Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Ministers Shri Gowda and Shri Mandaviya complements NPPA on its 23rd Foundation Day today for playing crucial role in reasonable pricing and availability of essential medicines
Shri Gowda applauds NPPA for working tirelessly to ensure availability of life-saving drugs at reasonable prices and towards the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi for affordable health care system to all citizens
NPPA also prevented any shortage of medicines during COVID19 and resolved Public Grievances efficiently : Shri Gowda
Shri Mandaviya praises NPPA for working tirelessly for Healthy Nation as envisioned by Prime Minister and helping commonmen save crores of rupees and for adopting Digital Technology to propel the Digital India Mission
29 AUG 2020 4:23PM by PIB Delhi
On the foundation day of National Pharmaceuticals Pricing Authority (NPPA) Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri D.V. Sadananda Gowda congratulated NPPA “for working tirelessly to ensure availability of life-saving drugs at reasonable prices consistently, towards the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi for affordable health care system to all citizens”. Recognizing the crucial role being played by NPPA during COVID 19 pandemic, the Minister also noted, "It also prevented any shortage of medicines during COVID19 and resolved Public Grievances efficiently through active Control room. Also, catered to the needs of over 120 countries by supplying critical medicines by india during COVID .
In a tweet Shri Mansukh Mandaviya, Minister of State (Independent Charge), Ministry of Shipping and Minister of State in the Ministry of Chemicals and Fertilizers acknowledged the important role being played by NPPA , “29th August is an important day for India as NPPA was founded to control the prices of essential & life saving medicines.NPPA is working tirelessly with the goal of Healthy Nation as envisioned by Prime Minister and is helping to save crores of rupees of common men.” NPPA is using digital technology to discharge its functions and the same was noted by MoS, NPPA is propelling Digital India mission by 1.Pharma Sahi Daam-app to check prices of medicines
2. Pharma Jan Samadhan-public grievance system to help people resolve their problems.
3. Pharma Data Bank-online information collection from Pharma manufacturers.”
On the occasion, Dr. P.D. Vaghela, Secretary, Department of Pharmaceuticals also noted that NPPA through its recent efforts has set-up Price Monitoring and Research Units (PMRUs) for strengthening monitoring and public awareness in 13 States/UTs. He underlined the role that NPPA plays by giving key inputs to various Ministries/ Departments of Government of India on specific issues, which is important in taking decisions for policy formulation and implementation.
Speaking on the occasion, Smt. Shubhra Singh, Chairman, NPPA highlighted the fact that NPPA strives to strike a balance between the interests of the consumers and the Pharmaceutical Industry as per the ambit of the DPCOs. During its 23 years of existence, NPPA has been working towards the larger goal of a Healthy Nation by facilitating affordable health care through pricing of NLEM drugs, knee implants, stents, and more recently through the Trade Margin Rationalisation (TMR) of anti-cancer drugs that resulted in substantial annual saving to the consumers across the country. Specifically, in the times of COVID-19 pandemic, NPPA through its Control Room worked 24 x 7 to promptly resolve issues and problems of citizens, manufacturers and marketers.
During lockdown period, it addressed the issues of supply-chain constraints of non-availability of raw material, packaging material and manpower too.
NPPA was set-up as an independent Regulator on 29th August, 1997 for pricing of drugs and to ensure availability and accessibility of medicines at affordable prices. The regulator, an attached office of the Department of Pharmaceuticals (DoP), Ministry of Chemicals & Fertilizers was created vide Government of India Resolution published in the Gazette of India number 159 dated 29th August, 1997. The functions of NPPA include fixation and revision of prices of Scheduled drugs under Drug (Price Control) Orders issued from time to time, as well as monitoring and enforcement of prices and ensuring availability and accessibility of all medicines and medical devices, including non scheduled drugs.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী গৌদা অমসুং শ্রী মান্দাভিয়ানা ঙসি এন.পি.পি.এ.গী ২৩শুবা ফাউন্দেসন নুমিৎতা মখোয়না লৌরিবা অরুবা থৌদাং হায়বদি মমল মতিক চানা পীবা অমসুং তঙাইফদনা চংদ্রবা য়াদ্রবা হিদাকশিং ফংহনখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
শ্রী গৌদা এন.পি.পি.এ,গী লৌরিবা থৌদাং হায়বদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং নাগরিক পুম্বা মশা ফনা থম্নবগী চেকশিন থৌরাংগীদমক লৌখৎলিবা খোঙথাং হায়বদি পুন্সি কন্ননবা হিদাক ফংহনবা অমসুং মতিক চাবা মমলদা ফংহন্নবা হোৎনবদা চোকথবা নাইদ্রবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
এন.পি.পি.এ.না কোভিদ-১৯গী মনুংদা হিদাক্কী অৱাৎপা লৈহন্দনবা হোৎনরি অমসুং মীয়ামগী অৱাবা কয়াবু কোকহল্লী -শ্রী গৌদা
শ্রী মান্দাভিয়ানা এন.পি.পি.এ.গী মশা মউ ফবা জাতি ওইনবা প্রধান মন্ত্রীনা থম্লিবা মিয়েং অসিদা হোৎনবদা চোকথবা নাইদ্রবা অমসুং মীওই কয়া অমবু লুপা করোর কয়া কন্দুনা অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া মিসনগী দিজিতেল তেক্নোলোজি ফংহনবগীদমক থাগৎখ্রে
29 AUG 2020 4:23PM by PIB Imphal
নেস্নেল ফার্মাস্যুতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতি (এন.পি.পি.এ.)গী ফাউন্দেসন নুমিৎতা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরসগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.বি. সদানন্দা গৌদানা এন.পি.পি.এ.বু মখোয়গী “প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং নাগরিক পুম্বা মশা ফনা থম্নবগী চেকশিন থৌরাংগীদমক লৌখৎলিবা খোঙথাং পুন্সি কন্ননবা হিদাক ফংহনবা অমসুং মতিক চাবা মমলদা ফংহন্নবা হোৎনবদা চোকথবা নাইদ্রবা” অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। এন.পি.পি.এ.না কোভিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা লৌরিবা য়াম্না লুরবা থৌদাং অসি মশক খংলদুনা, মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি, “কোভিদ-১৯গী মুংদা হিদাক্কী
অৱাৎপা লৈহনখিদে অমসুং মীয়ামগী অৱাবা কয়া অমা এক্তিব কন্ত্রোল রুমদগী কোকহনখি। লোয়ননা, কোভিদ মনুং অসিদা লৈবাক ১২০দা ইন্দিয়ানা য়াম্না মরুওইবা হিদাক ফংহনখি।
ত্বীত অমদা, কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরসগী স্তেত মিনিস্তরগী স্তেত মিনিস্তর অমসুং মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), মিনিস্ত্রী ওফ শিপ্পিং শ্রী মনসুখ মান্দাভিয়ানা এন.পি.পি.এ.না লৌরিবা মরুওইবা মথৌদাং অদুগীদমক মশক খংবা উৎখি, “ওগস্ত ২৯ অসি ইন্দিয়াগী মরুওইবা নুমিৎ অমনি, মসিদা এন.পি.পি.এ.না পুন্সি কন্ননবা হিদাক অসি মমল অসি য়েংদুনা পীরি। এন.পি.পি.এ.না চোকথবা লৈতনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং নাগরিক পুম্বা মশা ফনা থম্নবগী চেকশিন থৌরাংগীদমক লৌখৎলিবা খোঙথাং অমসুং মীচম প্রজাদা লুপা করোর কয়া কনবদা মতেং পাংলি”। এন.পি.পি.এ.না দিজিতেল তেক্নোলোজি অসি শিজিন্নদুনা মখোয়গী মথৌ অসি চপ মান্নবা মওংদা দিজিতেল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা এম.ও.এস., এন.পি.পি.এ. না পীরি
১. হিদাক্কী মমল য়েংনবা-ফার্মা সাহি দাম এপ
২. মীয়ামগী অৱাবা কয়া মায়োক্নরিবা অসি কোক্নবা-ফার্মা জন সামাধান
৩. ফার্মা মেনুফেকচররদগী ওনলাইন ইনফোর্মেসন লৌননবা –ফার্মা দেতা বেঙ্ক
থৌরম অদুদা, দিপার্মেন্ত ওফ ফার্মাস্যুতিকেলসগী সেক্ত্রেতরি, দাঃ পি.দি. ভাঘেলানা হায়খি মদুদি এন.পি.পি.এ.না স্তেত ১৩ অমসুং য়ু.তি.শিংদা হন্দক্তা প্রাইস মোনিতরিং অমসুং রির্সস য়ুনিৎ (পি.এম.আর.য়ু.শিং)লিংখৎতুনা মীয়ামদা খংহনখ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মদুদি এন.পি.পি.এ.না ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্তগী থৌরম কয়া, অমদি ৱারেপ লৌবদা অচৌবা থৌদাং কয়া লৌরি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা এন.পি.পি.এ.গী চেয়রমেন, শ্রীমতি শুভ্রা সিংহনা উৎখি মদুদি এন.পি.পি.এ.না দি.পি.সি.ও.শিংগী পান্দম মদুদি কঞ্জুমরশিং অমসুং ফার্মাস্যুতিকেলস ইন্দ্রস্ত্রীশিংগা য়ান্নবা শিনবনি। চহি ২৩ লৈরক্লবা, এন.পি.পি.এ.না হেন্না চাওবা পান্দম অমা থম্দুনা এন.এল.ই.এম. হিদাক্কী মমল য়েংশিন্দুনা জাতিগী ওইবা হকশেলদা অহেনবা পীদুনা লাক্লি, মদুদি নি প্লান্তেসন, স্তেন্ত অমসুং হন্দক্তা ত্রেদ মার্জিন রেস্নেলাইজেসন (তি.এম.আর.)গী খুত্থাংদা এন্তি কেন্সরগী হিদাক কয়া পীদুনা লৈবাক অসিদা চহিগী চাদিং হন্থহল্লি। মরুওইনা কোভিদ-১৯ লায়চৎকী মনুংদা এন.পি.পি.এ.না কন্ত্রোল রুমদগী ২৪X৭ থবক তৌদুনা নাগরিক, পোৎশুংবাশিং অমসুং পোৎয়োনবশিং কান্নহল্লি।
লোকদাউন মনুংদা ফংবা ঙম্দবা শুংদোক্ত্রিবা পোৎ লৌনবা, পোৎ য়োম্নবা মচাক অমসুং মীশিংগী অৱাবশিং অদু উৎখি
এন.পি.পি.এ.না ১৯৯৭গী ওগস্তকী ২৯দা ইন্দিপেন্দেন্ত রিগুলেতর অমা হিদাকশিংগী মমল অমসুং হিদাকশিং অসিবু ফংহনবা অমসুং হিদাকশিং অসিবু অঙম্বা মমলদা পীনবা লিংখৎখি। রিগুলেতর অসি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরসগী মিনিস্তরগী, দিপার্মেন্ত ওফ ফার্মাস্যুতিকেলসগী (দি.ও.পি.)না শেম্বা মরী লৈননা ভারত সরকারনা রিসোলুসন অসি গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়ানা ১৯৯৭গী ওগস্তকী ২৯দা নম্বর ১৫৯দা ফোংখিবনি। এন.পি.পি.এ.গী মথৌ অসি দ্রগ (প্রাইস কন্ত্রোল)গী মখাদা হিদাশিং অসিগী মমল লেপ্পা অমসুং মমল শেম্দোকপদা মতম মতমগী ওইনা মথৌ লৌরি।