Ministry of Railways
Redevelopment of CSMT Railway Station
Request for Qualification (RFQ) for redevelopment of ChhatrapatiShivajiMaharaj Terminus (Mumbai) on PPP has been invited by IRSDC vide NIT published on 20.08.2020
The RFQ document is available on http://irsdc.enivida.com/
24 AUG 2020 3:14PM by PIB Delhi
After the in principle approval of Public Private Partnership Appraisal Committee (PPPAC) for the redevelopment of Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus (Mumbai) Railway Station on PPP mode, Request for Qualification (RFQ) for redevelopment of Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus (Mumbai) on PPP has been invited by IRSDC vide NIT published on 20.08.2020. The RFQ document is available on http://irsdc.enivida.com/. The Pre Bid Conference is scheduled to take place on 22.09.2020. The Application due date is 22.10.2020.
The Applicants fulfilling the Eligibility Criteria shall be shortlisted for participating in further stage. The entire bidding procedure is a two-stage bidding process consisting of RFQ and Request for Proposal (RFP). The selected bidder at the RFP stage shall take up the redevelopment of the Railway station and commercial development of the surrounding railway land on leasehold basis upto 60 years for commercial development and upto 99 years for residential development on selected plots, along with operation and maintenance of the station for 60 years on concession basis. The user charge will also be another continuous source of revenue to the concessioner which will be available just after the Commercial Operation Date (COD) of the station.
The planning has been done by M/s AREP from France and discussions have been held with various stakeholders on periodic basis. The redevelopment cost of the station (mandatory cost) including the cost of financing and contingency etc. is Rs. 1642 crore. The investment opportunity for redevelopment is on DBFOT (Design, Build, Finance, Operate and Transfer) basis.
The Key salient features of the project are:
1. In principle approval of PPPAC comprising representatives from Ministry of Finance, Ministry of Law, Niti Aayog, Ministry of Railways etc, as per the Guidelines for PPP projects by Govt. of India;
2. The eligibility criteria is in terms of financial capacity at the RFQ stage and the net worth / ACI should be Rs 821 cr at the close of preceding financial year;
3. The construction and O&M experience capacity shall have to be met after the award of project but before the appointed date;
4. Extended O&M period of railway stations: For providing better passenger services and amenities, railway stations shall be on license with Concessionaire for 60 years;
5. Additional revenue stream: Pre-determined user charges (as notified by MoR) from railway station users as in practice in airports etc;
6. Long Term lease-rights for real estate: Upto 99 years for residential or mix use format & 60 years for non-residential formats. Upto 2.54 lakh sqm of Built up Area (tentative) is allowed for commercial development. Exact built up area allowed shall be known at the RFP stage;
7. No Change in Land use is required;
8. No prior environmental clearance is required from Ministry of Environment and Forest;
9. IRSDC will be a single window for approval of master plan and building plans in consultation with local authorities in terms of power conferred under Section 11 of Railway Act, 1989;
10. Alternate Investment Fund (AIF) or Foreign Investment Fund (FIF) are also eligible to participate; and
11. All Applicants who meet the qualification criteria shall be eligible to submit price bid at RFP stage, i.e., there is no upper cap for shortlisting of Applicants for RFP stage.
