Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH moves ahead with Orientation and Training Programme of iRAD App
12 SEP 2020 5:24PM by PIB Delhi
The 2-days Orientation and Training programme on iRAD App was conducted by the Ministry of Road Transport & Highways on 7th & 8th September 2020 for the selected districts of Karnataka, and on 10th & 11th September 2020 for some districts of Uttar Pradesh. Based on the feedback and other suggestions received, the App will be customised for the State.
The basic iRAD app has been developed and will be customized/integrated as per the requirements of concerned States/UTs. Mobile app of iRAD is available for Android platform, and for other platforms like iOS will be available shortly.
The Ministry of Road Transport & Highways is in the process of implementing ‘Integrated Road Accident Database Project (iRAD)’ which will be applicable across the country. In the first instance, it has been decided to implement the proposal in six States, viz. Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, Rajasthan, Uttar Pradesh and Tamil Nadu. The development and implementation of iRAD has been entrusted to lIT Madras and National Informatics Centre Services Inc. The App when developed and functional, will enable the stakeholders such as the Police, Transport, Health, etc to use their mobile phones to collect accident data on the spot.
This project is proposed on IT based system for capturing the spot accident data using mobile app configured for this purpose. This data can then be utilized for various purposes like finding the causes of the accidents and remedial measures to improve the road infrastructure, to record the accidents data for the use of police, health services and other concerned departments.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না আই.আর.এ.দি. এপকী ওরেন্তেসন অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামগা লোয়ননা মাংজিল থাদুনা চৎলি
12 SEP 2020 5:24PM by PIB Imphal
আই.আর.এ.দি. এপকী ওইবা নুমিৎ নিনিগী থৌরম অমা ওরেন্তেসন অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেগী মিনিস্তরনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৭ অমসুং ৮দা খনগৎলবা কর্নাতকাগী দিস্ত্রীক্তশিংদা অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ১০ অমসুং ১১দনা উত্তর প্রদেশতা পাংথোকখ্রে। ময়াম্না পীরকপা অনিংবা অপাম্বগী মতুং ইন্না এপ অসি স্তেত অসিগীদমক শেম্বনি।
আই.আর.এ.দি. এপকী অনৌবা অমা শেম্লে অমসুং মসি স্তেতকী/য়ু.তি.গী তঙাইফদবা য়েংলগা শেমগৎকনি। মোবাইলগী ওইবা আই.আর.এ.দি. এপ অমা এন্দ্রোইদ মওংদা ফংগনি অমসুং আই.ও.এস.গী মওংদসু য়াম্না থুনা ফংলগনি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেগী মিনিস্তরনাইন্তিগ্রেতেৎ রোদ এক্সিদেন্ত দাতাবেজ প্রোজেক্ত (আই.আর.এ.দি.) অসিনা লৈবাক অসিদা শিজিন্নগদৌরি। অহানবদা স্তেত তরুক্তা শিজিন্নবা ৱারেপ তাখ্রে মদুদি মহারাস্ত্রা, কর্নাতকা, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ অমসুং তামিল নাদু। আই.আর.এ.দি.চাওখৎনবা অমসুং শেমগৎনবা আই.আই.তি. মদ্রাস অমসুং নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্সে সেন্তর সর্ভিস ইনকোর্পোরেসন। এপ অসি শাগৎপা অমসুং মথৌ তৌবদা থৌবুশিং হায়বদি পুলিস, ত্রান্সপোর্ত, হকশেল অসিনচিংবা।
মসিগী প্রোজেক্ত অসি আই.তি. সিস্তেমদা বেজ তৌবা মোবাইল এপ শিজিন্নদুনা মফম অদুদা ফাবা দাতানি। দেতা অসি মখল কয়া অমদা শিজিন্নবা য়াই হায়বদি লম্বীদা খুদোংথিবা থোকপা থিংনবা, খুদোংথিবা থোকপা থিনবা পুলিস, হকশেল অমসুং মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিং।