Ministry of Power
Union Power Ministry has invested Rs 11,000 Crore worth of initiatives for electrification in Bihar in last 3-4 years: Shri R. K. Singh
Power Minister Shri R.K. Singh inaugurates NTPC’s community focused initiatives in Bihar
Shri R.K. Singh inaugurates a 3 km long Meh-Indrapuri Barrage Road at Nabinagar, Aurangabad; to cut distance to Patna by 12 KM
Shri Singh inaugurates two community buildings for Rs 62 Lakhs to support 13,500 villagers in adjoining villages
Also inaugurates a multi functional Main Gate Complex, which will closely monitor entry, exit of visitors to the plant’s premise
12 SEP 2020 6:09PM by PIB Delhi
Shri R. K. Singh, Union Minister of State (Independent Charge) for Power, New and Renewable Energy and Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship, Government of India, today inaugurated a host of community focused facilities developed by NTPC in Bihar in the vicinity of NTPC Barh (1320 MW), Nabinagar Power Generation Company Pvt. Ltd. (NPGCL), Nabinagar (660 MW) and Kanti Bijlee Utpadan Nigam Limited (KBUNL), Kanti (610 MW).
Shri Singh inaugurated two Community Centres- Sahari and Sahnaura at Barh, Patna. He also inaugurated 3 km long Meh-Indrapuri Barrage Road at Nabinagar, Aurangabad and the Main Gate Complex of Kanti Bijlee Utpadan Nigam Limited (KBUNL) in Bihar. The construction of these facilities and infrastructure will make the life convenient for the locals, improve access and help save travel time.
While inaugurating the facilities from Patna, Shri R. K. Singh, Minister informed that in the past 3-4 years, the Power Ministry has invested Rs 11,000 Crore worth of initiatives for electrification in Bihar, which includes substations, transmission and rural electrification projects that we see today. He added that NTPC has given good dividends for every investment made in terms of nation building. "In the past 5 years, cost of coal and railway freight increased by 40%, but due to efficiency displayed by NTPC, they were able to limit power price hike by only 12%," Shri Singh said.
Shri R K Singh further added, “The organisation has given Rs 257.5 Crore, the highest amongst Power PSUs to PM CARES fund. It has given over Rs 12 Crore to AIIMS, Patna. NTPC is diversifying its portfolio into other ways of generating power and we have a vision to transform it into a true multinational company. NTPC was also given the responsibility for electrification for the rural areas in Odisha, which they completed well before the deadline.”
The construction of these facilities and infrastructure inaugurated today will make the life convenient for the locals, improve access and help save travel time.
The inauguration ceremony was graced by Shri Sushil Kumar Singh, MP-Aurangabad, Shri Gyanendra Kumar Singh, MLA-Barh, Shri Ashok Kumar Choudhary, MLA-Kanti, Shri Virendra Kumar Singh, MLA-Nabinagar along with Shri Gurdeep Singh, CMD, NTPC, senior officials of Ministry of Power, NTPC and Administration of Bihar.
Speaking on the occasion, Shri Sushil Kumar Singh MP, Aurangabad said “I would like to extend my gratitude to NTPC for its CSR and power generation efforts. Today, electricity is not a luxury but a necessity. Even healthcare treatment is highly dependent of electricity. We are proud to learn that Bihar will soon be generating 10,000 MW of electricity.”
Shri Gyanendra Kumar Singh, MLA, Barh said, “It is a proud moment for us that two beautiful community buildings are being constructed by NTPC which will contribute to the development of the area. Under the guidance of Power Minister, today our region has 24 by 7 electricity.”
Shri Virendra Kumar Singh, MLA, Nabinagar said, “These CSR initiatives of NTPC is a reflection of Government’s vision for Bihar. This road is important step towards national development as this road will make commuting to Patna highly convenient.”
Shri Ashok Kumar Choudhary, MLA, Kanti said, “The construction of the multifunctional Main Gate Complex at NTPC Kanti has been a cause for immense delight in the people here. This has boosted the prestige of Kanti area in East Bihar.”
Shri Gurdeep Singh, CMD NTPC said on the occasion, “Under the inspirational guidance of Shri R K Singh ji, the growth of NTPC has played an instrumental role in the development of Bihar. Out of its total installed capacity of 62910 MW, NTPC presently has 6150 MW in Bihar. In addition, 3800 MW capacity is in pipeline. We are also committed to undertake various CSR initiatives for the development of Bihar, it is for such crucial initiatives for which we have gathered here.”
Under CSR Initiative, NTPC Barh has constructed two community buildings for Rs 62 lakhs to support 13,500 villagers in adjoining villages.
During the inauguration ceremony, films on Community Centre at Sahnaura and Sahari (Barh), Renovation work on Meh-Indrapuri Barrage Road (Nabinagar), Kanti Bijlee Utpadan Nigam Limited (KBUNL) Main Gate Complex (Kanti) was shown to stakeholders present on the occasion.
With a total installed capacity of 62.9 GW, NTPC Group has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle Gas/Liquid Fuel, 1 Hydro, 13 Renewables along with 25 Subsidiary & JV Power Stations. The group has over 20 GW of capacity under construction, of which 5GW comprises of renewable energy.

পাৱর মন্ত্রালয়
পাৱর মন্ত্রালয়না বিহারদা হৌখিবা চহী ৩-৪ অসিদা মৈ ঙালহন্নবগী থৌরাংশিংগীদমক লুপা করোর ১১,০০০গী শেন্থং কাইথখি
পাৱর মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা এন.তি.পি.সি.গী খুন্নাইদা মীৎয়েং থম্বা থৌরাং অমা বিহারদা হৌদোকখ্রে
শ্রী আর.কে. সিংহনা নবিনাগর, ঔরাঙ্গবাদতা কিলোমিতর ৩ শাংবা মেহ-ইন্দ্রপুরি বরেজ রোদ শঙ্গাখ্রে; মসিনা পত্না য়ৌবগী লম্বীগী অশাংবা কিলোমিতর ১২ ককথরগনি
শ্রী সিংহনা থংনবা খুঙ্গংশিংগী খুঞ্জা ১৩,৫০০ নুংঙাইনবগীদমক লুপা লাখ ৬২ চঙবা কম্ম্যুনিতী বিল্দিং অমা শঙ্গাখ্রে
মসিগী মথক্তা হীরম কয়াদা শীজিন্নবা য়াগদবা মেন গেৎ কমপ্লেক্স অমসু শঙ্গাখি, মসিনা পালন্ত লৈরিবা মফম অসিদা মী চঙবা, থোকপদা কুপ্না য়েংশিনগনি
12 SEP 2020 6:09PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী পাৱর, ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জীগী রাজ্যগী মন্ত্রী অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিপকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা ঙসি খুন্নাইগী য়াইফনবদা মীৎয়েং থম্বা এন.তি.পি.সি.না বিহারদা এন.তি.পি.সি. বার (এম.দব্ল্যু. ১৩২০), ববিনাগর পাৱর জেনরেসন কম্পেনী প্রাইবেৎ লিমিতেদ (এন.পি.জি.সি.এল.), নবিনাগর (এম.দব্ল্যু. ৬৬০) অমসুং কান্তি বিজলী উৎপাদন নিগম লিমিতেদ (কে.বি.য়ু.এন.এল.), কান্তি (এম.দব্ল্যু. ৬১০)গী অকোইবদা খুদোংচাবা কয়া শঙ্গাখ্রে।
