Ministry of Panchayati Raj
Grant-In-Aid To Rural Local Bodies
20 SEP 2020 4:09PM by PIB Delhi
The Fifteenth Finance Commission (XV FC) in its report for 2020-21 has recommended grants for Rural Local Bodies (RLBs) in 28 States. The grants have been recommended for all tiers of the Panchayati Raj and also to the Fifth and Sixth schedule areas. The grants are provided in two parts, namely, (i) Basic (Untied) Grants and (ii) Tied Grants in the ratio of 50:50. The basic grants are untied and can be used by RLBs for location-specific felt needs, except for salary or other establishment expenditure. The tied grants can be used for the basic services of (a) sanitation and maintenance of Open-Defecation Free (ODF) status and (b) supply of drinking water, rain water harvesting and water recycling. The RLBs shall, as far as possible, earmark one half of these Tied Grants each to these two critical services. However, if any RLB has fully saturated the needs of one category, it can utilize the funds for the other category. The total size of the XV FC Grants allocation recommended is Rs.60,750 crore in 2020-21. Grants to RLBs are to be released in two equal installments.
XV FC Basic (Untied) Grants and Tied Grants of Rs. 15187.50 crores each were released to the States by the Ministry of Finance on 17.6.2020 and 15.07.2020 respectively. State-wise allocations and release of the XV FC Grants is as per Annexure.
*****
APS/SG
Annexure
State-wise allocations and release of Fifteenth Finance Commission (XV FC) Grants during F.Y. 2020-21
(Rs.in Crore)
Sl. No.
State
Allocation
for
2020-21
XV FC 1st installments released by MoF
Total Release
Basic(Untied) Grants
Tied Grants
1
Andhra Pradesh
2625
656.25
656.25
1312.5
2
Arunachal Pradesh
231
57.75
57.75
115.5
3
Assam
1604
401
401
802
4
Bihar
5018
1254.5
1254.5
2509
5
Chhattisgarh
1454
363.5
363.5
727
6
Goa
75
18.75
18.75
37.5
7
Gujarat
3195
798.75
798.75
1597.5
8
Haryana
1264
316
316
632
9
Himachal Pradesh
429
107.25
107.25
214.5
10
Jharkhand
1689
422.25
422.25
844.5
11
Karnataka
3217
804.25
804.25
1608.5
12
Kerala
1628
407
407
814
13
Madhya Pradesh
3984
996
996
1992
14
Maharashtra
5827
1456.75
1456.75
2913.5
15
Manipur
177
44.25
44.25
88.5
16
Meghalaya
182
45.5
45.5
91
17
Mizoram
93
23.25
23.25
46.5
18
Nagaland
125
31.25
31.25
62.5
19
Odisha
2258
564.5
564.5
1129
20
Punjab
1388
347
347
694
21
Rajasthan
3862
965.5
965.5
1931
22
Sikkim
42
10.5
10.5
21
23
Tamil Nadu
3607
901.75
901.75
1803.5
24
Telangana
1847
461.75
461.75
923.5
25
Tripura
191
47.75
47.75
95.5
26
Uttar Pradesh
9752
2438
2438
4876
27
Uttarakhand
574
143.5
143.5
287
28
West Bengal
4412
1103
1103
2206
Total
60,750
15,187.5
15,187.5
30,375

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
রুরেল লোকেল বোদীশিংদা গ্রেন্ত-ইন-এদ
20 SEP 2020 4:09PM by PIB Imphal