Follow IRSDC social media handles on Twitter (@irsdcinfo), Facebook (facebook.com/IRSDC) and LinkedIn (linkedin.com/company/ indian-railway-stations-development-corporation-limited) for recent updates. Do check our website: irsdc.in

রেলৱে মন্ত্রালয়
সি.এস.এম.তি রেলৱেজ স্তেসন হন্না শেমগৎপা
২০২০গী ওগস্ত ২০দা থোকখিবা এন.আই.তিগী মখাদা পি.পি.পিদা ছত্রপতি সিবাজি মহারাজ তর্মিনস (মুম্বাই) হন্না শেমগৎনবগীদমক আই.আর.এস.দি.সিনা রিক্বেস্ত ফোর ক্বালিফিকেসন( আর এফ ক্যু) কৌরি
24 AUG 2020 3:14PM by PIB Imphal
পি.পি.পি ওইনা ছত্রপতি সিবাজি মহারাজ তর্মিনস (মুম্বাই) হন্না শেমগৎনবগীদমক পব্লিক প্রাইবেত পার্তনরশিপ এপ্রাইজেল কমিতি(পি পি পি এ সি)দগী অয়াবা ফংলবা মতুংদা, ২০২০গী ওগস্ত ২০দা থোকখিবা এন.আই.তিগী মখাদা পি.পি.পিদা ছত্রপতি সিবাজি মহারাজ তর্মিনস (মুম্বাই) হন্না শেমগৎনবগীদমক আই.আর.এস.দি.সিনা রিক্বেস্ত ফোর ক্বালিফিকেসন( আর এফ ক্বিউ) কৌরে। ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২২দা প্রি বিদ কনফরেন্স পাংথোক্কনি। এপ্লিকেসন পীশিনবগী মতম ২০২০গী ওক্তোবর ২২নি।
মখা থাবা থবকশিং শরুক য়ানবা মতিক চাবা এপ্লিকান্তশিং খনদোক্কনি। আর.এফ.ক্বিউ অমসুং আর.এফ.পি হায়না বিদ্দিংগী থবকশিং তাঙ্কক অনি থোক্নবা পাংথোক্কনি। আর.এফ.পি তাঙ্কক্তা খল্লবা বিদ্দরশিংনা রেলৱেজ স্তেসন হন্না শেমগৎকনি অমসুং চহি ৬০গী লিজদা অকোয়দবা লৈবা রেলৱেজগী লমশিং ললোন-ইতিক্কী ওইনা শেমগৎকনি অমসুং অখন্নবা প্লোতশিংনা য়ুম ওইনা চহি ৯৯গী ওইনা শেমগৎকনি অমসুং চহি ৬০ স্তেসন অসি থবক পাংথোক্কনি অমসুং শেমজিন-শাজিনগনি। স্তেসনগী কমর্সিএল ওপেরেসন দেৎ(সি ও দি) মতুংদা য়ুজর চার্জশিং অতোপ্পা রেভিনিউ অমা ওইনা পীগনি।
মসিগী থৌরাং অসি ফ্রান্সকী এম/এস অরেপনা পাংথোক্লে অমসুং মতম মতমগী মতুংইন্না মরী লৈনবশিংগা ৱা খন্নরে। হন্না শেমগৎপদা চঙগদবা শেনফম লুপা করোর ১৬৪২নি। হন্না শেমগৎপগী থবক অসিদা শেন থাদবগী খুদোংচাবা অসি দি.বি.এফ.ও.তি(দিজাইন, বিল্দ, ফাইনান্স, ওপরেত অমসুং ত্রান্সফর)দা য়ুম্ফম ওইগনি।
প্রোজেক্কী মরুওইবা শক্তমশিং :
১. ভারত সরকারগী পি.পি.পি প্রোজেকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না, পব্লিক প্রাইবেত পার্তনরশিপ এপ্রাইজেল কমিতিগী অয়াবা পীবা অসিদা ফাইনান্স মিনিস্ত্রি, লো মিনিস্ত্রি, নিতি অয়োগ,রেলৱেজ মিনিস্ত্রিগী মীহুৎশিং য়াওরি;
২. আর.এফ.ক্বিউ তাঙ্কক্তা শরুক য়ানবা শেন-থুমগী ফিবম অদু মমাং শেনবা চহি লোইশিনবদা লুপা করোর ৮২১ লৈগদবনি;
৩. প্রোজেক ফংলবা মতুংদা অমসুং অপীবা মতমগী মমাংদা শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং ও অমসুং এমগী থবকশিং পাংথোকপা ঙমগদবনি;
৪. রেলৱেজ স্তেসনশিংগী ও অমসুং এমগী মতম শাংদোকপা: পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংচাবা হেন্না ফংনবা রেলৱেজ স্তেসনশিং চহি ৬০গী ওইনা লাইসেন্স পীথোক্কনি;
৫. অহেনবা শেনফম লাকহনবা: এয়রপোর্তশিংদা চৎনরিবা অসিগুম্না রেলৱেজ স্তেসন শীজিন্নরিবশিংদগী মাংজৌন্না য়ানরবা য়ুজর চার্জ(রেলৱেজ মিনিস্ত্রিনা লেপ্পা মতুংইন্না)লৌবা;
৬. রিএল ইস্তেৎ চহি কয়া লিজ পীবা : য়ুম শানবা লমশিং চহি ৯৯ ফাওবা অমসুং ললোন-ইতিক্কী মফমশিং চহি ৬০ ফাওবা লিজ পীগনি। চাউরাক্না লম ইসক্বার মিতর লাখ ২.৫৪ রোম ললোন-ইতিক্কী থবকশিংগী শেমগৎনবা অয়াবা পীরে। চপ চানবা শেমগৎকদবা লমগী শরুক আর.এফ.পি তাঙ্কক্তা খঙগনি;
৭. লম শীজিন্নবদা হোংদোক-হোংজিন তৌবা য়াদে;
৮. ইনভাইরোনমেন্ত অমসুং ফোরেস্ত মিনিস্ত্রিদগী মাংজৌননা অয়াবা লৌবা দরকার ওইদে;
৯. রেলৱেজ এক্ত, ১৯৮৯গী সেক্সন ১১গী মখাদা লোকেল ওথোরিতিশিংদা পীরিবা শক্তিশিংগী মখাদা মাস্তর প্লানশিং অয়াবা পীবা অমসুং বিল্দিং প্লানশিংগী ৱা তান্নবা আই.আর.এস.দি.সিনা সিঙ্গল ৱিন্দো ওইগনি;
১০. অলতর্নেত ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ(এ আই এফ) নৎত্রগা ফোরেন ইনভেস্তমেন্ত ফন্দ(এফ আই এফ)শরুক য়াবা য়াগনি;
১১. শরুক য়াবা য়ারবা এপ্লিকান্তশিং আর.এফ.পি তাঙ্কক্তা প্রাইজ বিদ পীশিনবা য়াগনি, হায়বদি আর.পি.এফ তাঙ্কক্তা এপ্লিকান্তশিং খনগৎনবগী অপ্পর কেপ লৈতে।
অনৌবা পাউশিংগীদমক আই.আর.এস.দি.সিগী সোসিএল মেদিয়া হেন্দলশিং হায়বদি তুইতরদা (@irsdcinfo), ফেসবুক্তা (facebook.com/IRSDC)অমসুং লিঙ্কইন্দা (linkedin.com/company/ indian-railway-stations-development-corporation-limited) দা চঙবীয়ু। ঐখোয়গী ৱেবসাইত (irsdc.in)দা চঙবীয়ু।