শ্রী সিংহনা কম্ম্যুনিতী সেন্তর অনী শঙ্গাখি – বার, পত্নাদা সহারি অমসুং সহনৌরা। মহাক্না কিলোমিতর ৩ শাবা মে-ইদ্রপুরি বরেজ রোদসু নবিনাগর, ঔরাঙ্গবাদ অমসুং বিহারগী কান্তি বিজলী উৎপাদন নিগম লিমিতেদকী মেন গেৎ কমপ্লেক্সতা শঙ্গাখি। হায়রিবা ফেসিলিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসিনা লমদম অদুগী মীয়াম, চত্থোক চৎশিন অমসুং মতম মাংহনবা হন্থরগনি।
পত্নাদগী ফেসিলিতী অসি হৌদোক্লদুনা মন্ত্রী শ্রী আর.কে. সিংহনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহী ৩-৪ অসিদা, পাৱর মন্ত্রীনা বিহারদা মৈ ঙালহন্নবগীদমক লুপা করোর ১১,০০০ কাইথখি, মসিগী মনুংদা সবস্তেসন, ত্রান্সমিসন অমসুং খুঙ্গংদা মৈ পীবগী ঐখোয়না ঙসি উরিবা প্রোজেক্তশিং অসি য়াওরি। মহাক্না মখা তারদুনা এন.তি.পি.সি.না লৈবাক শেম্নবগীদমক থাদখিবা শেনফম খুদিংমক নীংথীনা শীজিন্নরি। "হৌখিবা চহী ৫রোমসিদা, কোইলা অমসুং রেলৱে ফ্রৈৎকী মমল অসি চাদা ৪০ হেনগৎখি অদুবু এন.তি.পি.সি.না উৎলিবা অসিনা মরম ওইদুনা মখোয়না পাৱরগী মমল ৱাংখৎপা অসি চাদা ১২ হন্থহনবা ঙম্লে হায়না শ্রী সিংহনা ফোংদোকখি।
শ্রী আর.কে. সিংহনা মখা তারদুনা হায়খি, "ওর্গানাইজেসন অসিনা লুপা করোর ২৫৭.৫ পীখ্রে, মসিনা পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা পাৱর পি.এস.য়ু.না পীখিবশিংদা খ্বাইদগী য়াম্বনি। মসিনা এইমস, পত্নাদা লুপা করোর ১২ পীখি। এন.তি.পি.সি.না মসিগী পোর্তফোলিওবু অতোপ্পা পাৱর শুংনবগী অতোপ্পা লম্বীশিংদা শন্দোক্লি, অমসুং ঐখোয়না মসিবু অশেংবা মলতিনেসনেল কম্পেনী অমা ওইনা ওন্থোক্নবা পান্দম থম্লি। এন.তি.পি.সি.দা ওরিশাগী খুঙ্গংগী লমশিংদা মৈ ঙালহন্নবগী থৌদাংশু শিন্নখি, মসিসু মখোয়না অপীবা মতমগী মাংওইননা লোইশিনখি।
ঙসি শঙ্গারিবা অসিগুম্বা ফেসিলিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ শাগৎপনা লমদম অসিগী মীয়ামগী পুন্সিদা নুংঙাইহল্লগনি, চত্থোক চৎশিন নুংঙাইহল্লগনি অমসুং মতম মাংবা হন্থরনি।
শঙ্গাবগী থৌরমদুদা ঔরাঙ্গবাদকী এম.পি. শ্রী সুশিল কুমার, বারগী এম.এল.এ. শ্রী গ্যানেন্দ্র কুমার সিংহ, কান্তিগী এম.এল.এ. শ্রী অশোক কুমার চৌধুরি, নবিনাগরগী এম.এল.এ. শ্রী বিরেন্দ্র কুমার সিংহগা লোইননা সি.এম.দি., এন.তি.পি.সি. শ্রী গুর্দীপ সিংহ, পাৱর মন্ত্রালয়গী, এন.তি.পি.সি. অমসুং বিহার এদমিনিস্ত্রেসনগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংশিংসু শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী সুশিল কুমার সিংহ এম.পি., ঔরাঙ্গবাদনা হায়খি, "ঐহাক্না এন.তি.পি.সি.বু মখোয়না সি.এস.আর. অমসুং মৈ পুথোক্নবগীদমক হোৎনরিবা কয়া অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকচরি। ঙসিদি, মৈ হায়বসি অরং অরাক খক্কী নত্তনা তঙাইফদবা পোৎ অমা ওইরে। লাইয়েং পথাপ কয়াসু হৌজিক্তি মৈদা মপাল তাংলে। ঐখোয়না চাউথোকচৈ মদুদি বিহারদা অথুবদা মৈ মেগাৱাৎ ১০,০০০ পুথোক্লগনি।"
