Ministry of Commerce & Industry
First ever Virtual Buyer Seller Meet for loose diamonds commences
Two-day meet has Virtual Reality, real life experience for buyers and sellers of diamond trade
04 SEP 2020 4:04PM by PIB Delhi
Shri Suresh Kumar, Joint Secretary, Ministry of Commerce & Industry, Government of India inaugurated first Virtual Buyer and Seller Meet for loose diamonds. The two day meet is being organized by the Gem and Jewellery Export Promotion Council of India (GJEPC), the apex body for promotion of Gems and Jewellery Exports. The meet will give an opportunity for buyers and exhibitors to connect and talk business over the virtual platform.
In his opening remarks, Mr. Suresh Kumar, Joint Secretary, Ministry of Commerce& Industrycongratulated the Council’s efforts and said, “Virtual buying-selling formats will be the new normal going forward. As we do not know how fast this scenario is going to change, and we cannot wait for the pandemic to go away, so it’s prudent to shift to a virtual platform through which buyers and sellers can continue doing business in confidentiality with secured measures. I’m happy that this is one of India’s most promising sectors in terms of merchandise exports. Although the trade has been hit because of the pandemic, we should capitalise on every growth opportunity, especially since green shoots of revival are visible in markets like the USA, China, and Europe. This is a great new beginning for the sector which must continue using this virtual platform extensively and make it a part of your regular marketing activity to connect with buyers from different countries and sectors.”
While addressing the inauguration ceremonyMr. Colin Shah, Chairman, GJEPCsaid, “The pandemic has forced us to think out of the box. Although the pandemic has taken its toll, there have been good positives, markets like America and China are coming back strongly and this should translate into recovery of exports for us. Supply of rough was constrained so the polished prices remained stable.”
Speaking on the future plans of GJEPCsaid, “India is the preferred destination for sourcing superior quality diamonds and the VBSM format is user-friendly with inbuilt security measures. We are planning to hold such VBSMs in the near future for diamond and gold-studded jewellery, platinum jewellery, and costume jewellery.”
Some of the salient features of this Virtual Buyer Seller Meet are:
• Cloud storage for secure online trading; buyer-seller matching
• Optimal choice for buyers and sellers to choose gamut of options exhibited by the exhibitors
• Life-like experience simulation
• Since the format is virtual, no physical contact and conduct business from home or office
• Watertight parameters for trustworthiness
• Enhance networking opportunity
• GJEPC will assist in creating product catalogues or directories of high-resolution images for exhibitors on the Council’s VBSM website
• Buyers will be able to search specific product types to find the exact merchandise they need
• The GJEPC website will make it easy for the buyer to view online product directory, even during live video meetings
• For the live one-on-one meetings between the buyer and seller, GJEPC will provide high-end cameras for product viewing during the interaction from the exhibitor’s office
GJEPC will manage, schedule and run video meetings directly through the GJEPC VBSM website platform, as per the scheduled dates and time. After the online matching of buyer and seller products, each meeting schedule between buyer and seller will be arranged for approximately 45 minutes; and in a day only 3 to 4 meetings will be planned between the buyer and seller. Meeting IDs will be created for each exhibitor, which will be shared with the buyer, to meet online at a scheduled time and discuss their business.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শেমদোক্ত্রিবা দাইমন্দশিংগী অহানবা ভর্চুএল বাইয়র সেল্লর মিত পাংথোকপা হৌরে
নুমিৎ নিনিগী মিত অসিদা দাইমন্দ লৈরিবশিং অমসুং য়োল্লিবশিংগী ভর্চুএল রিএলিতি, অশেংবা থবকশিং পাংথোক্লি
04 SEP 2020 4:04PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি সুরেস কুমারনা অহানবা শেমদোক্ত্রিবা দাইমন্দশিংগী ভর্চুএল বাইয়র অমসুং সেল্লর মিত হাংদোকখ্রে। নুমিৎ নিনিগী থৌরম অসি মমল য়াম্বা নুঙ অমসুং লৈতেংগী পোৎলমশিং মপান্দা থাদোকপদা মাংজিল থারিবা লুপ, জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়ানা শীনবনি। মিত অসিনা লৈগদবশিং অমসুং য়োনগদবশিং ভর্চুএল ওইনা উনবা অমসুং ৱারি শানবগী খুদোংচাবা পীগনি।
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি সুরেস কুমারনা মহাক্কী হৌদোকপগী ৱারোলদা হায়খি, ভর্চুএল ওইনা লৈবা অমসুং য়োনবগী মওং অসি অনৌবা অমা ওইরগনি। হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি কয়া য়াম্না য়াংনা হোংলক্কনি হায়বা ঐখোয় খঙদে অমসুং ঐখোয়না লাইচৎ অসি ফরকপা ঙাইবা ঙম্লোই, মরম অদুনা অরোন-অথুপ ঙাক্তুনা ভর্চুএল ওইনা লৈগদবা মীওইশিং অমসুং য়োনগদবা মীওইশিং মখা তানা ললোন-ইতিক পাংথোকপা অসি তঙাইফদবনি। মপান্দা পোৎ য়োনবদা মসিগী সেক্তর অসি ভারতকী খ্বাইদগী ফবা সেক্তর অমা ওইবদা ঐ হরাওই। লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা অকায়বা থোকহল্লবসু য়ু.এস.এ, চাইনা অমসুং য়ুরোপকী কৈথেলশিং অমুক হন্না হিঙ্গৎলকপগী খুদোংচাবশিং ঐখোয়না লৌগদবনি। মসিগী ভর্চুএল প্লেতফোর্মশিং অসি শীজিন্নবা অসি সেক্তর অসিগী অনৌবা অচৌবা খুদোংচাবা অমা ফংবা হৌবনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী পোৎ লৈগদবশিংগা উন্দুনা নহাক্কী ললোন-ইতিক্কী থবক্কী শরুক অমা ওইহনগদবনি।
জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগী চেয়রমেন, কোলিন সাহনা হায়খি, লাইচৎ অসিনা নমদুনা ঐখোয় অতোপ্পা পাম্বৈ অমা খনহলবনি। লাইচৎ অসিগী অৱাবা লৈরবসু, মসিগী অফবশিংসু লৈরে, অমেরিকা অমসুং চাইনাগী কৈথেলশিং হান্নগুম ফজনা হাংলে অমসুং মসিনা ঐখোয়গী মপান্দা পোৎ থাদোকপগী থবকশিং অমুক হৌরে। শেমদোক্ত্রিবশিং য়োনবদা খুদোংচাদবা থেংনবা মরম্না শেমদোক্লবশিংগী মমল লেংদনা লৈরি।
জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগী তুংগী থৌরাংশিংগী মতাংদা মহাক্না হায়খি ভারত অসি মমল য়াম্বা মগুন লৈবা দাইমন্দশিং ফংবা ওইরে অমসুং ভি.বি.এস.এম ফোর্মেত অসি শীজিন্নরিবশিংনা নুংঙাইবগা লোয়ন্না মশাগী ওইনা সেকুরিতিগী মচাকশিং য়াওজরে। দাইমন্দ, সনা তোপ্পা লৈতেংগী পোৎলমশিং, প্লাতিনমগী লিক-কোনশিং অমসুং চৎনবীগী লিক-কোনশিংগী অসিগুম্বা ভর্চুএল বাইয়র সেল্লর মিতশিং তুংদা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরি।
মসিগী ভর্চুএল বাইয়র সেল্লর মিত মরুওইবা শক্তম খর লৈরে :
• ওনলাইন ত্রেদিং; বাইয়র-সেল্লর মেতচিংগী ক্লাউদ স্তোরেজ
• একজিবিতরশিংনা উৎলিবশিং লৈরিবশিং অমসুং য়োল্লবশিংনা অপাম্বা খনবগী খুদোংচাবশিং
• অশেংবগা মান্নবা সিমুলেসন
• ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা ওইবনা, উনবা ফংদ্রে অমসুং য়ুম অমসুং ওফিসতগী ললোন-ইতিক পাংথোক্কনি
• থাজনবা থম্নবা অকনবা চেকশিন-থৌরাংশিং
• নেতৱার্কিংগী খুদোংচাবা হেনগৎহনবা
• পোৎ-চৈশিংগী কেতলোগশিং শেম্বা নৎত্রগা ময়েক য়াম্না শেংবা মমিশিং পুথোকপগী থবক্তা জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়ানা মতেং পাংগনি
• মখোয়না দরকার ওইবা অকক্নবা পোৎথোক মখলশিং অদু লৈগদৌরিবশিংনা থিবা য়াগনি
• লাইভ ভিদিও মিতিং য়াওনা, পোৎথোকশিং ওনলাইনদা লৈগদৌরিবা মীওইশিংনা লাইনা য়েংবা য়ানবা জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগী ৱেবসাইত য়াম্না লাইহনগনি
• লৈগদৌরিবা মীওই অমসুং য়োনগদৌরিবা মীওইগী মরক্তা লাইভ ওইনা মীফমশিং পাংথোক্নবা অমসুং পোৎথোকশিং য়েংনবা জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়ানা অফবা মখলগী কেমেরাশিং পীগনি
জেম এন্দ জেৱেল্লরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়াগী ভর্চুএল বাইয়র সেল্লর মিত ৱেবসাইদ প্লেতফোর্মদা ভিদিও মিতিং পাংথোক্কদবা মতম অমসুং নুমিৎ খঙহনগনি। লৈগদবা মীওইশিং অমসুং য়োনগদবা মীওইশিং ওনলাইনদা য়ানরবা মতুংদা, মখোয়গী ওইবা মিনিত ৪৫গী মিতিং অমা শীনগনি অমসুং নোংমগী মনুংদা লৈগদবা মীওইশিং অমসুং য়োনগদবা মীওইশিংগী মরক্তা মিতিং ৩দগী ৪ ফাওবা শীনগনি। একজিবিতর অমমমগী মিতিং আইদিশিং শেমগনি অমসুং লৈগদবা মীওইশিংদা পীগনি।