প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব ব্যাঘ্র দিৱসত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন, বাঘ সংৰক্ষণৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ নিশ্চিতকৰণ
29 JUL 2026 9:58AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বিশ্ব ব্যাঘ্ৰ দিৱস উপলক্ষে সকলো বন্যপ্ৰাণীপ্ৰেমীলৈ শুভেচ্ছা জনাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশৰ জনসাধাৰণ গৌৰৱান্বিত যে ভাৰতত বিশ্বৰ বাঘৰ সংখ্যাৰ প্ৰায় ৭০ শতাংশ আছে।
তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতৰ বাঘ সংৰক্ষণৰ প্ৰচেষ্টা প্ৰকৃতিৰ সৈতে সম্প্রীতিৰে বাস কৰা দেশৰ কেইবাশতিকা প্ৰাচীন সংস্কৃতিৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত আৰু দেশৰ জনসাধাৰণৰ সামূহিক ইচ্ছাৰ দ্বাৰা চালিত।
শ্ৰী মোদীয়ে বাঘ সংৰক্ষণক শক্তিশালীকৰণৰ বিজ্ঞানভিত্তিক সংৰক্ষণ ব্যৱস্থা, সামূহিক অংশগ্ৰহণ আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ প্ৰতি দায়বদ্ধতা পুনৰ নিশ্চিত কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে বাঘ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত বন কৰ্মী, বিজ্ঞানী আৰু সংৰক্ষণ বিশেষজ্ঞসকলৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ বাবে তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টা আৰু উৎসৰ্গাকো প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে স্থানীয় সম্প্ৰদায়ৰ সবলীকৰণ আৰু মানুহ-বন্যপ্ৰাণীৰ সংঘাত হ্ৰাস কৰাৰ বাবে ভাৰত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
এক্সৰ এটা থ্ৰেড পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
‘বিশ্ব ব্যাঘ্ৰ দিৱসত সকলো বন্যপ্ৰাণীপ্ৰেমীলৈ শুভেচ্ছা জনাইছো। ভাৰতৰ জনসাধাৰণ এই কথাত গৌৰৱান্বিত যে ভাৰত বিশ্বৰ বাঘৰ সংখ্যাৰ প্ৰায় ৭০ শতাংশৰ বাসস্থান। ভাৰতৰ বাঘ সংৰক্ষণৰ প্ৰচেষ্টা প্ৰকৃতিৰ সৈতে সম্প্রীতিৰে জীয়াই থকাৰ আমাৰ শতিকা প্ৰাচীন সংস্কৃতিৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত আৰু আমাৰ জনসাধাৰণৰ সামূহিক ইচ্ছাৰ দ্বাৰা চালিত। আমি বিজ্ঞানভিত্তিক সংৰক্ষণ, সামূহিক অংশগ্ৰহণ আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ নিশ্চিত কৰিছো, যিয়ে বাঘৰ সংৰক্ষণ শক্তিশালী কৰে।’
‘আমাৰ বনকৰ্মী, বিজ্ঞানী আৰু সংৰক্ষণ বিশেষজ্ঞসকলৰ প্ৰচেষ্টা আৰু উৎসৰ্গাই বাঘ সুৰক্ষাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। সেই মনোভাৱেৰে স্থানীয় সম্প্ৰদায়ৰ সবলীকৰণ আৰু মানৱ-বন্যপ্ৰাণীৰ সংঘাত হ্ৰাস কৰিবলৈ ভাৰত প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।’

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on Global Tiger Day, reaffirms commitment to tiger conservation
29 JUL 2026 9:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has extended greetings to all wildlife enthusiasts on Global Tiger Day.
The Prime Minister said that the people of India are proud that the country is home to almost 70 per cent of the global tiger population.
He noted that India’s tiger conservation efforts are inspired by the country’s centuries-old culture of living in harmony with nature and powered by the collective will of its people.
Shri Modi reaffirmed the commitment to science-based conservation, community participation and sustainable development that strengthens tiger conservation.
Shri Modi also lauded the efforts and dedication of forest personnel, scientists and conservationists for their key role in tiger protection. The Prime Minister added that India remains committed to empowering local communities and reducing human-wildlife conflict.
In a thread posts on X, Shri Modi said;
“Greetings to all wildlife enthusiasts on Global Tiger Day. The people of India are proud of the fact that we are home to almost 70% of the global tiger population. India’s tiger conservation efforts are inspired by our centuries-old culture of living in harmony with nature and powered by the collective will of our people. We also reaffirm our commitment to science-based conservation, community participation and sustainable development that strengthens tiger conservation.”
“The efforts and dedication of our forest personnel, scientists and conservationists have also played a key role in tiger protection. In that spirit, India remains committed to empowering local communities and reducing human-wildlife conflict.”