Ministry of Road Transport & Highways
Promotion of Digital and IT based payment of fees through FASTag
03 SEP 2020 5:25PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has notified draft notification GSR 541 (E) dated 1st September, 2020 to seek comments and suggestions from the stakeholders on making FASTag mandatory for old vehicles sold before 1st December, 2017. The amended provision in CMVR, 1989 is proposed to be put in force wef 1st Jan 2021.
Further, it is proposed to make having a valid FASTag mandatory while getting a new 3rd Party Insurance through an amendment in FORM 51 (certificate of Insurance), wherein the details of FASTag ID shall be captured. This is proposed to be put in force w.e.f. 1 April 2021.
As per Central Motor Vehicles Rules, 1989, FASTag had been made mandatory since 2017 for registration of new four wheeled Vehicles, and is to be supplied by the Vehicle Manufacturer or their dealers. It had further been mandated that the renewal of fitness certificate will be done only after the fitment of FASTag for the Transport Vehicles. Further that, for National Permit Vehicles, the fitment of FASTag has been mandated since 1st oct 2019.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ফাস্তেগকী খুত্থাংদা দিজিতেল অমসুং আই.তি.দা য়ুম্ফম ওইদুনা ফী থিহনবা
03 SEP 2020 5:25PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়না সেপ্তেম্বর ১, ২০২০দা থোকপা জি.এস.আর. ৫৪১ (ই), দ্রাগ নোতিফিকেসন অমনা দিসেম্বর ১, ২০১৭গী মমাংদা য়োনখিবা অরিবা গারীশিংবু ফাস্তেগ শীজিন্নহনবগী মতাংদা স্তেকহোল্দরশিংদগী কম্মেন্ত অমসুং সজেসন থাংগৎলক্নবা খঙহল্লক্লি। সি.এম.ভি.আর., ১৯৮৯গী শেমদোকখ্রবা প্রোবিজন্দা জনুৱারী ১, ২০২১দগী হৌদুনা থবক ওন্থোক্নবা খঙহল্লি।
মখা তানা, শেমদোক্লবা ফোর্ম ৫১ (সর্তিফিকেৎ ওব ইন্সুরেন্স)কী খুত্থাংদা অনৌবা থার্দ পার্তী ইন্সুরেন্স লৌবা মতমদা ফাস্তেগকী আই.দি.গী অকুপ্পা মরোলশিং নপতুনা চৎনবা য়াবা ফাস্তেগ অমা য়াওহনগদবনি হায়রি। হায়রিবসি এপ্রিল ১, ২০২১দগী চৎনবা হৌনবসু খঙহল্লি।
সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুল, ১৯৮৯গী মতুং ইন্না, ফাস্তেগ অসি চকা মরি পানবা গারীশিংগী রেজিস্ত্রেসন তৌবা মতমদা ২০১৭দগী হৌদুনা চৎনগদবনি হায়খ্রবনি, অমসুং হায়রিবসি গারী শারিবা মেনুফেকচরর নত্ত্রগা মখোয়গী দিল্লরশিংনা পীগদবনি। মখা তানা মসিমসু হায়রি মদুদি, ত্রান্সপোর্ত ভেহিকলশিংগীদি ফিৎনেস সর্তিফিকেৎ লৌবা হায়বসি ফাস্তেগ নপ্লবা মতুংদতা তৌহনগদবনি হায়বসু লৈখ্রে। মসিগী মখা তারকপদা, নেসনেল পর্মিৎ ভেহিকলশিংগী ওইনা, ফাস্তেগ নপ্পসি ওক্তোবর ১, ২০১৯দগী হৌখ্রবনি।