Ministry of Steel
Shri Dharmendra Pradhan calls for Switching to 100% Clean Fuels for Prime Tourist Cities; Addresses Meet on World Tourism Day
27 SEP 2020 3:17PM by PIB Delhi
On the occasion of the World Tourism Day, Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan today addressed a virtual meet on the theme of “Tourism and rural development”, along with Minister of State (I/c) for Tourism Shri Prahlad Singh Patel.
Minister Pradhan commended the Ministry of Tourism for its novel initiative ‘DekhoApnaDesh’ that promotes and encourages local heritage and tourist sites. He spoke about India's rich culture, history and ancient architectural marvels which offer immense scope for the growth of tourism industry. Talking about Internet’s role in making the world a global village, Shri Pradhan called for effective use of technology to further strengthen India's position as a global tourist hotspot.
Shri Pradhan said that tourism industry offers unprecedented potential for employment generation and empowerment of our youth, also in the rural areas. He said that every district of our country has a historic story to share or a legend to narrate, and as India celebrates 75 years of independence in 2022, we must work on creating more tourism sites around the heroism of our freedom fighters.
Minister Pradhan called for weaving sustainability with tourism and collaborating to switch prime tourist cities to 100% clean fuels, which will further help protect our monuments and ensure a cleaner environment for the tourists.

তীখা মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে মুখ্য পৰ্যটক চহৰসমূহৰ বাবে ১০০% স্বচ্ছ ইন্ধন প্ৰয়োগ কৰাৰ আহ্বান জনাইছে, তেওঁ বিশ্ব পৰ্যটন দিৱস উপলক্ষে আয়োজিত বৈঠকত ভাষণ দিয়ে
27 SEP 2020 3:17PM by PIB Guwahati
পেট্ৰ'লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ তথা ইস্পাৎ মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে আজি বিশ্ব পৰ্যটন দিৱস উপলক্ষে পৰ্যটন ৰাজ্য মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ) শ্ৰী প্ৰহ্লাদ সিংহ পেটেলৰ লগত 'পৰ্যটন আৰু গ্ৰামীণ বিকাশ' শীৰ্ষক বিষয়ত এক ভাৰ্চুৱেল বৈঠকত ভাষণ দিয়ে।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ৰ নতুন তৎপৰতা 'দেখো অপনা দেশ'ৰ বাবে মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰশংসা কৰে। এই তৎপৰতাৰ জৰিয়তে স্থানীয় ঐতিহ্য আৰু পৰ্যটন স্থলবিলাকে উৎসাহ লাভ কৰিছে। তেওঁ ভাৰতৰ সমৃৃদ্ধ সংস্কৃতি, ইতিহাস আৰু প্ৰাচীন বাস্তু চমৎকাৰৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে আৰু কয় যে ইয়াৰ জৰিয়তে পৰ্যটন উদ্যোগৰ বিকাশৰ বাবে যথেষ্ট সুযোগ আছে। পৃথিৱীক এখন বৈশ্বিক গাঁও হিচাপে গঢ়ি তোলাত ইণ্টাৰনেটৰ ভূমিকাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি শ্ৰী প্ৰধানে ভাৰতক বৈশ্বিক পৰ্যটক কেন্দ্ৰৰ ৰূপত শক্তিশালীভাৱে স্থাপন কৰিবলৈ প্ৰযুক্তিৰ ফলপ্ৰসু ব্যৱহাৰ কৰাৰ আহ্বান জনায়।
শ্ৰী প্ৰধানে কয় যে পৰ্যটন উদ্যোগত কৰ্ম সংস্থাপনৰ নতুন সুযোগৰ সৃষ্টি আৰু গ্ৰামীণ ক্ষেত্ৰসমূহতো যুৱকসকলৰ সবলীকৰণৰ অভূতপূৰ্ব ক্ষমতা আছে। তেওঁ কয় যে আমাৰ দেশৰ প্ৰতিখন জিলাত মানুহক ক'বলৈ ঐতিহাসিক কাহিনী বা কিংবদন্তী আছে। তেওঁ কয় যে ভাৰতে ২০২২ত স্বাধীনতাৰ ৭৫তম বৰ্ষ পালন কৰিবলৈ গৈ আছে, এনে অৱস্থাত আমি নিজৰ স্বাধীনতা সেনানীৰ বীৰত্বৰ সৈতে জড়িত আৰু অধিক পৰ্যটন স্থলক বিকশিত কৰিবৰ বাবে কাম কৰা উচিত।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰধানে পৰ্যটন স্থলবিলাকৰ সৈতে ধাৰাবাহিক যোগাযোগ অব্যাহত ৰখা আৰু প্ৰধান পৰ্যটন চহৰসমূহত ১০০% স্বচ্ছ ইন্ধন প্ৰয়োগ কৰাত সহযোগ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ কয় যে ইয়াৰ জৰিয়তে আমাৰ স্মাৰকসমূহ ৰক্ষা কৰাত আৰু পৰ্যটকৰ বাবে এটা স্বচ্ছ বাতাবৰণ সুনিশ্চিত কৰাত সহায়ক হ'ব।