তরা মঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন (XV এফ.সি.)না মখোয়গী ২০২০-২১গী রিপোর্ত অসিনা রাজ্য ২৮দা রুরেল লোকেল; বোদীশিংদা (আর.এল.বি.শিং)গী শেন্থং পীথনবা অয়াবা পীখ্রে। পঞ্চায়তি রাজকী তায়র পুম্নমক্তা অমসুং মঙাশুবা অমসুং তুরকশুবা সেদ্যুল এরিয়াদসু শেন্থংশিং পীথনবা অয়াবা পীখ্রে। শেন্থংশিং অসি শরুক অনিথোক্না ফংহল্লি, মখোয় অদুদি (i) বেসিক (অনতাইদ) গ্রান্তশিং অমসুং (ii) ৫০:৫০গী রেসিওদা তাইদ গ্রান্তশিং। বেসিক গ্রান্তশিং অসি অনতাইদ ওই অমদি তোলোপ নত্রগা অতোপ্পা এস্তাব্লিশমেন্তগী চাদিং য়াওদনা আর.এল.বি.শিংনা মথৌ তারকপা মফমশিংদা শীজিন্নবা য়াগনি। তাইদ গ্রান্তশিং অসি তঙাই ফদবা সর্ভিস (a) ওপ-দিফিকেসন ফ্রী (ও.দি.এফ.) স্তেতসকী সেনিতেসন অমসুং য়েংশিন্নবা অমসুং (b) থক্নবা ঈশিং সপ্লাই তৌবা, নোংগী ঈশিং য়োকশিনবা অমসুং ঈশিং রিসাইকল তৌবা অসিগীদমক শীজিন্নবা য়াগনি। আর.এল.বি.শিংনা য়ারিবা মখৈ তঙাইদবা সর্ভিস অনি অসিগী অমমমগী ওইনা তাইদ গ্রান্তশিং অসিগী তঙ্খাইদি খাক্তুনা থম্মি। অদুম ওইনমক, করিগুম্বা আর.এল.বি. অমা হেক্তনা কেতগোরী অমগী মথৌ তাবশিং অদু মপুং ফানা ফংহনবা ঙম্লবদি, মখোয়না অতোপ্পা কেতগোরীগীদমক ফন্দশিং অদু শীজিন্নবা য়াগনি। ২০২০-২১দা XV এফ.সি. গ্রান্তশিংগী এল্লোকেৎ তৌবগী অয়াবা পীখ্রিবগী অপুনবা অসি লুপা করোর ৬০,৭৫০নি। আর.এল.বি.শিংদা থাদরিবা গ্রান্তশিং অসি তাঙ্কক অনিদা চপ মান্ননা কায়থগনি।
XV এফ.সি. বেসিক (অন্তাইদ) গ্রান্তশিং অমসুং তাইদ গ্রান্তশিং অসিগী ওইনা অমমমগী লুপা করোর ১৫১৮৭.৫০ অসি রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না মথং শিৎবা ১৭.০৬.২০২০ অমসুং ১৫.০৭.২০২০দা কায়থখি। XV এফ.সি. গ্রান্তশিং অসিগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী এল্লোকেসনশিং অমদি কায়থখিবা অদু এনেক্সরদা পীরি।
এনেক্সর
এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী মনুংদা তরা মঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন (XV এফ.সি.)না রাজ্য-রাজ্যশিংদা তৌখিবা এল্লোকেসনশিং অমদি কায়থখিবা।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
২০২০-২১গী এল্লোকেসন
এম.ও.এফ.না কায়থখিবা XV এফ.সি.গী অহানবা ইন্সতোলমেন্তশিং
পুন্না কায়থখিবা
বেসিক (অন্তাইদ) গ্রান্তশিং
তাইদ গ্রান্তশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
২৬২৫
৬৫৬.২৫
৬৫৬.২৫
১৩১২.৫
২
অরুনাচল প্রদেশ
২৩১
৫৭.৭৫
৫৭.৭৫
১১৫.৫
৩
অসাম
১৬০৪
৪০১
৪০১
৮০২
৪
বিহার
৫০১৮
১২৫৪.৫
১২৫৪.৫
২৫০৯
৫
ছত্তিসগর
১৪৫৪
৩৬৩.৫
৩৬৩.৫
৭২৭
৬
গোৱা
৭৫
১৮.৭৫
১৮.৭৫
৩৭.৫
৭
গুজরাত
৩১৯৫
৭৯৮.৭৫
৭৯৮.৭৫
১৫৯৭.৫
৮
হরিয়ানা
১২৬৪
৩১৬
৩১৬
৬৩২
৯
হিমাচল প্রদেশ
৪২৯
১০৭.২৫
১০৭.২৫
২১৪.৫
১০
ঝারখন্দ
১৬৮৯
৪২২.২৫
৪২২.২৫
৮৪৪.৫
১১
কর্নাতকা
৩২১৭
৮০৪.২৫
৮০৪.২৫
১৬০৮.৫
১২
কেরেলা
১৬২৮
৪০৭
৪০৭
৮১৪
১৩
মধ্য প্রদেশ
৩৯৮৪
৯৯৬
৯৯৬
১৯৯২
১৪
মহারাস্ত্র
৫৮২৭
১৪৫৬.৭৫
১৪৫৬.৭৫
২৯১৩.৫
১৫
মনিপুর
১৭৭
৪৪.২৫
৪৪.২৫
৮৮.৫
১৬
মেঘালয়
১৮২
৪৫.৫
৪৫.৫
৯১
১৭
মিজোরাম
৯৩
২৩.২৫
২৩.২৫
৪৬.৫
১৮
নাগালেন্দ
১২৫
৩১.২৫
৩১.২৫
৬২.৫
১৯
ওরিশা
২২৫৮
৫৬৪.৫
৫৬৪.৫
১১২৯
২০
পঞ্জাব
১৩৮৮
৩৪৭
৩৪৭
৬৯৪
২১
রাজস্থান
৩৮৬২
৯৬৫.৫
৯৬৫.৫
১৯৩১
২২
সিক্কিম
৪২
১০.৫
১০.৫
২১
২৩
তামিল নাদু
৩৬০৭
৯০১.৭৫
৯০১.৭৫
১৮০৩.৫
২৪
তেলঙ্গনা
১৮৪৭
৪৬১.৭৫
৪৬১.৭৫
৯২৩.৫
২৫
ত্রিপুরা
১৯১
৪৭.৭৫
৪৭.৭৫
৯৫.৫
২৬
উত্তর প্রদেশ
৯৭৫২
২৪৩৮
২৪৩৮
৪৮৭৬
২৭
উত্তরাখন্দ
৫৭৪
১৪৩.৫
১৪৩.৫
২৮৭
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৪১২
১১০৩
১১০৩
২২০৬
অপুনবা
৬০,৭৫০
১৫,১৮৭.৫
১৫,১৮৭.৫
৩০,৩৭৫