nitin Gadkari Distributes Mobile Khadi Selling Units to Divyang People
Efforts to be made to distribute at least 500 such mobile selling units to divyang people in every district : Shri Gadkari
MoS for MSME Shri Pratap Chandra Sarangi lays foundation of Silk Production cum Training Center at Choudwar in Odisha
02 OCT 2020 5:42PM by PIB Delhi
A noble initiative of associating Divyang people with Aatmanirbhar Bharat Abhiyan was launched by Minister of MSME Shri Nitin Gadkari with distribution of mobile Khadi selling units in his Parliamentary Constituency of Nagpur on Gandhi Jayanti today. Shri Gadkari distributed E-rickshaws to 5 divyang people through video-conference. These beneficiaries will be able to sell various Khadi products like Khadi fabric, readymade clothes, food items, food spices and other locally made products in nearby villages. Another 5 mobile Khadi selling units will be distributed in the next few days.
Shri Gadkari lauded the initiative of KVIC saying this would empower the Divyang people by creating sustainable livelihood opportunities. At the same time, he said, this will increase the sale of Khadi and thus prompt higher production by Khaid artisans. He said efforts will be made to distribute at least 500 such mobile selling units to divyang people in every district of India.
“This is the first-of-its-kind initiative in the country by KVIC. With these mobile selling units, our Divyang brothers will be able to earn a respectable and sustainable livelihood. As they go to different villages selling Khadi products, it will also increase the reach of Khadi to a larger population,” Shri Gadkari said.
In another initiative that will create local employment to Khadi Silk artisans, Minister of State for MSME, Shri Pratap Chandra Sarangi laid the foundation of a Silk Production cum Training Center at Choudwar in Odisha. This is the first such unit in the Sate that will produce high quality Tussar Silk yarn.
On this occasion, Shri Sarangi said this is a major step towards empowering the local artisans and increasing the silk production in Odisha. He said Odisha is known for producing high quality Silk; however, for want of a local Silk production and training center, the raw material had to be procured from outside. “This will not only be helpful in training our artisans but create sustainable employment too,” Shri Sarangi said.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena, who also joined the event through video-conference, said the Silk production cum training unit will give a big boost to the Silk activities in the State and assured that the unit will start functioning in the next two to three months.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকারীনা দিব্যাঙ্কশিংদা মোবাইল খাদি সেলিং য়ুনিৎশিং য়েন্থোকখ্রে
