Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Big Boost to Local Production; KVIC Gets First Order for 1200 Quintal Mustard Oil from ITBP
28 AUG 2020 3:42PM by PIB Delhi
The Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has received the first order from Indo-Tibetan Border Police (ITBP) for supplying 1200 quintals of kacchi ghani mustard oil worth Rs 1.73 crore. The purchase order comes just weeks after the MoU signed between KVIC and ITBP on July 31, which is aligned with the Prime Minister’s call for “Aatmanirbhar Bharat” and “Vocal for Local”. As per a statement if KVIC, the order will be supplied to ITBP within 30 days from the date of order.
The Minister for MSME, Shri Nitin Gadkari lauded KVIC’s efforts saying this would encourage local production and empower lakhs of people engaged with village industries.
KVIC has said that this order will create additional jobs at the Khadi institutions manufacturing high quality kacchi ghani mustard oil. KVIC has instructed Khadi institutions to work in 3 shifts so as to complete the supply within the stipulated period of 30 days. This order will generate lakhs of additional man hours for Khadi artisans and thus encouraging local production.
The development comes in wake of the instructions of Home Minister Shri Amit Shah to the paramilitary forces to encourage local products in a bid to support the “Aatmanirbhar Bharat Abhiyan”. Shri Amit Shah has made it mandatory to sell only “Swadeshi” products through the CAPF canteens across India, KVIC added.
The ITBP is the nodal agency appointed by MHA for the procurement of provisions on behalf of all paramilitary forces.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena welcomed the purchase order saying this was a major step towards strengthening our village industries and empowering the local artisans. “Only by encouraging local production and strengthening our village industries, we can overcome financial distress and create sustainable livelihood for our people. At the same time, our jawans at the border will get the best quality mustard oil. We will ensure the supplies are made before time,” Saxena said.
The KVIC and ITBP have signed the MoU for a period of one year which will be renewed further. The next products in the pipeline are cotton mats (dari), blankets, bed sheets, pillow covers, pickles, honey, papad and cosmetics, etc. The total value of oil and dari will be approximately Rs 18 crore.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
লমদম অসিগী পোত্থোক্তা চাউনা খুমাং চাউশিনবা ঙম্বা; কে.ভি.আই.সি.না অহানবা ওইনা হঙ্গাম থাউ ক্বিন্তল ১২০০গী ওর্দর আই.তি.বি.পি.দগী লাকখ্রে
28 AUG 2020 3:42PM by PIB Imphal
খাদি অমসুং ভিলিজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না ইন্দো-তিবেতান বোর্দর পুলিস (আই.তি.বি.পি.)দগী লুপা কোতি ১.৭৩গী ওইগদবা কচ্ছি ঘানি হঙ্গাম থাউ ক্বিন্তল ১২০০ পীবীনবা ওর্দর তৌরকখ্রে। লোইবগী ওর্দর অদু কে.ভি.আই.সি. অমসুং আই.তি.বি.পি. অনীনা জুলাই ৩১দা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীগী "আত্মনির্ভর ভারত" অমসুং "ভোকেল ফোর লোকেল"গী পান্দম অদুগা মরী লৈনননি। কে.ভি.আই.সি.দগী থোক্লকপা চেরোল অমগী মখা পোন্না, ওর্দর অদু আই.তি.বি.পি.দা ওর্দর তৌখিবা নুমিত্তগী নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা পীগদবনি।
এম.এস.এম.ই. মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকারীনা কে.ভি.আই.সি.গী থৌরাং অসিবু থাগৎলদুনা হায়খি মদুদি, থৌরাং অসিনা লোকেলগী পোত্থোকশিংদা পুক্নিং থৌগৎলগনি অমসুং খুঙ্গংগী ইন্দস্ত্রীদা থবক শুরিবা মীওই লাকঝ কয়াদা শক্তি পীরগনি।
কে.ভি.আই.সি.না হায়খ্রে মদুদি, হায়রিবা ওর্দর অসিনা মগুন ৱাংবা কচ্ছি ঘানি হঙ্গাম থাউ পুথোক্লিবা খাদি ইন্সতিত্যুসনশিংদা অহেনবা থবক পীবা ঙম্লগনি। কে.ভি.আই.সি.না খাদি ইন্সতিত্যুসনশিংদা নুমিৎ ৩০নিগী অপীবা মতমদা পীথোকখিবা ঙম্নবগীদমক সিফ ৩ থোক্না খায়দোক্তুনা থবক শুননবা খঙহনখ্রে। ওর্দর অসিনা খাদি আর্তিসানশিংদা অহেনবা থবক শুবগী মতম লাখতা পীরগনি অমসুং অসুম্না লোকেলগী পোত্থোক্তা পুক্নিং থৌগৎলগনি।
চাউখৎ থৌরাং অসি য়ুম্লৈ কৈরৈ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা পরামিলিতরী ফোর্সশিংদা "আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান"বু শৌগৎনবগীদমক লোকেলগী পোত্থোকশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক খঙহনখ্রবা মতুংদা লাকপনি। শ্রী অমিৎ শাহনা ভারত শীনবা থুংনা লৈরিবা সি.এ.পি.এফ. কেন্তীনশিংদা "স্বাদেশি"গী পোত্থোক্তমক য়োন্নবগীদমক খঙহনখিবা লৈখ্রবনি হায়না কে.ভি.আই.সি.না মখা তারি।
আই.তি.বি.পি. হায়বসি এম.ঐচ.এ.না পরামিলিতরী ফোর্সশিংগীদমক প্রোবিজনশিং লৈশিন্নবগীদমক খনবা নোদেল এজেন্সী অমনি।
কে.ভি.আই.সি.গী চীয়র্মেন শ্রী ভিনাই কুমার সক্সেনানা লৈবগী ওর্দর অসিবু তরাম্না ওকপগা লোইননা হায়খি মদুদি থৌরাং অসি ঐখোয়গী খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা সক্সেনানা মখা তারদুনা হায়খি, "ইন্দস্ত্রীশিংবু মপাঙ্গল কনহন্নগীদমক অমসুং লোকেল আর্তিসানশিংবু শক্তি হেনগৎনগদবা অচৌবা খোঙথাং অমনি। লোকেলগী পোত্থোকশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ঐখোয়গী খুঙ্গংশিংদা লৈবা ইদস্ত্রীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লবা খক্তদা ঐখোয়না শেলথুমগী অৱাবা লৈরিবসি কোকহনবা ঙমগনি অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী তুংকোইনা চৎনবা য়াবা হিংবগী লম্বী পীবা ঙমগনি। মসিগা ইরোইননা, ঙমখৈদা লৈরিবা ঐখোয়গী সিফাইশিংনা খ্বাইদগী ফরবা হঙ্গাম থাউ ফংজরগনি। ঐখোয়না হায়নবা মতমদগী ঙনখৎনা পীনবা হোৎনগনি। "
কে.ভি.আই.সি. অমসুং আই.তি.বি.পি.না য়ানচে অসি চহী অমগী খুৎয়েক পীনখিবনি, হায়রিবসি মখা তানা শাংদোকখিগনি। থৌরম অসিগী মখাদা লোইরিবা মথংগী পোত্থোক্তি লশিংগী ফক (দারি), ব্লেঙ্কেৎ, মোনপাক ফিদক, মোঙ্গুম, অচার, খোইহী, পাপদ, অমসুং অকেপোৎনচিংবনি। থাউ অমসুং দারিগী ওইগদবা অপুনবা মমল অসি চাউরাক্না কোতি ১৮ লোম্নি।