Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry provides financial assistance to the former and present national level sportspersons through ‘Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons’ scheme: Shri Kiren Rijiju
19 SEP 2020 5:24PM by PIB Delhi
This Ministry is implementing the Scheme of ‘Pandit Deendayal Upadhyay National Welfare Fund for Sportspersons (PDUNWFS). Amongst other objectives, the scheme provides suitable financial assistance to the former and present national level sportspersons. The Scheme provides assistance to sportspersons living in indigent conditions, for treatment of injury during training and competitions, welfare of the sportspersons, procurement of sports equipment and participation in events etc. The details of the scheme are available in the website of the Ministry i.e. http://yas.nic.in/sports/national-welfare-fund-sportspersons-0. Further, Ministry is implementing ‘Scheme of Sports Fund for Pension to Meritorious Sportspersons’ to provide additional financial security to sportspersons, post retirement from active sports career in the form of life-time pension ranging from Rs 12,000 to Rs 20,000 per month for winning medals in Olympic Games, World Cup in Olympics and Asian Games Disciplines, Asian Games, Commonwealth Games and Para-Olympic Games.
This information was given by Union Minister of State (IC) for Youth Affairs and Sports, Shri Kiren Rijiju in a written reply in Rajya Sabha today.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
‘পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যায় নেস্নেল ৱেলফিয়ার ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সন্স’ স্কিমগী মখাদা জাতি থাক্কী হান্নগী অমসুং হৌজিক্কী শান্নরোইশিংদা মিনিস্ত্রিনা শেন্থং পীরি: শ্রী কিরেন রিজিজু
19 SEP 2020 5:24PM by PIB Imphal
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা ‘পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যায় নেস্নেল ৱেলফিয়ার ফন্দ ফোর স্পোর্তসপর্সন্স’ স্কিম পায়খৎলি। অতোপ্পা পান্দমশিংগী মনুংদা, স্কিম অসিনা জাতিগী থাক্কী হান্নগী অমসুং হৌজিক্কী শান্নরোইশিংদা শেন্থং পীরি। ফিবম চাদনা লৈরিবা শান্নরোইশিং, ত্রেনিং অমসুং চাংদম্নবা মনুংদা শোকপগী লায়েংনবা, শান্নরোইশিংগী য়াইফনবা, শান্নবগী খুৎলায়শিং লৈনবা অমসুং থৌরমশিং শরুক য়ানবা স্কিম অসিনা শান্নরোইশিংদা মতেং পীরি।
স্কিমগী অকুপ্পা মরোল মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত http://yas.nic.in/sports/national-welfare-fund-sportspersons-0. দা ফংগনি। মখা তানা মিনিস্ত্রিনা ‘হৈথোই-শিংথোইবা শান্নরোইশিংদা পেন্সন পীনবা স্পোর্তস ফন্দ স্কিম’ পায়খৎতুনা শান্নবগী শীনফমদগী পোথারবা ওলেম্পিক গেমশিং, ওলেম্পিক অমসুং এসিয়ান গেমগী মশান্নশিংগী ৱাল্দ কপ, এসিয়ান গেমশিং, কমনৱেল্থ গেমশিং অমসুং পেরা-ওলেম্পিক গেমশিংদা মেদল ফংলক্লবা শান্নরোইশিংদা থা অমদা লুপা ১২,০০০দগী লুপা ২০,০০০ ফাওবা পুন্সি চুপ্পা পেন্সন পীগনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তকী রাজ্য মন্ত্রী(ইন-চার্জ) শ্রী কিরেন রিজিজুনা ফোঙদোকখিবনি।