জিলা খুদিংমক্তা লৈরিবা দিব্যাঙ্কশিংদা য়ামদ্রবদা অসিগুম্বা মোবাইল সেলিং য়ুনিৎ ৫০০ য়েন্থোক্নবা হোৎনরগনি: শ্রী গদকারী
এম.এস.এম.ই.গী এম.ও.এস. শ্রী প্রতাপ চন্দ্র সরাঙ্গিনা ওরিশাগী চৌদ্বারদা সিল্ক প্রদক্সন কম ত্রেনিং সেন্তরগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
02 OCT 2020 5:42PM by PIB Imphal
ঙসি গান্ধী জয়েন্তিগী নুমিৎ অসিদা এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকারীনা মহাক্কী পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুন্সী ওইরিবা নাগপুরদা দিব্যাঙ্কশিংদা মোবাইল খাদি সেলিং য়ুনিৎশিং য়েন্থোকপগা লোয়ননা আত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানদা দিব্যাঙ্কশিং য়াওহন্নবা থৌরাং অমা হৌদোকখ্রে। ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা দিব্যাঙ্ক মীওই ৫দা শ্রী গদকারীনা ই-রকশোশিং য়েন্থোকখ্রে। মসিগী বেনিফিসরীশিংনা মনাক নকপা খুঙ্গংশিংদা তোঙান তোঙানবা খাদিগী ফী, রেদীমেদ ফীরোলশিং অসিগুম্বা খাদিগী পোত্থোকশিং, চান্নবা চীঞ্জাকশিং, মরু-মৱাংশিং অমসুং অতোপ্পা খুঙ্গংশিংদা শাজবা প্রদক্তশিং য়োনবা ঙমজরগনি।লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরা অসিদা অতোপ্পা মোবাইল খাদি সেলিং য়ুনিৎ ৫ য়েন্থোক্লগনি।
শ্রী গদকারীনা কে.ভি.আই.সি.গী থৌরাংশিং অসি থাগৎলদুনা হায়খি মসিনা দিব্যাঙ্ক মীওইশিংদা মতম শাংনা হিংনবগী পাম্বৈশং পীনবা খুদোংচাবশিং পীবা ঙমহল্লগনি। মহাক্না হায়খি মসিগা লোয়ননা াদি য়োনবা হেনগৎহন্দুনা খাদি আর্তিসেনশিংনা পোৎ পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি। মহাক্না হায় ভারতকী জিলা খুদিংমক্তা লৈরিবা দিব্যাঙ্কশিংদা য়ামদ্রবদা অসিগুম্বা মোবাইল সেলিং য়ুনিৎ ৫০০ য়েন্থোক্নবা হোৎনরগনি।
“মসি লৈবাক অসিদা কে.ভি.আই.সি.না লৌখৎপা খ্বাইদগী অনৌব থৌরাং মখল অমনি। মোবাইল সেলিং য়ুনিৎশিং অসিগা লোয়ননা ঐখোয়গী দিব্যাঙ্ক ইচিল-ইনাওশিংনা ইকাই খুম্নবা অমদি সস্তেনেবল ওইবা হিংনবগী পাম্বৈ অমা ফংবা ঙমজরগনি। মখোয়না অতোপ্পা খুঙ্গংশিংদা খাদিগী পোত্থোৎশিং য়োনবা চৎপনা খাদি অসি মীওই মশিং কয়াদা য়ৌহনবা হেনগৎলগনি” হায়না শ্রী গদকারীনা ফোঙদোকখি।
খাদিগী মুগা শারিবা আর্তিসেনশিংদা লোকেল ইমপ্লোইমেন্ত ফংহন্নবা অতোপ্পা থৌরাং অমদা, এম.এস.এম.ই.গী এম.ও.এস. শ্রী প্রতাপ চন্দ্র সরাঙ্গিনা ওরিশাগী চৌদ্বারদা সিল্ক প্রদক্সন কম ত্রেনিং সেন্তরগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। মসিনা রাজ্য অসিগী ওইনা অফবা ক্বালিতীগী তুসর মুগা পুথোক্নবা অহানবা য়ুনিৎনি।
থৌরম অসিদা, শ্রী সরাঙ্গিনা হায়খি মসিনা লমদম অসিগী আর্তিসেনশিং চাউখৎহন্নবা অমসুং ওরিশাদা মুগা পুথোকপা হেনগৎহন্নবা অচৌবা খোঙথাং অমনি। মহাক্না হায়খি ওরিশা অসি অফবা ক্বালিতীগী মুগা পুথোকপগীদমক খঙনরি; অদুম ওইনমক মফম অসিগী মুগাগী ওইবা পোত্থোকশিং পুথোক্নবা অমসুং ত্রেনিং সেন্তর মথৌ তাবগীদমক মপালদগী পোৎচাকশিং লৈশিনবা মথৌ তারি। “মসিনা ঐখোয়গী আর্তিসেনশিং ত্রেনিং তৌবদা মতেং পাংবতা নত্তনা সস্তেনেবল ইমপ্লোইমেন্ত পীবসু ঙমহল্লগনি,” হায়না শ্রী সরাঙ্গিনা ফোঙদোকখি।
থৌরম অসি ভিদিও-কনফরেন্সকী খুত্থাংদা য়াওখিবা কে.ভি.আই.সি.গী চ্যেরমেন শ্রী বিনাই কুমার সক্সেনানা হায়খি, সিল্ক প্রদক্সন কম ত্রেনিং য়ুনিৎ অসিনা রাজ্য অসিগী মুগাগী লমদা পাঙথোক্লিবা থবক থৌরমশিংদা চাউনা কান্নবা পীরগনি অমসুং য়ুনিৎ অসি থা অনি অমসুং অহুম অসিদা মথৌ তৌবা হৌরগনি।