শ্রী গ্যানেন্দ্র কুমার সিংহ, এম.এল.এ. বারনা হায়খি, "মফম অসিগী চাউখৎলোন্দা মতেং পাংলগদবা ফজরবা বিল্দিং অনী এন.তি.পি.সি.না শারে, মসিগীদমক ঐখোয়না চাওথোকচৈ। পাৱর মন্ত্রীগী লমজিং মখাদা ঐখোয়গী লমদম অসিদা চয়োল অমদা পুং ২৪ মৈ পুথোক্লগনি।"
শ্রী বিরেন্দ্র কুমার সিংহ, এম.এল.এ. নবিনাগরনা হায়খি, "এন.তি.পি.সি.গী সি.এস.আর.গী থৌরাংশিং অসি বিহারদা লৈঙাক অসিনা করম্বা মীৎয়েং য়েংবীরি হায়বদু উৎলে। লম্বীশিং অসিনা পত্না য়ৌবদা নুঙাইনা য়ৌহল্লগদবনা লৈবাক অমা চাউখৎনবা হোৎনবদা য়াম্না মরুওইবা খোংথাং অমনি।"
শ্রী অশোক কুমার চৌধুরী এম.এল.এ. কান্তিনা হায়খি, "মলতিফংসনেল মে গেৎ কমপ্লেক্স অমা এন.তি.পি.সি. কান্তিদা শারিবসিনা মফমসিগী মীয়ামদা খ্বাইদগী নুংঙাইবা পোকহল্লগদবা থবক অমনি। মসিনা নোংপোক বিহারগী কান্তিগী জগাগী চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি।"
শ্রী গুর্দীপ সিংহ, সি.এম.দি. এন.তি.পি.সি.না থৌরম অদুদা হায়খি, "শ্রী আর.কে. সিংহগী লমজিং মখাদা এন.তি.পি.সি. চাউখৎপা হেনল্লকপনা বিহার চাউখৎনবা হোৎনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মেগাৱাৎ ৬২৯১০গী কাপাসিতী ইন্সতোল তৌবগী মনুংদা, এন.তি.পি.সি.না হৌজিক্কী ওইনা বিহারদা মেগাৱাৎ ৬১৫০ লৈরি। মসিগী মথক্তা এম.দব্ল্যু. ৩৮০০গী কেপাসিতীসু শেম্নবা হোৎনরি। ঐখোয়না তোঙান-তোঙানবা সি.এস.আর.গী থৌরাংশিং বিহার চাউখৎনবগীদমক লৌখৎকনি, অসিগুম্বা মরুওইবা থৌরাংশিং অসিগীদমক্তনি ঐখোয়না মফম অসিদা পুল্লিবসিসু।"
সি.এস.আর. থৌরাংগী মখাদা, এন.তি.পি.সি. বারনা লুপা লাখ ৬২ চঙনা থংনবা খুঞ্জা ১৩,৫০০দা মতেং পীনবগীদমক কম্ম্যুনিতী বিল্দিং অনী শাখ্রে।
শঙ্গাবগী থৌরমদুগী মনুংদা, সহনৌরা অমসুং সহারি (বার)দা লৈবা কম্ম্যুনিতী সেন্তর, মে-ইন্দ্রপুরি বরেজ রোদ (নবিনাগর), কান্ত বিজলী উতপাদন নিগম লিমিতেদ (কে.বি.য়ূ.এন.এল.) মেন গেৎ কমপ্লেক্স (কান্তি)গী মতাংদা নম্বা ফিলম থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা স্তেকহোল্দরশিংদা কাপখি।
কেপাসিতী গিগাৱাৎ ৬২.৯গী ইন্সতোল কেপাসিতীগা লোইননা এন.তি.পি.সি.গী কাংবুনা কোইলাগী ২৪, কম্বাইন সাইকল গ্যাস/লিক্বিদ ফ্যুলগী ৭, হাইদ্রো ১, রিন্যুএবলগী ১৩গা লোইননা সবসিদিয়ারি অমসুং জে.ভি. পাৱর স্তেসনশিং য়াওনা পুন্না পাৱর স্তেসন ৭০ লৈ। কাংবু অসিগী গিগাৱাৎ ২০গী কেপাসিতীসু হৌজিক শারি, মসিগী মনুংদা গিগাৱাৎ ৫দি রিন্যুএবল ইনর্জীনি